IŞİD, Irak'ta Kadın Sünneti Fetvası Verdi - Son Dakika
Güncel

IŞİD, Irak'ta Kadın Sünneti Fetvası Verdi

"Hilafet" ilan eden terör örgütü IŞİD, Musul'daki 11 ila 46 yaşında tüm kadın ve kız çocuklarının sünnet edilmesi gerektiğini söyleyen fetva yayınladı.

24.07.2014 16:50  Güncelleme: 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IŞİD Musul'daki kadın ve kız çocuklarının sünnet edileceğine dair bir fetva yayınladı. BM'nin duyurduğu fetvanın 4 milyon civarında kadın ve kız çocuğunu etkileyeceği tahmin ediliyor.

"HERKES SÜNNET EDİLECEK"

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) bir fetva yayınlayarak Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'daki 11 ila 46 yaş arasındaki bütün kadın ve kız çocuklarının sünnet edileceğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler'in Irak'ta insani yardımdan sorumlu görevlisi Jacquelin Badcock fetvayı bugün öğrendiklerini İsviçre'nin Genevre kentinde açıkladı.

BM'nin duyurduğu fetvanın 4 milyon civarında kadın ve kız çocuğunu etkileyeceği tahmin ediliyor.

KADIN SÜNNETİ NEDİR?

Kadın sünneti Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü ve çeşitli devletler tarafından genital sakatlama olarak adlandırılmaktadır. Dünya Sağlık Örügütü'ne göre 4 tipi bulunan kadın sünnetinde, cinsel zevk veren klitoris ve prepuslalar alınıyor veya dağlanıyor. Bazen vajina dudakları da kesiliyor, ki buna "firavun sünneti" deniyor. Cinsel organın büyük bölümü dikiliyor.

Genelde 8-14 yaşındaki kızlara uygulanıyor. Amaç, kadının cinsel isteğini küçük yaşta asgariye indirmek ve cinsel ilişkiye girmekten soğutmak. Böylece evlenene kadar bakire kalmasını ve evlendikten sonra da eşine sadık olmasını sağlamak. Cinsel organı daha sıkı dikilen kızın başlık parası yüksek oluyor.

30 ÜLKEDE KADIN SÜNNETİ UYGULANIYOR

Sudan, Somali ve Eritre başta, Kuzey ve Orta Afrika’da yaklaşık 30 ülkede kadın sünneti uygulanıyor. Bu bölgedeki kadınların %72-99’u sünnetli. Latin Amerika, Ortadoğu Doğu ve Hindistan’da bazı Müslüman topluluklar da yaygın.

IŞİD, Irak\'ta Kadın Sünneti Fetvası Verdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel IŞİD, Irak'ta Kadın Sünneti Fetvası Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • mert metin: İYİ DÜŞÜN NİKLİ ARKADAŞ , sen nasıl bi cahil insansınki kuranda olmayan bir eylemi doğruymuş gibi aktarıyosun kuranda kadın kız sünneti varmıııııııııııııııııııııııııııııı peygamberimiz söylemişmiiiiii. yazıklar olsun bu cahillerre yaaaa hemde bu devirde 32 0 Yanıtla
  • TRABZON1453: HAYDE SÜMMEYE EMINECI GIDIN ARTIK MUSULA SIRANIZI SIMDIDEN KAPIN:)) 28 3 Yanıtla istanbul: karekterin yerlerde önce onu topla. aynen sana iade 0 0 SS: emineyle sümeyye yalnız gitmesinler brader o kadar meraklıysan senin ailedende alsınlar bikaç kişi . . . 0 0
  • baz: bu köpekleri kadınlar vurunca cennete gidemiyorlarmış ypg li kadın savaşçıların dediğine göre ama onları gebertenlerin çoğu ypg li kadın nişancılar yani ne yoluna gittiklerini siz söyleyin:))) çatışmaya girmeden kadınları görünce yalvarıyorlarmş başınızı puşi ile kapatın diye hey ALLAHIM okuduğumda çok güldüm 24 3 Yanıtla
  • MAHO: IŞİDİ KARALAMAYA ÇALIŞMAYIN IŞİD CANDIR 2 24 Yanıtla
  • yako2k3: gazze fetvası beklerdik seriat(!) devletinden 25 1 Yanıtla
  • PERÇİN: işid denen yahudi tohumlarını savunanlar; kadınlarınızı yada kızlarınızı sünnet ettirirmiydiniz? 19 1 Yanıtla
  • IŞİD: BİZ SİZİN AHLAKSIZLIKLARINIZA KARIŞIYOZMU KADINLARI ÇIPLAK DOLAŞTIRIP YANINDA ERKEĞİZ DİYE GEZİYONUZ SİZDE NASIL FUHUŞ SERBESTSE BİZDE CEZASI BEKARSA 100 KIRBAÇ EVLİYSE RECM UYGULANIR SİZ KENDİ İŞİNİZE BAKIN 2 14 Yanıtla bora: Hahahah . Oğlum sen bu ülkede yaşamıyor musun? Sanki suriye vatandaşıda siz kendi işinize bakın diyor. Çok seviyorsan bu şeytanın dininden olanları. Sınır açık defolup git yanlarına. Orada kendine sünnetli birini bulursun :)) 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement