IŞİD'den Kaçan Kürtler Türkiye Sınırına Yığıldı - Son Dakika
Güncel

IŞİD'den Kaçan Kürtler Türkiye Sınırına Yığıldı

IŞİD, Türkiye sınırına yakın bölgede 16 Kürt köyünü ele geçirdi, zulümden kaçan 3 bin Kürt, Türkiye'ye girmeye çalışıyor.

19.09.2014 08:42  Güncelleme: 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin kuzeyindeki Kobani’ye ağır silahlarla büyük çapta bir saldırı başlatan radikal Selefi örgüt IŞİD’in, Türkiye sınırına yakın bölgede 16 Kürt köyünü ele geçirdiği belirtildi. Örgütün zulmünden kaçan halk sınıra yığıldı.

Urfa’nın Suruç ilçesiyle komşu olan bölgeye saldırılarını yoğunlaştıran IŞİD’in, tank ve roketatar gibi ağır silahlar kullandığı ifade edildi. Devam eden yoğun çatışmalar Türkiye sınırından da izlenebiliyor, silah sesleri Suruç’tan duyuluyor. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de çatışmaları doğrulayarak IŞİD’in çok sayıda militanla bölgeye geldiğini bildirdi.

3 BİN KÜRT TÜRKİYE SINIRINDA

Çatışmalardan ve IŞİD’in katliam yapmasından endişe ederek kaçan yaklaşık 3 bin kişi, Türkiye sınırına yığılmaya başladı. Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu kalabalık Suriyeli grup için asker sınır hattında zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldı. Yaşanan yığılmayla ilgili olarak şu ana kadar geçişlere izin verilmediği bildirildi.

240 civarında kadın ve çocuk ise Akçakale Gümrük Kapısı’ndan otobüsler ile alınarak Türkiye’ye getirildi. Sınırda çatışmaların artması üzerine Karkamış’tan Ceylanpınar ilçesine giden tren seferi de durduruldu. Trendeki yükler karayolu ile gönderilmek üzere TIR’lara yüklenmeye başlandı.

YENİ BİR GÖÇ DALGASI ENDİŞESİ

IŞİD’in Irak’taki Sincar bölgesine geçen ay gerçekleştirdiği saldırılardan kaçan binlerce Ezidi Kürt, Kuzey Irak’a ve Türkiye’ye sığınmıştı. Yeni saldırıların, Türkiye’ye yönelik yeni bir göç dalgasını tetiklemesinden endişe ediliyor.

KARAYILAN: YPG'YE KATILIN, PROFESYONEL ASKER OLUN

Terör örgütü PKK da Kürtlere yaptığı çağrıda bölgedeki Kürt silahlı gücü YPG’ye katılmalarını istedi. PKK yürütme komitesi üyesi Murat Karayılan, Kobani için Abdullah Öcalan’ın daha önce yaptığı seferberlik çağrısının bugün de geçerli olduğunu belirterek, “nitelikli ve profesyonel katılım” talep etti. Karayılan, “YPG’ye katılın, profesyonel asker olun.” dedi. YPG’nin komutanlarından Öcalan İso, PKK dahil olmak üzere bölgedeki diğer Kürt güçlerinden IŞİD militanlarının ilerlemesini durdurmak için yardım istediklerini söyledi. Suriyeli Kürtlerin oluşturduğu milis güçlerle IŞİD, bölgede bir yıldan fazla bir süredir savaşıyor. Kobani kentine birkaç yüz metre mesafede sınırın Türk tarafında Mürşitpınar köyü bulunurken, sınırdan yaklaşık 10 kilometre içeride Suruç ilçe merkezi yer alıyor. Irak’ta ülkenin önemli şehirlerini kontrol altına almasıyla dünya gündemine oturan IŞİD, Kürtlerin yaşadığı dar bir bölge dışında Suriye’nin kuzeyini de nerdeyse tamamen kontrol ediyor.

IŞİD\'den Kaçan Kürtler Türkiye Sınırına Yığıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel IŞİD'den Kaçan Kürtler Türkiye Sınırına Yığıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (40)

  • aydın: çok yalan haber yapıyorlar o sınıra gidenler suriyeli değil kirtler türkiyeden ışide giden desteği kısmak için oradalar siz daha neyin kfasını yaşıyorsunuz namertler olum 1000 türk bir kürt edemez bunu kafanızdan çıkarmayın en azından bizde cesaret var savaşabiliyoruz siz korkaklıktan başka bişi bilmezsiniz. o kadarrrrr 49 26 Yanıtla mustafa: Türkü delirtme, sabırlıdır, amma sinirlendimi çetindir, kafanı alır gövdenden akıllı ol, ya sev ya terket pislik, DUA ETKİ O SINIRDA O ASKER BEKLİYOR YOKSA SEN O KADAR RAHAT OLAMAZDIN. pkk bak sizi çağırıyormuş burdan kahramanlık yapma git yardım et örgütüne 0 0
  • amed21: Burası dışında hiç bir yerde yok haber kaynağı nedir 6 32 Yanıtla
  • hamdi: kaçan kaçana savaşın ulan kekolar kaçmakla devlet kurulmaz 30 6 Yanıtla
  • reis: Bu okul yakan şerefsizler işide karşı niye erkeklik yapamıyor karı gibi yüzünü kapatıp ortalıkta erkek diye dolaşan çakalar 25 7 Yanıtla
  • seher: Kesinlikle alinmasinlar kani bozuk yeterice var 27 3 Yanıtla asla: kanı mı, bozuk şimdi sen diyorsun kürtlüğünü iinkar et türk ol. . . şimdi sen diyorsun benliğini unut türk ol. . . sen şimdi sen diyorsun onurrunu beş kuruşa sathe . . . yani türk ol kanı bozuk olma , sana bir şey söyleyeyyım kanı bozuk olan sensin senin gibi faşitlerdir . . . . . bizler asla ırkımız inkar etmeyeceğiz sizin gibi devşirme türkler, allah bilir türk te değilsiz sonradan olma yani , dünya dönüyor , ne oldum değil ne olacağım derler 0 0
  • METIN: HAINLER , BU IS MOLOTOF ATIP PUSU KURMAYA BENZEMEZ, DINSIZIN HAKKINDAN IMANSIZ GELIYOR VE SONRA GELIP YINE TÜRKE SIGINIYORSUNUZ 23 3 Yanıtla
  • asdar: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENLER KINA YAKSINLAR 8 18 Yanıtla
  • SABİH: ACİLL!TÜRKİYE SURİYEDEN VE IRAKTAN GELENLERE KAPIYI KAPATSIN. İÇERİDEKİ SURİYELERİ VE YEZİDİLERİ, PEŞMERGELERİ SINIRA ÇEKSİN ŞEHİRLERDEN TOPLASIN, BOMBALI SALDIRILAR OLABİLİR DENİYOR, DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE SINIRDAN GEÇENLER ŞEHİRLERE BÖYLE KOLAYCA YERLEŞTİRİLMİYOR. ERDOĞAN ÇOK BÜYÜK HATALAR YAPTI. . . . 19 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement