IŞİD'e Karşı Vur- Kaç Taktiği - Son Dakika
Güncel

IŞİD'e Karşı Vur- Kaç Taktiği

İngiliz özel kuvvetlerinin 1 aydır Irak topraklarında IŞİD militanlarına gece baskınları düzenlediği, baskınlarda 200 militanın öldürüldüğü ortaya çıktı.

24.11.2014 07:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarına karşı yürüttüğü operasyonlara bugüne kadar sadece Irak'taki hava saldırılarında destek verdiği düşünülen İngiltere'nin, bölgede haftalardır kara operasyonları düzenlediği ortaya çıktı.

Mail on Sunday gazetesine konuşan İngiliz Savunma Bakanlığı kaynakları, ordunun özel harekat birimi olan SAS komandolarının 1 aydır Irak topraklarında IŞİD militanlarına 'vur-kaç' saldırıları düzenlediğini belirtti.

Daha önce IŞİD'in elindeki ABD'li ve İngiliz rehinelerin infazlarından sorumlu tutulan 'Cihatçı John' lakaplı İngiliz militanın yerinin belirlenmesi için bölgeye gönderildikleri açıklanan SAS komandolarının, Irak'ın kuzey ve orta vilayetlerinde belirlenen IŞİD hedeflerine baskınlar gerçekleştirdikleri söyleniyor.

İngiliz Hava Kuvvetleri'ne ait insansız hava araçları (İHA) bölgedeki IŞİD hedeflerinin koordinatlarını komandolara iletiyor. Bölgedeki gizli üslerde konuşlanan komandolar daha sonra Chinook tipi nakliye helikopterleriyle hedef bölgesine götürülüyor. Hedefe yakın bir noktada bırakılan komandolar, daha sonra ATV tipi araçlarla militanların bulunduğu noktaya geliyor. Araçlara takılan ağır makineli silahlar ve keskin nişancı tüfekleriyle militanlara sürpriz saldırı düzenleyen komandolar daha sonra bölgeden ayrılıyor.

GÜNDE 8 MİLİTAN

Askeri kaynaklar, komandoların bu tarz saldırılarda her gece ortalama 8 militan öldürdüklerini, IŞİD'in son bir ayda bu şekilde 200'ü aşkın üyesini kaybettiğini vurguluyor. Militanların 'vur-kaç' saldırıları nedeniyle büyük moral çöküntüsü yaşadığı belirtiliyor.

İNGİLİZ ASKERLERİ YPG SAFLARINDA

İngiliz ordusunda görev aldıktan sonra emekliye ayrılan 2 eski piyadenin, IŞİD'e karşı Kobani kentinin savunmasına yardımcı olmak için YPG saflarına katıldığı belirlendi. James Hughes ve Jamie Read adlı askerlerin daha önce Afganistan'da görev yaptıklarını kaydeden İngiliz basını, 17 yaşındaki Kürt kökenli İngiliz vatandaşı bir genç kızın da YPG'ye katılmak üzere yola çıktığını duyurdu.

'KADERİME RAZI OLDUM'

IŞİD, elinde tuttuğu İngiliz rehine John Cantlie'nin yeni video görüntülerini yayınladı. Geçen yıl Suriye'de rehin alınan İngiliz muhabir videoda, 'diğer hücre arkadaşları gibi infaz edileceği gerçeğini kabul ettiğini' söylerken, ABD askerlerinin 4 Temmuz'da düzenlediği başarısız kurtarma girişimi sırasında başka bir yerde tutulduğunu belirtiyor. IŞİD, bundan önce Cantlie'nin 6 ayrı videosunu yayınlamıştı. Örgüt geçtiğimiz aylarda İngiliz muhabiri Kobani'ye götürerek, kentin militanların elinde olduğunu iddia etmişti.

IRAKLI BAKAN'IN AKRABALARI KAÇIRILDI

Irak Savunma Bakanı Halid Ubeydi'nin Musul'da yaşayan 78 akrabası, IŞİD militanlarınca kaçırıldı. Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul sorumlusu İsmet Recep, kaçırılan 78 kişinin Savunma Bakanı'nın kardeşleri ve yakın akrabalarından oluştuğunu söyledi. Militanlar, 18 Kasım'da Ubeydi'nin Musul merkezinde bulunan evine el koymuştu.


IŞİD\'e Karşı Vur- Kaç Taktiği
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel IŞİD'e Karşı Vur- Kaç Taktiği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • diyarbakır: size güzel haberlerim var tırkolar hpg ve YJA-STAR(pkk) güçleri peşmerge ile celawla nahiyesini geri almayı başardı türk medyası görmesin böyle 17 18 Yanıtla
  • MUSTAFA URFA: NAPARSANIZ YAPIN IŞİD BU PKKLI TERÖRİSTLERİN SONUNU GETİRECEKTİR. . . 11 21 Yanıtla baz: itin duası kabul olsaydı gökten kemik yağardı:)) 5 1 efe: Baz ellerini acma o halde : 0 1
  • kürt: farketmez kim bu köpekleri öldürürse ALLAH ondan razı olsun sadece kürtlerin öldürmesi şart değil ingiliz arap abd li fark etmiyor yani 20 9 Yanıtla
  • kendal: sa cumleten bakın ark size başımdan gecen bir hadise anlatacağım amacım kimseyi götulemek yada ezmek değil butun yurtdaşlar baş tacıdır göruşler farklı olabilir buna saygı duyarım . ben gecen sene bir hasta içn ankaraya gitim orda bir p dr bizimle sohpet eti ben hayatımda ilk defa bir p dr yanında sohpet ediyordum heycan vardı yalan yok konu guneydoğu geldi konuştu hayret etim o kadar cahilce konuştu kendi kendime dedim bu adam doktorluktan pırefesor olabilir ama gunueydoğu hakında tam bir cahil bunu yaşadım bir indan ben muslumanım ve hak hukuktan yanayım kurtlerın butun haklaını vermesi lazım batıdaki ark hep diyorlar polse taş atıyorsunuz bırak devleti halk olarak geln görun bu kurtler ne yapıyor nasıl yaşıyor ne istiyor siz gelin halk olarak siz kurtlere sorun sorun nedir neden polise taş atıyorsunuz gelin görun sorun baş tacısınız uzakta msj atmak gelip görmek bir değil 21 1 Yanıtla
  • yeterrr: bu İngilizler şeytanın ta kendisi 6 9 Yanıtla
  • 2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu Kuala Lumpur'da Düzenlendi
    18:49 2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu Kuala Lumpur'da Düzenlendi

    2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da gerçekleştirildi. Forum, Çin ile Malezya arasındaki diplomatik ilişkilerin 50. yıldönümü kutlamalarının bir parçası olarak düzenlendi. Forumun amacı, modern İpek Yolu'nun ve uluslararası bağlantıların rolünün daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve uluslararası bir takipçi kitlesine hitap etmektir. Malezya Başbakan Yardımcısı Fadıllah Yusuf, forumda yaptığı açılış konuşmasında ikili ilişkileri derinleştirme çağrısında bulundu ve Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin Malezya-Çin işbirliğinin merkezinde yer aldığını vurguladı.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:49 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,69 artışla 9.142,40 puandan tamamladı. Mali, hizmetler, sanayi ve teknoloji endeksleri değer kazandı. Altın ons fiyatı 2.233 dolardan işlem görürken, doların efektif kurunda artış yaşandı. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise yükselişle 86,8 dolardan işlem gördü.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:49 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Osmaneli ve Gölpazarı ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Zorlu, Bilecik Belediyesi'nde Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya ile görüştü ve Atatürk Parkı'nda vatandaşlarla sohbet etti. İYİ Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Göksel Aydın ve diğer adaylara destek isteyen Zorlu, gazetecilere 81 ilde kendi adaylarıyla seçimlere gireceklerini söyledi.

  • Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine indi
    18:48 Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine indi

    Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine kadar indi. Sokağında domuz sürüsü gören vatandaş o anları kayda aldı. Bursa'da aç kalan domuz sürüsü, merkez Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'ne yiyecek aramaya indi. Evinde otururken sesleri duyan vatandaş, cama çıktığında domuz sürüsü ile karşılaştı. Durumu görünce hemen cep telefonun sarılan vatandaş, o anları saniye saniye amatör kamera ile kaydetti.


Advertisement