IŞİD'in Kaçırdığı Başkonsolos, CHP'den Aday Olacağını Doğruladı - Son Dakika
Güncel

IŞİD'in Kaçırdığı Başkonsolos, CHP'den Aday Olacağını Doğruladı

Musul Başkonsolosluğu'na yapılan IŞİD baskınında rehin alınan Büyükelçi Öztürk Yılmaz, seçimlerde CHP'den aday olacağı haberlerini doğruladı.

02.09.2015 08:49  Güncelleme: 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Musul Başkonsolosluğu'na yapılan IŞİD baskınında rehin alınan Büyükelçi Öztürk Yılmaz, CHP'den aday olmak için Dışişleri Bakanlığı görevinden istifa etti.

Milliyet Gazetesi'ne konuşan Öztürk Yılmaz, 1 Kasım seçimlerinde CHP'den aday olacağını açıkladı. Yılmaz kamu görevlilerinin aday olmak için istifa etmesi gereken son tarih olan 31 Ağustos'ta Dışişleri Bakanlığı'na istifasını verdi. Siyasetin kendisi için çocukluğundan beri bir "özlem" olduğunu ifade eden Yılmaz, adaylığıyla ilgili şunları söyledi:

"SİYASET İÇİMDE OLAN BİR GÖZLEMDİ"

"Görevimden ayrıldım. Biliyorsunuz her vatandaşın demokratik hakkı siyaset. Siyaset benim de çocukluğumdan beri içimde olan bir özlemdi. Çeşitli görevlerde bulundum, zor görevlerim oldu. Tecrübelerim oldu. Bunları da Türkiye için ülkemiz için, yurdumuz için değerlendirmek istiyorum. Bu benim hedefimdi. Ülkem için en güzel nerede neyi yapabiliyorsam, görevlerimde hep oralarda bulunmak gayreti içinde oldum. Musul'a da öyle gitmiştim, yararlı olurum diye. Elimden gelen her şeyi yapmıştım. Başka görevlerim de öyleydi. Umarım ülkemiz için hayırlı olur."

"TAMAMEN SİYASİ BİR TERCİH"

"Tamamen bir hizmet yapıyoruz. Yaş ve tecrübe olarak büyükelçiyim. Ülkemiz için bir şeyler yapmak istiyoruz. Bir şeyler yapmanın yolu da Meclis'ten geçiyor. Bürokraside bir noktadan sonra yapacaklarımız tükeniyor. Sayın Genel Başkan'ın uygun görmesiyle bu oldu. Tamamen siyasi bir tercihtir. Bizim de hakkımız var. Kendi irademle hareket eden birisiyim. Hep devletimizle alakalı konularla gündeme geldim. Bu da benim demokratik bir tercihim. Çocukluktan beri ülkeye hizmet etmek istedim. Şahsımla ilgili bir konu değil, ülkemizle alakalı bir konu bu. Hizmet edeceksek zaten orada bir faydam olmayacaksa, şu anda yaptığım gibi tak diye istifamı verir ayrılırım. Ülkeye hizmet edebiliyorsak biz varız. Şahsi bir şey için, bizim böyle bir amacımız olamaz. Hele bu kadar olay yaşamış, feleğin çemberinden geçmişiz."

101 GÜN SONRA KURTARILDILAR

IŞİD tarafından 11 Haziran 2014'te baskın yapılan Musul Başkonsolosluğu'nda 49 kişi rehin alınmıştı. IŞİD'in rehin aldığı Türk başkonsolosluk görevlileri arasında yer alan Başkonsolos Öztürk Yılmaz, Musul Başkonsolosluğu görevine 15 Temmuz 2013 tarihinde atanmıştı.
Öztürk Yılmaz ve beraberindeki 48 kişi rehin alındıktan 101 gün sonra, 20 Eylül 2014'te kurtarıldı ve Ankara'ya döndü.

Dönüşünün ardından kurtarma operasyonuyla ilgili detaylı bilgi vermekten kaçınan Yılmaz, Nisan 2015'teki kararnameyle terfi ederek Duşanbe Büyükelçisi olarak atandı. Ancak 1 Eylül'de başlaması gereken görevi için Tacikistan'a gitmeden bir gün önce Dışişleri Bakanlığı'ndan istifa etti.

Eski Duşanbe büyükelçisi Mehmet Munis Dirik ise merkeze atandığı için Ankara'ya döndü. Duşanbe Büyükelçiliği görevine şimdilik başka bir diplomat atanmadı.

ARDAHAN'DAN ADAY GÖSTERİLMESİ PLANLANIYOR

Yılmaz'ın Ardahan'dan aday gösterilmesi planlanıyor. Ardahan'ın Açıkyazı köyünde doğan Yılmaz, Ardahan Lisesi'nden mezun oldu. ODTÜ'yü kazanınca Ankara'ya taşındı. Ailesi ise ardından Bursa'ya taşındı. Yılmaz ailesinin Ardahan merkezde ve Açıkyazı köyünde hâlâ yakınları ve akrabaları yaşıyor.

Ancak iki milletvekiline sahip Ardahan'dan CHP, 7 Haziran seçimlerinde milletvekili çıkaramamıştı. Bir AKP bir de HDP'li milletvekilinin çıktığı Ardahan'dan CHP birinci sırada Ensar Öğüt'ü aday göstermiş, Öğüt TBMM'ye girememişti. (Kaynak: Milliyet/Al Jazeera)

IŞİD\'in Kaçırdığı Başkonsolos, CHP\'den Aday Olacağını Doğruladı

Son Dakika Güncel IŞİD'in Kaçırdığı Başkonsolos, CHP'den Aday Olacağını Doğruladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • ERBAA: CHP NİN ARKASİNDA DHKP-C VAR.... HDP NİN ARKASİNDA PKK VAR.... BUNLAR POLİS, ASKER ,SAVCİ OLDURUYORLAR.....AKLIN YOLU BİR...OYLARI ...AKP DE TOPLAYALIM...BU SOLCU ...HAİNLERE ...DERSLERİNİ BİLDİRELİM..... 21 11 Yanıtla
  • Kobani: Akp nin pisliklerini biliyor 12 8 Yanıtla
  • Tc Cumhüriyeti: Kahrolsun Akp Mhp Teröristleri 5 14 Yanıtla
  • Antepli: Sayın büyükelçi ; tayip AKP ve işit muhabbetinin en canlı tanığı. Dayanamadı bu adi ittifaka. Istifa etti ve CHP ye renk kattı. Tebrikler büyükelçim 7 11 Yanıtla
  • baraj: Oyum CHP 8 8 Yanıtla
  • bingöllü: chdp-pkk-deas-pyd-israil-ermeni-asala teröristler. 14 2 Yanıtla
  • CHDP: Yokmu akp zulmünden bizi kurtaracak baba yiğit ülke 3 13 Yanıtla
  • asdf: keşke kurtarılmasaydı 2 12 Yanıtla
  • tarik: chp mi aldı seni ordan 7 7 Yanıtla
  • yavuz: Kızılbaşdan ne beklenir ya chpkc ya hdpkk 5 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bandırma'da Hırsızlık Zanlısı Çatı Katında Yakalandı
    16:31 Bandırma'da Hırsızlık Zanlısı Çatı Katında Yakalandı

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bir ikametten hırsızlık ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Titiz bir çalışma sonucunda hırsızlık zanlısı, yan binanın çatısında saklanırken yakalandı. Yakalanan şüpheli üzerinde yapılan aramada çalıntı para ve banka kartları ele geçirildi. 28 yaşındaki şüpheli gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi ve tutuklandı.

  • Gaziantep'te minibüsle otomobil çarpıştı, 2 kişi yaralandı
    16:31 Gaziantep'te minibüsle otomobil çarpıştı, 2 kişi yaralandı

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında minibüsle otomobil çarpıştı ve 2 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

  • Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 27. yılında sinemaseverlerle buluşuyor
    16:30 Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 27. yılında sinemaseverlerle buluşuyor

    Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 9-16 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek. Festivalde, Onur, Bilge Olgaç Başarı ve Genç Cadı ödülleri sahiplerini bulacak. Festivalin teması bu yıl 'Daha Fazlası, Daha Azı Değil: Sen Uçuşu Hatırla' olarak belirlendi. Festivalin film seçkisi ve programı ise yakın zamanda açıklanacak. Açılış töreninde ödüller sahiplerine takdim edilecek.

  • Adana'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin Tedbirler Değerlendirildi
    16:29 Adana'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin Tedbirler Değerlendirildi

    Adana'da 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri için alınacak tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda, seçim öncesinde, seçim anında ve sonrasında herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için alınması gereken önlemler ele alındı. Vali Yavuz Selim Köşger, toplam seçmen sayısının 1 milyon 629 bin 959 kişi olduğunu ve güvenlik personeli, araç ve ekipman sayısını açıkladı. Toplantı sonunda yapılan değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ortaca'da pazar yeri ziyaretlerinde bulundu
    16:27 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ortaca'da pazar yeri ziyaretlerinde bulundu

    Aydın Ayaydın, Ortaca ilçesinde kurulan pazarda esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi. Halkın hizmete susadığını ifade eden Ayaydın, seçimlerde destek istedi ve yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İstanbullu sandıkta hesabını soracak
    16:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İstanbullu sandıkta hesabını soracak

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bakın o karanlık, daracık odalarda neler çevriliyor görüyor musunuz? Deste deste paraları yığıyorlar.

  • Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı
    16:26 Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı

    Brezilya'nın Recife kentinde inşaat halindeki 33 katlı bir binada çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının binanın en üst katında başladığı ve tüm binayı sardığı belirtilirken, çevredeki binaların alevlerin yayılma riski nedeniyle tahliye edildiği bildirildi. Yangının kısa devre nedeniyle çıktığı düşünülüyor.

  • Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek
    16:25 Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek

    Anavatan Partisi, pazar günü yapılacak yerel seçimlerde, AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü ile Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer'i destekleme kararı aldı. Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, kararın Antalya'nın geleceğine yönelik büyük bir adım olduğunu ve tamamen halkın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda alındığını belirtti. Narlı, Hakan Tütüncü'nün liderlik becerileri ve tecrübesi ile Rıza Sümer'in vizyonunun Antalya'nın gelişimi için büyük önem taşıdığını vurguladı.


Advertisement