IŞİD, İkinci ABD'li Gazetecinin de Kafasını Kesti - Son Dakika
Güncel

IŞİD, İkinci ABD'li Gazetecinin de Kafasını Kesti

IŞİD rehine olarak tuttuğu ve annesinin "Oğlumu bana bağışlayın" sözleri ile tanınan ABD'li gazeteci Steven Sotloff'un kafa kesme görüntülerini yayınladı.

02.09.2014 20:45  Güncelleme: 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak ve Şam İslam Devleti, James Foley’den sonra ABD’li gazeteci Steven Sotloff’un da kafasının kesildiği görüntüleri yayınladı.

HABER YAPARKEN KAYBOLDU

Sotloff Ağustos 2013'te Suriye'nin kuzeyindeli Halep yakınlarında kaçırılmıştı. Gazeteci, geçen ay IŞİD'in Amerikalı gazeteci James Foley'nin başını kesme videosunda görülmüştü.

Görüntüler henüz doğrulanmadı. Yayınlanan videoda, gazeteci Steven Sotloff, daha önce yine IŞİD tarafından başı kesildiği iddia edilen gazeteci James Foley gibi diz üstünde elleri arkadan bağlı bir şekilde, yanında bir IŞİD üyesiyle beraber görünüyor. Videoda örgüt üyesi, gazetecinin ölüm sebebinin ABD'nin sebep olduğu Kuzey Irak'taki saldırılar olduğunu söylüyor.

"OĞLUMU BANA BAĞIŞLAYIN"

Sotloff’un annesi geçtiğimiz hafta IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi’ye video aracılığıyla seslenmiş ve oğlunun canının bağışlanması için yalvarmıştı.

Ailenin sözcüsü Barak Barfi, ailenin videoyu gördüğünü belirterek, "Ailenin, bu korkunç trajediden haberi var ve özel olarak yasını tutuyor. Bu zor zamanda aileden kamuoyuna bir açıklama olmayacak" dedi.

"HEPSİNİ ÖLDÜRECEĞİZ"

Foley’i katleden militanlar, ABD’nin Irak’ta IŞİD’e yönelik saldırılarını durdurmaması ellerindeki diğer rehinelerin de öldürüleceğini söylemişlerdi.

BEYAZ SARAY GÖRÜNTÜLERİN DOĞRULUĞUNU ARAŞTIRIYOR

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Steven Sotloff'ın 'başının kesilmesi görüntüleri' ile ilgili haberlerin araştırılmakta olduğunu açıkladı.

Earnest, videounun gerçekliği konusunda ihtiyatlı olunmasını isteyerek, "Videonun ya da bu yöndeki haberlerin gerçekliğini doğrulayacak durumda değiliz. Eğer yayımlanmış bir video varsa, Amerikan hükümeti tarafından dikkatlice incelenecek, istihbarat yetkililerimiz bunun doğru olup olmadığını belirleyecek." dedi.

"GÖRÜNTÜLER GERÇEKSE DEHŞETE DÜŞECEĞİZ"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan da konuyla ilgili açıklama yaparak, "Amerikan vatandaşı Steven Sotloff'un IŞİD tarafından öldürülmesine ilişkin olduğunu iddia eden videoyu gördük. İstihbarat camiası, videonun gerçek olup olmadığını mümkün olan en hızlı biçimde belirlemek için çalışıyor" ifadesini kullandı.

Videonun gerçek olması halinde, masum bir Amerikalı gazetecinin vahşice öldürülmesinden dehşete düşeceklerini belirten ve Sotloff'un ailesine başsağlığı dileklerini ileten Meehan, zamanı geldiğinde konuyla ilgili daha fazla bilgi vereceklerini kaydetti.

IŞİD GAZETECİNİN KADERİNİ OBAMA'YA BAĞLAMIŞTI

31 yaşındaki Floridalı gazetecinin geçen yıl Ağustos ayında IŞİD militanları tarafından rehin alındığı belirtilmişti.

IŞİD tarafından daha önce yayınlanan videoda Sotloff'un kaderinin Başkan Obama'nın elinde olduğu kaydedilerek, IŞİD'e yönelik ABD operasyonlarının durmaması halinde gazetecinin öldürüleceği uyarısı yapılmıştı.

IŞİD, İkinci ABD\'li Gazetecinin de Kafasını Kesti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel IŞİD, İkinci ABD'li Gazetecinin de Kafasını Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • bilal rasi: super bir senaryo harika bir duzen eski gazeteciyide simdikinide oldurduler evet dogru. yalan yok olenler gercekten gazetecimi ? hepsi mukemmel bir sekilde yetismis ajan. olende oldurende ajan. gorevi icin oldu. olmeden once icti sakinlestiriciyi kendini gorevi icin fedaa etti. gayet normal bop projesi islemesi icin musluman kani dokulmesi icin yetismis insanlar. hristiyanlarin yemini var taa haclilardan beri kiyamete kadar musluman kani akitacagiz diye yemin ettiler. ALLAH hepsinin belasini verecek yakindir 61 4 Yanıtla
  • dfr: amerika bunların kökünü kazı kurtar bu dünyayı bu şerefsizlerden 30 19 Yanıtla
  • KEYKUBAT: BU SELEFİ KUDUZLARA TIRLARCA SİLAH GÖNDERENLER DE BU VAHŞİ CİNAYETLERİN ORTAĞIDIR. . 35 12 Yanıtla
  • kutbe: Elhamdulillah sırada ingiliz gazeteci var. . . . 7 36 Yanıtla
  • cengiz6161: iste TC yi de böyle insanlara emanet edecek insanlar ISID e daha terörist dahi diyemediler. islamin neresinde yazar böyle bir vahset. buna alkis tutan cogu türk halki sizler de buna ortaksiniz. 32 3 Yanıtla
  • dede: Beter olsun kafirler. Kime kusura bakmasın hiç bi abd liye acımam. Abd ısıdden daha masum degil ikiside terörist 18 16 Yanıtla
  • dhg: başlarım lan böyle müslümanlıga kafa kes hırsızlık yap yolsuzluk yap haram ye 26 6 Yanıtla
  • koray: günde yüzlerce Müslüman ölüyor 2 gazeteci kadar olay olmuyor garip 19 9 Yanıtla
  • ferhat yalçın: abd ye helal olsun gerekten böyle bi ülkenin vatandaşı olmayı çok isterdim ışid abd nin bir vatandaşını öldürdü diye abd ışide 9 kez hava operasyonu yapıp 120 ışid militanını öldürdü şuan ışidin eşinde 49 türk rehine var ama rte koltuk zaferinin kutlaması ve sevinciyle meşguk müdahele etmeyi bırak bir açıklama bile yapmıyor ben şunu bilirim arkadaş türkiyede ucuz olan bir şey varsa oda insan hayatıdır. . 26 2 Yanıtla dede: seni tutanmı var git basvur abd ye. Hiç işimiz yok pkk yı yıllarca besleyen ıraka yardım edelim bizim rehineleri de kessinler öylemi? Bir tek Türkün canı için tüm ırak gebersin çokda umrumda 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

  • Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor
    00:34 Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyun dağıtmaya devam ediyor. Bu hafta Islets adlı macera oyununu ücretsiz olarak sunan platform, kullanıcılarına yeni bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Oyun, 4 Nisan 18.00'e kadar kütüphaneye eklenebilir.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.


Advertisement