IŞİD'in Aylan'ın Ailesinden 12 Kişiyi Öldürdüğü Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

IŞİD'in Aylan'ın Ailesinden 12 Kişiyi Öldürdüğü Ortaya Çıktı

Bodrum'da mültecileri taşıyan botun batmasıyla boğulan minik Aylan'ın ailesinden 12 kişinin IŞİD tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

05.09.2015 18:11  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Newsweek Dergisi, Suriyeli göçmen Abdullah Kurdi'nin Bodrum'da boğularak can veren oğulları Aylan ve Galip Kurdi'nin Kobani'deki dedeleri Sexo Seno Kurdi ile görüştü. Abdullah Kürdi'nin eşi Rihan'ın babası olan Seno Kurdi, ailesine mensup 12 kişinin IŞİD'in haziran ayında düzenlediği ikinci Kobani saldırısında öldürülen yüzlerce kişi arasında olduğunu söyledi. Ölen akrabalar arasında Aylan ve Galip'in halaları Meryem (60), kuzenleri Gülistan (22), Rudi (25), onun eşi Pervin ile büyük kuzenleri Ahmed'in (35) olduğunu söyledi.

"ALMANYA'YA GİTMEK İSTİYORLARDI"

Kazadan bir gün önce telefonda kızı Rihan ile görüştüğünü belirten Seno Kurdi, kızının Yunanistan'a geçeceklerini ve oradan da Almanya'ya geçmeye çalışacaklarını söylediğini belirtti. Kurdi Ailesi'nin Kanada'daki akrabaları ailenin iltica başvurusunu daha önce reddeden Kanada'ya ulaşmaya çalıştıklarını belirtmişti. Ancak Ottawa Hükümeti kendilerine başvuru yapılmadığını belirtti.

GÜVENLİ BÖLGE İSTEĞİ

Newsweek Dergisi'ne konuşan Suriye'deki Hristiyanları korumak için kampanya yapan ADFA'nın kurucusu Nuri Kino, Abdullah Kurdi ve ailesinin bir süre Şam'da yaşadıktan sonra Suriye'deki iç savaşın başladığı 2011 yılında Kobani'ye gittiklerini belirtti.

3 yıl Kobani'de yaşadıktan sonra IŞİD'in saldırılarının başlaması üzerine geçen yıl İstanbul'a göç eden ailenin, burada yaşamak için yeterli parayı kazanamayınca Avrupa'ya gidebilmek için yollar aramaya başladığını dile getirdi. Bir yıldan uzun süredir Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve ABD'ye adeta yalvardıklarını Irak, Kobani ve Haseke bölgelerinde güvenli bölgeler oluşturulmasını istediklerini belirten Kino, dünya liderlerinin kendilerine kulak vermesini istedi.

KIZI, DAMADI VE AYLAN'IN FOTOĞRAFINI GÖSTERDİ

Kırmançi lehçesiyle konuşan Kobanili doktor Dorpec Kobane'nin yardımıyla Newsweek muhabiri Jack Moore ile görüşen acılı baba Sexo Seno Kurdi, kızı ve damadının oğulları 3 yaşındaki Aylan ile çekilmiş fotoğrafını gösterirken gözyaşlarını tutamadı.

IŞİD\'in Aylan\'ın Ailesinden 12 Kişiyi Öldürdüğü Ortaya Çıktı

Son Dakika Güncel IŞİD'in Aylan'ın Ailesinden 12 Kişiyi Öldürdüğü Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (83)

  • Gercek : Askeri polisi şehit ederken iyi 4 kişi katletmiş falan filan az bence dogunun yüzde yüzüne yakınını temizliycen elektirik ödemez vergi vermez tüm pislikleri yapar 50 çoçuk kunlar her imkandan faydalanırsınız sonra tc şöyle böyle dövlet bize bahmiiii olur ne adiliktir bu hain ler 48 20 Yanıtla Lllll: Ulan pkknin hepsi gebersin dersen anlarim peki dogudaki masum zavalli insanlardan ne istiyorsun. 6 0 Lllll: ? 0 0
  • anti pkk-pyd-ypg: Işid kadar başınıza taş düşsün her şeyi işid den biliyosunuz kobanide şimdi işid mi var pyd nin zulmünden kaçmışlar 25 43 Yanıtla amed serhildan: Allah senin belani versin cennet yüzü inşalllah görmezsin pis yalanci 9 5
  • bir vatandas.: polislerimiz askerlerimiz ölüyor sessizce...sessiz kalmaya devam edin.... 58 1 Yanıtla
  • Cizira bota: Akp nin gucleri bugun cizrede 4 kisi katletti, isidi uzakta aramayin 35 19 Yanıtla
  • doğru teşhis: İŞİT itlerine söylediklerinizin yarısını PKK İTLERİNE de yazın eger doğruysanız hadi bakalım ... 36 14 Yanıtla ŞAHAP: İtperest bozitler ne olacak 0 6
  • ali: Kürt değilmiydi iyi oldu büyüseydi terörist olacaktı darısı diğerlerinin başına 8 36 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement