IŞİD, Alman İkiz Canlı Bombalarla Reklam Yapıyor - Son Dakika
Güncel

IŞİD, Alman İkiz Canlı Bombalarla Reklam Yapıyor

IŞİD, Alman İkiz Canlı Bombalarla Reklam Yapıyor

IŞİD'in propaganda dergisinin son sayısında, Türkiye üzerinden Suriye'ye geçerek IŞİD'e katıldıkları tahmin edilen Alman ikizlerin şehit oldukları bilgisi yer aldı.

28.05.2015 12:43  Güncelleme: 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IŞİD'in propaganda dergisi "Dabık"'ın son sayısında Alman ikizlerin canlı bomba olarak şehit oldukları yer aldı. Spiegel Online'de yar alan haberde, ellerinde Kuran olan sarışın Alman ikizlerin propaganda aracı olarak kullanıldıkları belirtildi. Dergide, "Abu Musab al Almani" ve ikiz kardeşi olarak anılan gençlerin, "Haçlı Ordusu" olarak nitelendirdikleri Alman ordusundan ayrılıp IŞİD'e katıldıkları yazarken, Alman yetkililer ikizlerin öldüğünü henüz teyit edemediler.

İSTANBUL'DA YAŞAMIŞ VE MÜSLÜMAN OLMUŞ

İkizlerin, Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Castrop-Rauxel kentinden olan Kevin ve Mark K. oldukları bildirildi. Arkalarında başarılı bir yaşam bıraktıkları söylenen ikizlerden Kevin'nin kısa süre ABD'de öğrenim görüp liseyi bitirdikten sonra, bir süre İstanbul'da yaşadığı haberde yer aldı. İstanbul'da Müslüman olan Kevin, daha sonra Ruhr-Üniversitesi'nde hukuk eğitimine başladı. Kevin'in kardeşi Mark K. ise 2010 yılında profesyonel subay olarak Alman ordusuna katılmış, Afganistan'daki çatışmalarda yer aldıktan sonra Almanya'ya geri dönmüş. Güvenlik birimlerinin elindeki bilgilere göre, Mark K. 2012 sonrası İslam'a yöneldi.

TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE GEÇTİLER

İkizlerin, zamanla radikal gruplarla bağlantı kurdukları biliniyor. Geçen yıl Ağustos ayında Türkiye üzerinden Suriye'ye geçerek IŞİD'e katıldıkları tahmin edilen Kevin ve Mark K.'dan son terör eylemine kadar haber alınamamış. Spiegel Online'nın araştırmalarına göre, şimdiye dek Alman ordusundan 25 eski asker IŞİD'e katıldı. -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel IŞİD, Alman İkiz Canlı Bombalarla Reklam Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement