Yezidi Kadın: Kadın Satın Almaya Gelenler Arasında Türkler de Vardı - Son Dakika
Dünya

Yezidi Kadın: Kadın Satın Almaya Gelenler Arasında Türkler de Vardı

İŞİD'in elinden kaçan Yezidi kadının söyledikleri kan dondurdu. Mağdur kadın "Kadın satın almaya gelen militanlar arasında Türkler de vardı" dedi.

02.09.2014 11:28  Güncelleme: 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İŞİD'in Kuzey Irak'taki ilerleyişi sırasında militanlarınca kaçırılıp, rehin tutulan ve defalarca tecavüz edildiği bildirilen Yezidi kadınların yaşadıkları dram infial yaratırken 19 yaşındaki dul Yezidi kadın H. Ali, başına gelen felaketlerini anlattı. H. Ali, "Kadın satın almaya gelen militanlar arasında bazı Türkler ve Suriyeli Arapları da gördüm" şeklinde konuştu.

"EŞİMİ KAYINPEDERİMİ GÖZLERİMİN ÖNÜNDE ÖLDÜRDÜLER"

Erbil'de faaliyet gösteren Rudaw medya kuruluşuna konuşan Yezidi kadın H. Ali, IŞİD'in Yezidilere yönelik "en büyük katliamını gerçekleştirdiği" belirtilen Girizer köyünü 3 Ağustos tarihinde ele geçiren militanlarca rehin alındıktan sonra başına gelenler ve Iraklı Kürt bölgesine nasıl kaçabildiğini ayrıntılı biçimde anlattı.

Üç yaşındaki bir çocuk annesi olan H. Ali'ye göre, köyünü basan IŞİD militanlarının kendi gözleri önünde erkeklerin ellerini bağlayıp tümünü nasıl idam ettiklerini "Eşimi, kayınpederimi ve eniştemi gözlerinin önünde alıp hep birlikte öldürdüler" sözlerini yansıtıyor.

"GENÇ KIZLARI SAVAŞ GANİMETİ OLARAK AYIRDILAR"

Birçok kadın ve çocuk ile birlikte köyden götürüldüğünü de anlatan H. Ali'ye göre, "savaşçılara satılmak veya savaş ganimeti" olarak verilmek üzere kız çocuklar ve genç kızlar kadınlardan ayrıldı.

"BİZLERİ GÜNDE BİR KAÇ KEZ ALIP SATIYORLARDI"

Diğer Yezidi kadınlarla birlikte Musul'a götürüldüğünü, yolda kadın ve çocukların bazılarının öldürüldüğünü anlatan H. Ali, Musul'a vardıklarında ise, genç kız ve kadınların bazılarının büyük bir eve konulduğunu söylüyor ve evi ziyaret eden militanlar için "Bizleri günde birkaç defa alıp satıyorlardı. Günde en az 10 defa evin içine gelip istediklerini alıyorlardı. Çoğunlukla bakire kızları alıyorlardı" şeklinde konuştu.

"BİZİ SATIN ALMAYA GELENLER ARASINDA TÜRKLER DE VARDI"

H. Ali, üç kızın gözlerinin önünde kendini öldürdüğünü de belirtirken söylediği "Kadınları satın almaya gelenler arasında bazı Türkler ve Suriyeli Arapları da gördüm. Ne zaman bir kadın iki günden sonra dönmemiş ise artık geri gelmeyeceğini biliyordum. Militanların bazıları eve düğün elbiseleri ile geldiler bile" ifadeler de dikkat çekti.

Rudaw, Arapların IŞİD militanlarıyla ile "işbirliğini yaptığı" yönündeki savlara rağmen H. Ali'nin bir Arap tarafından nasıl Kürt bölgesine ulaştırıldığını da yazıyor.

IŞİD'İN ELİNDEN KAÇTI

Bir Suriyeli'ye satılan H. Ali'nin evdeki üç erkeğin uyduğu bir sırada evden kaçmaya başarıp tepelerde bir süre yürüdükten sonra ulaştığı bir evin sahibi Arap adamının kendisine çok nazik davranarak arabası ile bir Peşmerge kontrol noktasına yakın bir yere kadar götürdüğünü, yolda geçtikleri tüm IŞİD kontrollerinde kendi eşinin olduğunu söylediğini de anlattı.

Bu arada Rudaw haberinde, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, bu hafta sonunda IŞİD militanlarının yüzlerce Yezidi kadını sattığını veya el koyduğunu bildirdiğine dikkat çekiyor.

Yezidi Kadın: Kadın Satın Almaya Gelenler Arasında Türkler de Vardı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Yezidi Kadın: Kadın Satın Almaya Gelenler Arasında Türkler de Vardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • tayyip: türkler dediğin türkiyeden giden kürtlerdir. 31 41 Yanıtla fox: istanbullu hangi serefetn bahsediyorsun sen bakkal olanmı pazarcımı ancak isimleri bilirsiniz siz ötesi yok sizde 0 0 istanbullu: kürtler senin gibi şerefsizmi it 0 0
  • MURAT: YÜCE ALLAH size ne yapacağını iyi bilir. 27 16 Yanıtla
  • mazlum: Bunlarda fazla cıvıttı dört tarafı sarılı bir bölgeye kadın tüccarları nasıl giriyor. yezidilerde fazla abatrtıyor. sanırım bunlar pyd ci yezidilerdir. 7 24 Yanıtla
  • İLYAS DİYOR Kİ: kürtler zaten işide karşı savaşıyor sırf kürtleri kırmak için işide destek veren sizler değil misiniz işidi eğiten sizler değil misiniz adanadan tırlar dolusu mühimmatı yollayan sizler değil misiniz klavye başında işide destek veren sizler değil misiniz lafım sadece bu şerefsizlere diğer türk kardeşlerim lafı üstüne almasın. 24 4 Yanıtla
  • a a: Kadına çok değer verdiklerindendir. . ??!!! 5 22 Yanıtla
  • mehmet turan: kürtler bir şey yaptı herhalde sana 14 10 Yanıtla
  • dd: işid bahanesi ile avrupa pkk ya silah gönderiyor biz ve büyük hükümetimiz uyuyor 11 7 Yanıtla
  • Rize'li yusuf: bir türk dünyaya bedeldir unuttunuzmu? 6 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement