IŞİD'cilerin Katliam İddianamesi Kabul Edildi - Son Dakika
Güncel

IŞİD'cilerin Katliam İddianamesi Kabul Edildi

IŞİD\'cilerin Katliam İddianamesi Kabul Edildi

Niğde'de 1 polis memuru ile 1 astsubayı şehit edip, gasp ettikleri kamyon şoförünü öldüren IŞİD terör örgütü üyesi 3 kişi hakkındaki iddianame kabul edildi.

15.12.2014 17:15  Güncelleme: 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde 1 polis memuru ile 1 astsubayı şehit edip, gasp ettikleri kamyon şoförünü öldüren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü üyesi Alman vatandaşı Benjamin Xu, İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani ile Makedonyalı Muhammed Zakiri hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanması için Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianame Niğde Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Bazıları Türk 8 kişi hakkında da yardım ve yataklıktan çeşitli cezaların istendiği, 4'ü tutuklu 11 kişinin yargılanmasına 12 Ocak 2015'te başlanacak.

Geçen 20 Mart'ta meydana gelen olayla ilgili başlatılan soruşturmada hazırlanan ve Niğde Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, halen Ankara Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Benjamin Xu, Çendrim Ramadani ile Muhammed Bakiri'nin 'anayasayı ihlal, 6136 sayılı yasaya muhalefet, yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme, yakalanmamak amacıyla kasten öldürme, yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs, patlayıcı madde bulundurmak, nitelikli yağma ve kasten yaralama' suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

IŞİD KAMPINDAN GELMİŞLER

İddianamede, saldırıyı gerçekleştirilen 3 teröristin yaklaşık 10 ay kaldıkları Suriye'deki IŞİD kampından Türkiye'ye geldikleri, Türkiye'ye geçiren kişinin de Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 53 kişinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili görülen davada adı geçen Heysem Topalca olduğu kaydedildi. İddianamede ayrıca 3 teröristin yanı sıra Heysem Topalca ile İsmayılov Qosqar silahlı terör örgütüne üye olmak, tutuklu Fuad Mövsümöv silahlı terör örgütüne üye olmak ve resmi belgede sahtecilik suçlarından, Türk uyruklu M.A, K.Ö, H.Y, K.Y. ve A.Y. ise bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmekle suçlanıyor.

11 sanıklı iddianamede Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nca gönderilen 'Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), El Kaide ve El Kaide bağlantılı Cündüş Şam isimli silahlı terör örgütlerine ilişkin' rapora da yer veriliyor. Raporda Benjamin Xu, Çendrim Ramadani ile Muhammed Zakiri'yle ilgili şöyle denildi:

"Çendrim Ramadani, Muhamed (Muhammed) Zakiri ve Benyamin (Benjamin) Xu'nun, ülkemizin bağımsızlığını tehlikeye soktuğu güvenlik raporuna yansıyan silahlı terör örgütü adına cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs suçunu da işledikleri anlaşılmıştır."

DAVA, 12 OCAK'TA BAŞLIYOR

Niğde Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede olayın meydana geliş şekliyle ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Yol kontrolü sırasında taksici K.Ö., aracından inerek görevli askerin yanına gittiği sırada otomobildeki 3 terörist güvenlik güçlerine ateş açtı. Bagajdan aldıkları uzun namlulu silahlarla ateş açan ve el bombası atan zanlılar, polis memuru Adem Çoban, astsubay kıdemli üstçavuş Adil Kozanoğlu ile aracı gasp edilen kamyon şoförü Yaşar Turan'ın ölümüne, 7 asker ve yolcu otobüsünde bulunan 1 vatandaşın yaralanmasına neden oldu. Çatışmanın ardından yaralı olarak kaçmaya çalışan teröristlerden Çendrim Ramadani, Benyamin Xu olay yerinde öldürdükleri kamyon şoförünün aracını gasp ederek Eminlik Köyü'ndeki 112 Acil Ulukışla Eminlik 3 No'lu Aile Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na geldi. Terörist oldukları bilinmeyen zanlılar, köylülerin yardımıyla sağlık ocağına götürüldü. Muhammed Zakiri ise olay yerinden yaya olarak kaçtı. Aynı gün ve akşamında gece görüşlü helikopter, jandarma ekipleri ve vatandaşların yardımı yaya olarak aranan Zakiri, Köşkönü Köyü Camii'nde yakalandı."

4'ü tutuklu toplam 11 kişinin yargılanacağı davanın ilk duruşması 12 Ocak 2015 Pazartesi günü Niğde Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Olayın geçmişi

Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde 20 Mart'ta meydana gelen olayda, K.Ö.'nün yönetimindeki taksi ile İstanbul'a gitmek üzere Hatay'dan yolan çıkan Benjamin Xu, Çendrim Ramadani ile Muhammed Zakiri, Ulukışla-Adana Otoyolu'nun Gedeli viyadüğündeki rutin yol kontrolüyle karşılaştı. Burada aracı durdurmak isteyen güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açarak Jandarma Astsubay Üstçavuş Adil Kozanoğlu ile polis memuru Adem Çoban'ı şehit edip 7 asker ve yolcu otobüsündeki 1 kişiyi de yaraladıktan sonra gasp ettikleri kamyonun şoförü Turan Yaşar'ı da öldürerek kaçtılar.

Çatışmada yaralan ve tedavi için Eminlik Köyü'ndeki 3 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na giden teröristlerden 2'si burada, diğeri de Köşkönü Köyü'nde yakalandı. Teröristlerin üzerinde ve gasp ettikleri kamyonda yapılan aramada 3 kalaşnikof tüfek, 3 tabanca 7 el bombası, 2 susturucu, 3 kasatura, telsiz ve batarya ele geçirildi. Irak Şam İslam Devleti terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen teröristler Ankara'ya gönderilmiş, sorgularının ardından sevk edildikleri Ankara 9'uncu Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel IŞİD'cilerin Katliam İddianamesi Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
    19:27 Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasının bahçesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, yaklaşık 1 saat süren müdahalenin ardından yangını kontrol altına aldı. Yangın sonucunda fabrikada hasar meydana geldi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti
    19:25 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üyesi Adam Smith ve beraberindeki üyeleri Ankara'da kabul etti. Bakan Fidan'ın kabulüne ilişkin paylaşım, Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapıldı. Görüşmede, Bakan Fidan'ın ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Rogers, Kıdemli Üyesi Smith ve beraberindeki üyelerle Ankara'da bir araya geldiği belirtildi.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor
    19:23 Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor

    6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ebrar Sitesi B Blok'ta 109 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme, tutuksuz sanık Mehmet Akif Özgüler'in adli kontrol kararını kaldırdı. Sanıklar, binanın yasalara uygun olarak yapıldığını savundu. Duruşma 13 Haziran'a ertelendi.

  • Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı
    19:19 Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı

    Edirne'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen terörle mücadele çalışmaları kapsamında 8 FETÖ ve 5 PKK-KCK üyesi olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında yasal işlemler başlatıldı.

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    19:11 Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Manisa'nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan 2 şüphelinin üzerinde yapılan aramada toplam 198 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler tutuklandı.

  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.


Advertisement