Işid Bahanesiyle Düzenlenen İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Yerel

Işid Bahanesiyle Düzenlenen İzinsiz Gösteriler

Muş'ta, IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik saldırıları bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösterilerde gözaltına alınan 32 kişiden 6'sı tutuklandı Patnos ilçesinde gösteriler sırasında grupların zarar verdiği kamu kurumları ve iş yerlerinde hasar tespitine başlandı.

11.10.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta, IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik saldırıları bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösterilerde gözaltına alınan 32 kişiden 6'sı tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Muş merkez ile Varto, Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde gerçekleşen olaylarda, çok sayıda okul ve iş yerine zarar verdiği tespit edilerek gözaltına alınan 32 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden 6'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 28 kişi ise serbest bırakıldı.

Ağrı

Patnos ilçesinde gösteriler sırasında grupların zarar verdiği kamu kurumları ve iş yerlerinde hasar tespitine başlandı.

Kaymakamlığın oluşturduğu hasar tespit komisyonunun, 200 iş yeri ile birkaç kamu binasının zarar gördüğünü ve toplam zararın 21 milyon lira belirlediği öğrenildi.

Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, yaptığı açıklamada, "Dört gün süren protestoların ardından belediyemize ait binamız ve belediyemizin bünyesinde bulunan araçlarımız, park, bahçelerimiz, banklarımız, aydınlatma direklerimiz, otobüs duraklarımız, trafik lambalarımızda oluşan hasarın bedeli yaklaşık 20 milyon liradır" ifadesini kullandı.

Gaziantep

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, Gaziantep'te bir alışveriş merkezinde düzenlenen basın toplantısında, IŞİD'e tepki bahanesiyle ülkenin çeşitli noktalarında çatışma çıkartıp Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışan şer odaklarının varlığına dikkati çekti.

Bu süreçte sağduyunun önemli olduğunu ifade eden Ünalan, "Yanlış yönlendirme ve halkı farklı noktalara taşımanın topluma faydası olmaz. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Büro Memur-Sen olarak vicdan ve akıl sahibi herkesi duyarlı olmaya, sağduyu ve kardeşlik içerisinde bir ve beraber hareket etmeye davet ediyoruz" dedi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Işid Bahanesiyle Düzenlenen İzinsiz Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement