İşçiler Kıdem Tazminatı İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

İşçiler Kıdem Tazminatı İçin Yürüdü

İşçiler Kıdem Tazminatı İçin Yürüdü

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) üyeleri, kıdem tazminatı değişikliğine düzenledikleri yürüyüşle tepki gösterdi.

18.02.2015 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) üyeleri, kıdem tazminatı değişikliğine düzenledikleri yürüyüşle tepki gösterdi.

Eskişehir Türk-İş ve birçok sendikanın da desteği ile Odunpazarı'nda bulunan Alaaddin Parkı'nda toplanan bin 500'e yakın işçi, kıdem tazminatı değişikliğine tepkisini dile getirdi. Sık sık sloganlar atan grup Hamamyolu mevkiinden Porsuk Bulvarı'na kadar yürüdü. Grup adına basın açıklaması yapan Eskişehir Türk-İş Bölge Temsilcisi Nejat Kılıç, "Bugün Türk-İş sokağa çıkıyorsa tehlike var demektir. Niyetimiz, kamuoyunu rahatsız ve huzursuz etmek değildir. Bugün hazırlığı yapılan yasal düzenlemelerin, hem bugün çalışanlara hem de gelecekte çalışmak mecburiyetinde olan çocuklarımıza çok büyük hak kayıpları getirecek olan yasal düzenlemeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek hem de bu düzenlemeyi yapmak isteyen siyasileri uyarmak ve kendilerine kölelik düzeni getirecek bir düzenlemeye kolay kolay müsaade etmeyeceğimizin uyarısını yapmaktır" şeklinde konuştu.

Öte yandan basın açıklamasından önce Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan da unutulmayarak, ailesi ve yakınlarına sabır dileyen Kılıç, "Bu canilere layık oldukları cezayı çektirecek, caydırıcı yasal düzenlemelerin de biran önce yürürlüğe sokulmasının elzem olduğunu vurgulamak istiyorum" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından eylemlerine olaysız şekilde son verdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşçiler Kıdem Tazminatı İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement