İşbirliği Efes'in Önünü Açtı - Son Dakika
Güncel

İşbirliği Efes'in Önünü Açtı

İşbirliği Efes\'in Önünü Açtı

Türkiye'nin en önemli ören yerlerinden biri olan Efes Antik Kenti'nin UNESCO yolundaki on beş yıllık bekleyişinin 2015'te sona ermesi bekleniyor.

20.11.2014 08:18  Güncelleme: 08:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz; " Selçuk Belediyesi, eğer Bergama Belediyesinin yapmış olduğu işbirliğini bu süreçte yapmış olsaydı Efes, Bergama'dan önce girerdi. Son yerel yönetim değişikliğiyle çok iyi bir işbirliği ve yoğun bir çalışma var" dedi.

İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Efes'in UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde bekleme sürecinin yeni yönetimin merkezi idare ile yürüttüğü koordineli işbirliği sonucu hızlandığını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak 2015'te Efes'in Dünya Kültür Mirası Listesine girmesini beklediklerini söyleyen Ediz; "Selçuk Belediyesi, eğer Bergama Belediyesinin yapmış olduğu işbirliğini bu süreçte yapmış olsaydı Efes, Bergama'dan önce girerdi. Son yerel yönetim değişikliğiyle çok iyi bir işbirliği ve yoğun bir çalışma var" dedi.
Bergama'nın Dünya Miras Listesi'ne alınmasının önemli bir kazanım olduğunu anlatan Ediz, Bergama'da yapılacak işlerin asıl bundan sonra başlayacağını söyledi. Ediz, şunları kaydetti: "Bundan sonra yapılacak çalışmalar çok daha yoğun. 3 yıldır Akropol'de, Asklepeion'da, bazilikada ve Bergama Müzesinde çok ciddi çalışmalar içindeyiz. Yürüyüş güzergahları, çevre düzenlemesi, aydınlatması, engellilerin rahat ulaşımı için düzenlemeler yapıldı. Osmanlı mimarisine yönelik birçok cami, mescit ve bedestenler var, bunların restorasyonuyla ilgili de çalışmalar yapacağız." Bergama'ya gelen turistlerin ilçede en az bir gece kalmasını sağlayacak şekilde çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Ediz, "gelen ziyaretçilere 'kalıcı miras listesine giren Bergama bunu hak ediyor' dedirtmeyi amaçladıklarını" belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İşbirliği Efes'in Önünü Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement