IŞİD, Kız Öğrencileri 'Cihat Nikahı'na Zorluyor - Son Dakika
Dünya

IŞİD, Kız Öğrencileri 'Cihat Nikahı'na Zorluyor

IŞİD, Musul'da bekar liseli kız öğrencilerin evlerini tespit ederek "cihat nikahı" adı altında geçici beraberliğe zorluyor.

24.11.2014 09:06  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rûdaw'ın Musul'daki kaynaklardan edindiği bilgiye göre, IŞİD'liler kentteki liseli kız öğrencileri, evlerini tespit ederek, "cihat nikahı" adı altında geçici beraberliğe zorluyor.

2011'de Suriye iç savaş sırasında başlatılan ve kadınları Suriye ve Irak'ta savaşan radikal grupların mensuplarıyla cinsel ilişkiye zorlayan uygulamaya, "Cihat nikahı" deniliyor.

KADINLARIN BELLİ BİR SÜRELİĞİNE...

"Cihat nikahı" 2011'de Suriye iç savaş sırasında ortaya çıkarılan ve kadınların belli bir süreliğine Suriye ve Irak'ta savaşan radikal grupların milisleri cinsel ilişkilerde bulunmalarıdır.

33 KİŞİNİN CESEDİ ADLİ TIP KURUMU'NDA

Bu arada aynı kaynak, koalisyona bağlı uçakların bugünkü hava saldırılarında Geyare ve Şewra bölgelerinde öldürülen Arap asıllı 33 kişiye ait cesedin Musul'da Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldığını bilgisini verdi.

TOPLU MEZARLAR

Yağmurlardan sonra toplu mezarların ortaya çıktığını da aktaran kaynak, mezarların, kentin batısında bulunan Aski bölgesinde içinde IŞİD'in Baduş hapishanesinde alıkonulan ve aynı hapishanede infaz edilen 60 tutukluya ait olduğunu kaydetti.

IŞİD, Kız Öğrencileri \'Cihat Nikahı\'na Zorluyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya IŞİD, Kız Öğrencileri 'Cihat Nikahı'na Zorluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • BAYBURTLU: yalan haber kafır medya durmazkı habire islam dusmanlıgı 21 48 Yanıtla ASİ ŞIRNAKLI: SEN NE YIN İSLAMINDAN BAHSEDIYORSUN BAYBURTLU İSLAMDA NE ZAMAN GORDUN INSANLARIIN BASINI KESMEK NERDE GÖRDUN MUSLUMAN GIDIDP SUCSUZ INSANLARINI EVINI YIKMAK KADINLARA KIZLARA TECAVCUZ ETMEK NERDE GORDUN MUSLUMAN KADINLARI SATMAK BU İŞİD ŞEREFSIZ ALLAH BELASINI VERMIS ZATEN ALLAHA HAMD OLSUN Kİ HADİSİ ŞERİFTE BUYURDUGU GİBİ BU ŞEREFSİZLERŞİN YERİ CEHENNEMDE BİLE YOKTUR YINE HADİSİ ŞERİFTE BUYURYOR Kİ KİM BUNLARA YARDIM EDERSE ONLARDA CEJ-HENNEMDE BİLE YER YOIKJTUR 12 3
  • TARAFSIZ ADAM: IŞİD'i destekleyenler kafirdir. Cehennemin köpeğidir. 44 17 Yanıtla
  • 666 sarı: Adi adi adi herifler cehennem az bile 35 15 Yanıtla
  • umut: kürtleri anlamak için kürt olmak gerekmez, insan olsun yeter. . . Allah bize bu vahşileri yok etme gücünü verdi. . sonunuzu kürt kadınları kellenizi alarak getirecek eyyy ış itttt. . . 37 10 Yanıtla
  • hayri bahri: Allah kürtlerden razi olsun isidi gebertiyorlar tüm dünya kürtlere Hayran isid destekcileri haric. 24 19 Yanıtla
  • %RighT: İşid ne zamandan beri var kimsenin sesi çıkmaz kobaneye girince kürtler - kürt kardeşlerini korumak için ayaklanır olay bu yani 16 5 Yanıtla
  • Ayvalık açıklarında yakalanan 131 düzensiz göçmen hakkında işlem başlatıldı
    13:57 Ayvalık açıklarında yakalanan 131 düzensiz göçmen hakkında işlem başlatıldı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yakalanan 131 düzensiz göçmen hakkında işlem başlatıldı. Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen gruplar, Ayvalık açıklarında 3 lastik botla Midilli Adası'na doğru seyrediyordu. TCSG-61 ve KB-115 ekipleri tarafından yakalanan düzensiz göçmenler, Ayvalık ilçesinde bulunan Cunda Adası'na getirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı görevlileri tarafından insani yardımlar yapılan göçmenler, İl Göç İdaresi'ne teslim edilecek.

  • Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü
    13:50 Çin'deki Kunming'deki Yangınlar Söndürüldü

    Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin merkezi Kunming'de çıkan tüm yangınlar Pazartesi günü saat 21.56 itibarıyla söndürüldü. Jinning ilçesi orman ve çayır yangınlarını önleme merkezinden yapılan açıklamada, herhangi bir can kaybı olmadığı ve yangının nedeninin araştırıldığı belirtildi. Yangın Cuma günü Erjie kasabasının Diantou köyünde başlamıştı.

  • Avustralya Başbakanı, bıçaklı saldırganı engellemeye çalışan Fransız vatandaşını övdü
    13:49 Avustralya Başbakanı, bıçaklı saldırganı engellemeye çalışan Fransız vatandaşını övdü

    Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, alışveriş merkezindeki bıçaklı saldırganı uzaklaştırmaya çalışan Fransa vatandaşı Damien Guerot'un istediği kadar ülkede kalabileceğini, vatandaş olmasının memnuniyetle karşılanacağını söyledi. Guerot, saldırı anında Fransız arkadaşıyla birlikte harekete geçerek saldırganı durdurmaya çalıştıklarını belirtti. Saldırganın babası, oğlunun psikolojik rahatsızlığı olduğunu ifade etti.

  • Çin'de Yapılması Planlanan Tren Garı Tasarımı Hijyenik Pede Benzetildi
    13:49 Çin'de Yapılması Planlanan Tren Garı Tasarımı Hijyenik Pede Benzetildi

    Çin'in Nanjing kentinde yapılması planlanan tren garı için önerilen tasarım, internet kullanıcıları tarafından hijyenik pede benzetildi. Yetkililer, tasarımın erik çiçeklerinden ilham aldığını söylese de, sosyal medya platformlarında milyonlarca kez görüntülenen başlık, tasarımın hijyenik pede benzediği yorumlarıyla dikkat çekti. Garın inşası tahminen 20 milyar yuana mal olacak ve daha önce Çin'de bazı mimari tasarımlar da benzer şekilde dikkat çekmişti.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu
    13:37 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İtalya'nın Venedik şehrindeki Eski Camii'nde düzenlenen 'Yatsı Namazı Buluşması' programında gurbetçilerle bir araya geldi. Erbaş, konuşmasında ibadetin önemini vurgulayarak, dürüstlüğün ve hümanizmin İslam'da aranması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki zulme dikkat çekerek, İslam'ın barış dini olduğunu vurguladı ve Müslümanların İslam'ı güzel bir şekilde temsil etmeleri gerektiğini söyledi.


Advertisement