IŞİD'in Petrol Gelirleri 800 Milyon Dolara Ulaştı. - Son Dakika
Ekonomi

IŞİD'in Petrol Gelirleri 800 Milyon Dolara Ulaştı.

IŞİD\'in Petrol Gelirleri 800 Milyon Dolara Ulaştı.

ABD merkezli uluslararası enerji danışmanlık şirketi IHS'nin raporuna göre, IŞİD'in petrol üretiminden elde ettiği yıllık gelir 800 milyon dolara ulaştı.

21.10.2014 15:05  Güncelleme: 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD merkezli uluslararası enerji danışmanlık şirketi IHS'nin raporuna göre, IŞİD'in yasa dışı petrol satışlarından elde ettiği yıllık gelirin 800 milyon dolara ulaştı.

GÜNLÜK 2 MİLYON DOLAR

IHS'nin yayınladığı rapora göre IŞİD, Irak ve Suriye'de yasa dışı yollarla gerçekleştirdiği petrol ve petrol ürünleri satışlarından günlük 2 milyon dolar; yıllık 800 milyon dolar gelir elde ediyor. Örgüt tarafından üretilen petrolün varili 25 ile 60 dolar arasında satılıyor.

ÜRETİM GÜNLÜK 50-60 VARİL

IŞİD'in Irak ve Suriye'de kontrol ettiği bölgedeki petrol üretim kapasitesi günlük 350 bin varil olmasına rağmen, teknik yetersizlikten dolayı üretim günlük 50-60 bin varille sınırlı kalıyor.

Terör örgütü IŞİD'in petrol gelirlerine ilişkin değerlendirmelere de yer verilen raporda, "Petrol IŞİD'in savaş makinelerini, özellikle harekatlarında savaşma kapasitelerini önemli ölçüde arttıran askeri araçlarını besliyor. Petrol gelirleri, IŞİD'in on binlerce faaliyetini finanse ediyor ve bu da petrolü satan, ulaştıran ve ihraç eden aracılara cesaret veriyor" ifadelerine yer verildi.

Raporda, örgütün şu anda kamyonlarla doldurulabilen mobil rafinerilere de sahip olduğu belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi IŞİD'in Petrol Gelirleri 800 Milyon Dolara Ulaştı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • SALİM: ADAMLAR ÇALIŞIĞ ÜRETİYORLAR NE GÜZEL İŞTE 6 2 Yanıtla
  • sila: tabi tabi abartin siz is-it i yakinda onlar petrol kuyularina gömülecek mazot olacak. . . 3 5 Yanıtla
  • adnan: helal olsun tosunuma 7 1 Yanıtla
  • arap hasan: ALLAH artırsın panpa zaten onlar araplarındı 6 2 Yanıtla
  • beytussebap: ula oglum bıraz verde kıredı kartlarımı odım 3 0 Yanıtla
  • Efsane29: hey maşallah, 2 0 Yanıtla
  • KARADAYI: güzel para 1 0 Yanıtla
  • metehan: helali hoş olsun kendi payıma çünkü osmanlının çünkü dedelerimizin topraklarından yadigar olan petroldür dedelerimizin katillerine kendi payımdan düşen helali hoş olsun 0 0 Yanıtla
  • Turan_23: petrol fiyatlarını bu ışid düşürüyor:))Buda bize yarıyor. Baksanıza petrolün varilini 25 60 dolar arası satıyor. Piyasada 85 dolar: )) 0 0 Yanıtla
  • Helal Gıda Bakımından Hayvanların Beslenmesi ve Kesim Yöntemleri Çalıştayı Düzenlendi
    17:44 Helal Gıda Bakımından Hayvanların Beslenmesi ve Kesim Yöntemleri Çalıştayı Düzenlendi

    Dünya Helal Birliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Helal Gıda Bakımından Hayvanların Beslenmesi ve Kesim Yöntemleri Çalıştayı'nda, akademisyenler, uzmanlar ve yetkililer sunumlar yaptı. Çalıştayda hayvanların beslenmesi ve kesim yöntemlerinin helal gıda bakımından tartışıldığı vurgulandı. Çalıştayın sonuçları kitapçık halinde yayınlanacak ve ilgili birimlere rapor olarak sunulacak.

  • Kimyagerler Derneği, özlük haklarının iyileştirilmesini talep etti
    17:40 Kimyagerler Derneği, özlük haklarının iyileştirilmesini talep etti

    Kimyagerler Derneği İç Anadolu Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Oltulu, dernek üyeleri adına yaptığı açıklamada, kimyagerlerin özlük haklarının diğer mesleklere göre geri kaldığını belirtti. Oltulu, kimyagerlerin aynı yetki ve sorumluluğa sahip olmalarına rağmen düşük ek gösterge ve ücretle çalıştıklarını ifade etti. Kimyagerlik mesleğinin cazip hale getirilmesi ve kamu kimyagerlerinin özlük haklarındaki sorunların çözülmesi gerektiğini vurguladı.

  • Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde üretilen peynir helvası coğrafi işaret tescili aldı
    17:39 Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde üretilen peynir helvası coğrafi işaret tescili aldı

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde üretilen peynir helvası, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret olarak tescil edildi. Gelibolu Ziraat Odası Başkanı Erkan Kaya, helvanın tescili için başlattıkları girişimin olumlu sonuçlandığını belirtti. Coğrafi işaret tescili, Gelibolu'nun kültürel mirasının ve tarımsal ürünlerinin değerinin tanınması anlamına geliyor.

  • Manisa Belediye Başkanı Lüks Makam Odası Hakkında Konuştu
    17:29 Manisa Belediye Başkanı Lüks Makam Odası Hakkında Konuştu

    Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, AKP'li eski başkan Mehmet Çerçi'nin yaptırdığı lüks makam odası hakkında açıklamalarda bulundu. Balaban, imkanlarının olduğu an daha mütevazı bir makam odasına geçmeyi istediğini söyledi.

  • MÜSİAD Erzurum Başkanı: Türkiye'de yüksek enflasyon ticari ahlakı etkiledi
    17:26 MÜSİAD Erzurum Başkanı: Türkiye'de yüksek enflasyon ticari ahlakı etkiledi

    MÜSİAD Erzurum Başkanı Abdulkerim Kavaz, enflasyonla mücadeleden kamu tasarruflarına, asgari ücretten İsrail ile ticaretin kısıtlanmasına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Kavaz, Türkiye'de yüksek enflasyonla birlikte ticari ahlakın dozunun kaçtığını belirterek, İsrail'e yapılan boykotun önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, kamu tasarruflarını izleme komitesi kurulması ve alım gücünün artırılması gerektiğini vurguladı.

  • A101'den ESCAMP 6500 Flat Tiny House: Fiyatı ve Özellikleri
    17:11 A101'den ESCAMP 6500 Flat Tiny House: Fiyatı ve Özellikleri

    Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinden A101, ESCAMP 6500 Flat Tiny House'u satışa sunuyor. 16 m² yaşam alanına sahip olan bu ev, uygun fiyatıyla dikkat çekiyor. Özellikleri arasında SCHLEGL 1400 kilogram kapasiteli 2 adet torsiyon frenli dingil, kompozit sandviç panel dış cephe ve laminant parke zemin bulunuyor. A101 tarafından 25 Nisan itibariyle satışa sunulacak olan ESCAMP 6500 Flat Tiny House'un fiyatı 399 bin 900 TL.

  • İzmir'de Esnafın İşleri Durgun, Turistlere Bağlıyorlar
    17:05 İzmir'de Esnafın İşleri Durgun, Turistlere Bağlıyorlar

    İzmir'de esnaf, vatandaşların alım gücünün düşmesiyle işlerinin etkilendiğini belirterek turistlere umut bağladıklarını söyledi. Esnaf, dükkan kiralarını ödemekte zorlandıklarını ve güçlerinin kalmadığını ifade etti. Fiyat artışları ve vatandaşların satın alma gücünün düşmesi nedeniyle esnafın işleri durgunlaşmış durumda. Esnaf, idare etmeye çalıştıklarını belirtirken, turistlerin gelmesini beklediklerini dile getirdi.

  • Van'ın Bahçesaray ilçesinde besiciler hayvanlarını otlatmaya başladı
    17:03 Van'ın Bahçesaray ilçesinde besiciler hayvanlarını otlatmaya başladı

    Bahçesaray ilçesinde çetin geçen kış boyunca ahırlarda beslenen küçükbaş hayvanlar, havanın ısınmasıyla birlikte meralara çıkarıldı. Besiciler, doğanın canlanmasıyla yeşeren meralara götürdükleri hayvanlarını gün boyunca otlattıktan sonra tekrar ahırlara getiriyor. Uzun süre sonra hayvanlarını otlaklara çıkarmanın ve yem masraflarından kurtulmanın sevincini yaşayan besiciler, bu durumdan memnuniyet duyuyor.

  • Kayseri Serbest Bölge'de Yapılan Projeler Firmalara Sunuldu
    16:58 Kayseri Serbest Bölge'de Yapılan Projeler Firmalara Sunuldu

    Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Serbest Bölge'de hayata geçirilen projeler hakkında bölgede faaliyet gösteren firmalara sunum yaptı. Palancıoğlu, Serbest Bölge'nin daha cazip hale gelmesi için yatırımlara devam edeceklerini, doğalgaz, yağmur suyu hattı, içme suyu hattı, kanalizasyon, atık su arıtma tesisinin büyümesi gibi çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Serbest Bölge'nin tüm yollarını açtıklarını, kilitli parke yol yapımının devam ettiğini ve birçok bitmiş veya üretime geçmek üzere olan firmanın bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, yeşil serbest bölge olma hedeflerine de değinen Palancıoğlu, Kayseri Ticaret ve Sanayi odalarının başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine ve sanayicilere teşekkür etti.

  • Salihli Belediyesi'nin 108 Milyon TL Borcu Var
    16:57 Salihli Belediyesi'nin 108 Milyon TL Borcu Var

    Manisa'nın Salihli ilçesi Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, belediyenin 108 milyon TL borcu olduğunu belirterek, borçla ilgili incelemelerin devam ettiğini ve usulsüzlüklerin ortaya çıkarılacağını söyledi.


Advertisement