IŞİD, 200 Suriyeli Askeri Soyup İnfaz Etti - Son Dakika
Politika

IŞİD, 200 Suriyeli Askeri Soyup İnfaz Etti

IŞİD yanlılarının sosyal medyada paylaştığı görüntülerde, örgüt militanları, 200 Suriyeli askeri iç çamaşırlarına kadar soyup uzun süre yürüttükten sonra infaz etti.

28.08.2014 15:37  Güncelleme: 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Suriye'nin Rakka kentindeki Tabka Askeri Havaalanı'nı ele geçirmesinin ardından bölgeden tüyler ürperten görüntüler geliyor.

IŞİD yanlılarının sosyal medyada paylaştığı son görüntülerde, Tabka havaalanından kaçan onlarca Suriye askerinin militanlarca rehin alınarak boş arazide yürütüldüğü görüldü. Associated Press haberinde, videodaki IŞİD militanlarının "keçi ya da koyun güden çobanlar gibi ses çıkardığı" belirtildi.

AFP'ye konuşan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Direktörü Rami Abdülrahman, iç çamaşırlarına kadar soyulan esir askerlerin IŞİD tarafından infaz edildiğini söyledi.

AA muhabirinin bölgedeki IŞİD'e yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre, IŞİD militanları, Tabka askeri havaalanını ele geçirdikleri esnada birliklerinden kaçarak Caravi tarım arazilerinde saklanan 200'e yakın rejim askerini öldürürken, aralarında çok sayıda subayın da bulunduğu 250 askeri de esir aldı.

Arazilerde saklanan rejim askerinin, IŞİD militanlarınca ablukaya alındığını ifade eden kaynaklar, Esad güçlerinin bölgeye askerlerini kurtarmak için operasyon düzenlediğini fakat başarılı olmadığını ileri sürdü. Kaynaklar, havaalanına yönelik saldırıda kaç rejim askerinin öldürdüğüyle ilgili ise bilgi vermedi.

IŞİD, 200 Suriyeli Askeri Soyup İnfaz Etti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika IŞİD, 200 Suriyeli Askeri Soyup İnfaz Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (46)

  • haydar: allah kürtlern eksikligini vermesin yoksa bu yamyamlar şimdi kayserideidiler 20 76 Yanıtla
  • pir: bunları daha fazla gebertebilmesi için YPG ye silah desteği sağlanmalı 34 28 Yanıtla
  • ANIL ÇETİNER: pkklılarıda bole gorsemde keyfım soyle bır yerıne gelsee 25 28 Yanıtla
  • 21diyar21: kürt savaşcılar bunları eşekler cennetine yollamaya başladı çok yaşa kürt savaşcıları 17 33 Yanıtla
  • izmitli: işidle ilgili haberler dün sterk tv de pkk tarafından yakalanan yaklaşık 20 tane emirleri yani komutanları amaçlarının ne olduğunu kimlere hizmet ettiklerini tek tek itiraf ettiler, araştırın okuyun 48 1 Yanıtla
  • SDFSDF: RABBİM SİZİNLEDİR ALLHIN HÜKMÜ HAKİM OLUNCAYA KADAR OMUZ ÜZERİNDE KELLE BIRAKMAYIN 11 35 Yanıtla
  • milyar dolar: dün onlar katletti bu gün bunlar ne esir düşen nede esir alan orada şerefi olan yok hepsi şerefsiz 35 5 Yanıtla
  • vatan sever: PKK lı adiler sizin sonunuzda aynen böyle olacak merak etmeyin. . Allah belanızı verdi sonunda. . 15 24 Yanıtla Paşa: Allah senin belanı versin soysuz hayvan 0 0
  • SEDAT: DAHA ÖNCE DE YORUM YAPMIŞTIM HİÇ BİR ŞEY YAPMADAN ÜLKEN İÇİN SAVAŞMADAN GİDER TESLİM OLURSAN KÖPEK GİBİ ÖLMEYE MAHKUMSUN HİÇ BİRİNİZE ACIMAM 200 TANE İNSAN ADAM OLAYDINIZ DA ÜLKENİZİ SAVUNAYDINIZ BÖYLE İT SÜRÜLERİNE KARŞI İŞTE BUNLARIN GÜÇLENMESİ BÖYLE VATAN SEVDASIZLARI YÜZÜNDENDİR İŞİDİ HİÇ SEVMEM AMA ELLERİNE SAĞLIK BÖYLE VATAN HAİNLERİNİ TEMİZLEDİĞİ İÇİN HER CANLI ÖLÜMÜ TADACAK YA ŞEREFİNLE ÜLKEN İÇİN SAVAŞIR ÖLÜRSÜN YADA HİÇ BİR ŞEY YAPMAZ İT GİBİ ÖLDÜRÜLÜRSÜN 26 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement