IŞİD'e Katılmak İçin Kaçan Kızlardan Biri Ölmüş - Son Dakika
Dünya

IŞİD'e Katılmak İçin Kaçan Kızlardan Biri Ölmüş

Avusturya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, IŞİD'e katılmak için Avustralya'daki evlerini terk eden iki kızdan birinin öldüğünü duyurdu.

16.09.2014 08:40  Güncelleme: 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki evlerini, Irak- Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) katılmak için terk ederek dünyanın gündemine oturan iki kızdan birinin öldüğü iddia edildi.

Avusturya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Alexander Marakovits, dün The Salzburger Times’a yaptığı açıklamada, Samra Kesinovic (16) ve Sabina Selimovic (15) adlı iki kızdan birinin çoktan ölmüş olduğuna dair duyum aldıklarını söyledi.

HANGİSİNİN ÖLDÜĞÜ BİLİNMİYOR

Marakovits, kızlardan hangisinin ölmüş olabileceğini belirtmezken, iddia henüz araştırıldığı için Avusturya hükümeti resmi bir açıklama yapmadı.

TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE GEÇEREK IŞİD'E KATILDILAR

Yugoslavya’daki içsavaştan kaçan Bosnalı mülteci ailelerin kızları olan Kesinovic ve Selimovic geçtiğimiz Nisan ayında Türkiye üzerinden Suriye’ye geçerek IŞİD’e katıldılar.

Ailelerine "Suriye’ye gidiyoruz. Cennette buluşuruz." notunu bırakan iki cihatçı kız Interpol tarafından aranıyordu. Avusturya'dan IŞİD’e katılanların sayısının 130’a ulaştığı tahmin ediliyor.

IŞİD\'e Katılmak İçin Kaçan Kızlardan Biri Ölmüş
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya IŞİD'e Katılmak İçin Kaçan Kızlardan Biri Ölmüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • atıf: IŞİD'çiler bunları görünce Cennete geldik herhalde demişlerdir. 27 48 Yanıtla
  • KAHRAMAN KADINLAR: ÜZÜLDÜM DİYEMİYCEM. . . 30 31 Yanıtla
    hırsızzz: aynen. . . 0 0
  • iyi olmuş: doğru cehenneme hadi bakem 43 4 Yanıtla
    iyi olmuş: hadi ordan cahilin kim olduğu belli oliiii :D 5 senem kur'an kursunda okumakla geçmiş. Şia taifesinden değiliz ELHAMDÜLİLLAH itikadımız sağlamdır 0 0 kral01: sen cehenneme biletmi kesiyon hıyar oturdugun yerden cennete gideceginimi zannediyor lan daha bismillahın anlamını bilmiyorsunuz yorum yapıyorsunuz cahiller ordusu 0 0
  • Hz. Muhammed buyuruyor ki: Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Ben kafa kesmek için gönderildim demiyor cahiller. 45 1 Yanıtla
  • engin: cennet kafa kesenlerin yolunda değil. 38 2 Yanıtla
    KRAL1 cevap: Madem çok müslümansınız gidin yahudilerle hristiyanlarla savaşın. Ayrıca bir hadisi şerifte Hz. Muhammed şöyle buyuruyor : FİTNE UYKUDADIR UYANDIRANA LANET OLSUN. . Durduk yerde savaş çıkarana lanet ediliyorsa varın gerisini siz düşünün. Savaşarak göneller fethedilmez. Hz. Muhammed güzel ahlakıyla insanları kendine hayran bırakmıştır. Hz. Muhammed kafirler savaşmak istediği halde defalarca elçiler gönderip savaşmadan anlaşmayı teklif etmiştir kapiş. Masum insanları öldürmek hiç bir kitapta yazmaz kendinizi kandırmayın. 0 0 kral01: Kâfir olanlarla savaşa giriştiniz mi vurun boyunlarını, onları iyice yaralayıp kırdınız, bozguna uğratıp da onlara üst geldiniz mi işe sağlam yapışın, bağlayın sımsıkı tutsakları, ondan sonra da isterseniz öylece salıverirsiniz onları, isterseniz para alır da bırakırsınız savaş ağırlığını atıncaya dek, bu, böyle; ve Allah dileseydi savaşsız da helâk ederdi onları ve fakat bir kısmınızı, bir kısmınızla sınamak ister ve Allah yolunda öldürülenlerin yaptıklarını asla boşa çıkarmamaktadır. muhammed4: daha dininiz neyi emrediyor onu bilmiyorsunuz bari o pis çenenizi kapatın domatez sürüleri 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement