IŞİD, 1 Gazeteci ile 1 Peşmergeyi İnfaz Etti - Son Dakika
Dünya

IŞİD, 1 Gazeteci ile 1 Peşmergeyi İnfaz Etti

Musul'u kontrolünde tutan IŞİD terör örgütü, kentte 2 yeni infaz gerçekleştirdi. IŞİD, bir gazeteciyle ile bir peşmergeyi öldürüp görüntüleri yayınladı.

28.04.2015 00:48  Güncelleme: 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın 2. büyük kenti Musul'u kontrolünde tutan IŞİD terör örgütü, kentte 2 yeni infaz gerçekleştirdi. Örgütün, alıkoyduğu Halkın Görüşü Gazetesi'nin baş yazarı Sair El Ali adlı gazeteci ile İbrahim Salih Muhammed adlı bir peşmergeyi infaz ettiği öğrenildi.

SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNDE YAYINLANDI

Örgütün sosyal paylaşım sitelerinde yayımladığı son görüntüde, Hamdaniye'nin Tıl Esvet bölgesinde esir alınan İbrahim Salih Muhammed'in arkadan kafasına kurşun sıkılması sonucu infaz edildiği görülüyor. Kürtçe konuşan ve Erbilli olduğu anlaşılan İbrahim Salih Muhammed, infazdan önce Kelime-i Şehadet getiriyor. İnfazı gerçekleştiren IŞİD'li ise Kürtçe konuşuyor.

İNFAZLARI KÜRT ASILLI IŞİD'LİLER YAPIYOR

Örgüt, daha önce de infaz ettiği 9 esir peşmergenin görüntülerini yayımlamıştı. Sözkonusu infazların tamamı, Kürt asıllı IŞİD militanları tarafından yapılmıştı.

10 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada Nazım El Thirthar bölgesinin IŞİD'den temizlenmesi için yeni bir operasyon başladı. Anbar Operasyonlar Komutanı vekili Muhammet Halaf, bölgenin IŞİD'den kurtarılması için Koalisyon ve Irak Güçleri'nin havadan destek verdiğini söyledi. Halaf, " Ramadi'nin doğusunda yer alan El Sufiye bölgesine de birliklerimiz tarafından düzenlenen operasyonda 10 IŞİD militanı etkisiz hale getiridi" dedi.

IŞİD YENİ KASABALAR ELE GEÇİREBİLİR UYARISI

Anbar İl Meclis üyesi Raci El İsavi ise yaptığı açıklamada, El Bağdadi kasabasının IŞİD'in eline geçebileceği konusunda uyardı. El İsavi, Anbar İl Meclisi'nin İçişleri ve Savunma bakanlıklarından acil destek göndermesini talep ettiğini bildirdi. Öte yandan El Germa ilçesinde IŞİD'le güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bağdadi sahva komutanı Aşur El Mehlavi tarafından yapılan açıklamaya göre kasabanın çevresinde yer alan ve iki gün önce IŞİD konrolüne geçen Macid kontrol noktasına bugün 7. Tümen'e bağlı askeri güçler tarafından yapılan operasyonda 12 IŞİD militanının öldürüldüğünü bildirdi.

IŞİD, 1 Gazeteci ile 1 Peşmergeyi İnfaz Etti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya IŞİD, 1 Gazeteci ile 1 Peşmergeyi İnfaz Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • hoflesss23: IŞİD'i sevsenizde sevmesenizde şu bir gerçekki PKK'ya büyük darbe vurdu. 13 22 Yanıtla
  • RİZELİ: EY İŞİD BIR ARA BIZEDE UGRASAN KESILECEK ADMLAR ÇOK VAR BZDE BAŞTA ŞU AT HIRSIZI CHPLILERİ 13 12 Yanıtla
  • adanalı: ben artık islamiyetten çıkıyorum 7 17 Yanıtla
  • RéSPİ: KÜRDÜN KÜRTTEN BAŞKA DOSTU OLAMAZ. KAHRLSUM KORKAK SAKALLI IŞIT MAYMUNLARI. 8 16 Yanıtla
  • konyalı: evdeki tüm dini kitapları atıyorum 5 17 Yanıtla
  • hofless23: Hiç üzülmüyorum zamanında bizim askerimiz ölürken sevinenler bugün bizde üzülmemizi beklemesin. 10 12 Yanıtla
  • malazgirtli: KOPEK PKK VALLAHI PKK YAHUDILERINI ISRAIL CIKARDI 17 5 Yanıtla
  • GÜLBİXWİN: Herkes Barzanileri; Barzanilerin tarihten bugüne değin Kürtler için mücadelesini ve bu mücadele sonucunda ağır bedel ödediklerini biliyor. PKK ise ergenekon ve İran''nın ortak kullanım ürünüdür. PKK yöneticileri ve Apo nun 40 yıllık Kürtlere çektirilen zülmünden sonra geldikleri noktada kürt sorununu kadın hakları ve ekolojik sorunlara indirgemelerinden bir kürt örgütü olmadıkları anlaşılmaktadır. PKK ve ve HDP yöneticileri ve Apo bonzai içmiş gibi kendinden olmayan fikirlere sahipler. Her üç kelimelerinden biri; Ermeni, Alevi ve Ezidirir. Dolayısıyla Müslüman kürdü de kandırıyor ve nemalanıyorlar. Bunlar değilmiydi! Peşmerge kobaniye gelmesin diyen? Bunlar değilmiydi Almanya peşmergeye silah vermesin diyen? Dolayısıyla bunların kantoncu ve yıkıcı fikirleri kürtlere büyük zararlar vermektedir. Umarım biran önce biterler. 17 3 Yanıtla
  • BERİWAN: AMAAAANNNN BANE İŞID DAN. SABAH SABAH İKİ YUMURTA VE BİR SUCUK YEMİŞİM. DADI DAMAĞIMDA KALDI. . OOOOOHHHHHH. . . . HIHIHIHIHIHIH 3 16 Yanıtla
  • islam zaten bu: ISID in her yaptigi islamda var, sadece yorum ve olaylarda fark olabilir, 1400 yildir öldürmek ve ölmek , bu nasil din be kardesim 7 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement