İşadamı Murat Bayrak Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

İşadamı Murat Bayrak Son Yolculuğuna Uğurlandı

İşadamı Murat Bayrak Son Yolculuğuna Uğurlandı

Haber: Taner YENER - Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHA İstanbul'daki evinde yaşamını yitiren Türkiye'nin ilk hava taksi şirketlerinden biri olan Sancak Air'in kurucusu, Adalet Partisi eski milletvekili, Sancak Tül'ün kurucusu işadamı Murat Bayrak (98) düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

24.11.2015 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: Taner YENER - Kamera: Yaşar KAÇMAZ/ İstanbul DHA

İstanbul'daki evinde yaşamını yitiren Türkiye'nin ilk hava taksi şirketlerinden biri olan Sancak Air'in kurucusu, Adalet Partisi eski milletvekili, Sancak Tül'ün kurucusu işadamı Murat Bayrak (98) düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Fatih Cami'ndeki cenaze törenine Murat Bayrak'ın eşi Mediha, oğlu Mustafa Bayrak kızları Ayşen Bayrak, Fahriye Gocay, Lale Kalem, Rukiye Yiğit ve eşi ünlü sinema oyuncusu Tamer Yiğit'in de aralarında bulunduğu aile fertlerinin yanı sıra eski bakanlardan Yaşar Okuyan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Taziyeleri oğlu Mustafa Bayrak Türk bayrağına sarılı tabutun başında, Murat Bayrak'ın 65 yıllık eşi Mediha Bayrak ise kızları ile tabutun biraz uzağında kabul ettiler. Sandalyeye oturtulan ve gözyaşlarını tutamayan Mediha Bayrak'ı kızları teselli etti.

OKUYAN: MERT, CESUR, VATANSEVER BİR AĞABEYİMİZDİ

Tören öncesi basın mensuplarına konuşan eski bakanlardan Yaşar Okuyan, Murat Bayrak'ı 1968 yılından beri tanıdığını belirterek, 'Çok değerli bir ağabeyimizdi. Mert, cesur, vatansever bir ağabeyimizdi. Allah rahmet eylesin. Siyasi tarihimizde, Sayın Demirel'in karşısında, yüzüne karşı inandığını söyleyen kimliğiyle iz bıraktı. Günümüzün siyasetçilerimize baktığımızda, 'Allah'ın kulu' yerine 'genel başkanın kulu' olanları görünce Murat Bayrak'ın o karakterini çok daha iyi değerlendirme imkanı var. Bir ay önce gittim ziyaretine. Aklı başındaydı, yakınlaştım. Elini tuttum, gördü ve tanıdı. Veda ziyareti gibi oldu" dedi.

EŞİMİN BABASI OLDUĞU İÇİN SEVMEM GEREKİR

Bayrak'ın damadı ünlü aktör Tamer Yiğit ise 'Kayınpederimdi. Eşimin çok sevdiği babasıydı. Eşimin babası olduğu için sevmem gerekir. İyi bir insandı, Allah taksiratını affetsin. Geldiği günden bu yana görüşüyoruz. Sağlıklıydı. Allah rahmet eylesinö dedi.

Murat Bayrak ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Topkapı Yeni Kozlu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

MİRAS KAVGASI İLE GÜNDEME GELMİŞLERDİ

Adalet Partisi eski milletvekili olan işadamı Murat Bayrak, Sancak Tül'ün de kurucusuydu. Murat Bayrak 12 Eylül askeri darbesinin ardından Almanya'ya yerleşmiş, 3 yıl önce de Türkiye'ye dönmüştü. Bayrak ailesi, son olarak miras kavgası ile gündeme gelmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşadamı Murat Bayrak Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya Doğal Yaşam Parkı'nda Bahar Coşkusu
    10:55 Antalya Doğal Yaşam Parkı'nda Bahar Coşkusu

    Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda bahar mevsimiyle birlikte yeni yavruların doğduğu ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda girişlerin ücretsiz olduğu açıklandı.

  • Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor
    10:53 Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor

    Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinleyerek not alıyor ve gereğinin yapılması için talimat veriyor.

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.


Advertisement