İşadamı Ahmet Keleşoğlu Konya'da Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

İşadamı Ahmet Keleşoğlu Konya'da Toprağa Verildi

İşadamı Ahmet Keleşoğlu Konya\'da Toprağa Verildi

Selçuk ve As Ecza Deposu'nun sahibi, Aksel Holding Yönetim Kurulu Başkanı 91 yaşındaki Ahmet Keleşoğlu, Konya'da son yolculuğuna uğurlandı.

16.01.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk ve As Ecza Deposu'nun sahibi, Aksel Holding Yönetim Kurulu Başkanı 91 yaşındaki Ahmet Keleşoğlu, Konya'da son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan da katıldı.

İstanbul'da tedavi gördüğü özel bir hastanede geçen çarşamba günü yaşamını yitiren işadamı Ahmet Keleşoğlu için bugün ilk olarak 2009 yılında yaklaşık 25 milyon liraya yeniden inşaa ettirdiği ve adının verildiği Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde tören düzenlendi. Törene Vali Muammer Erol, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, Büyükşehir Beylediye Başkanı Tahir Akyürek, Üniversite rektörleri, akademisyenler, yakınları ve öğrenciler katıldı.

Burada yapılan konuşmalarda TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi olan ve kurduğu Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı ile bugüne kadar birçok okul, cami ve kültür merkezi yaptıran hayırsever işadamı Ahmet Keleşoğlu'nun, Türkiye'de yetişen nadir insanlardan birisi ve iyi bir vakıf adamı olduğu vurgulandı.

Fakültede düzenlenen törenin ardından Keleşoğlu'nun cenazesi Mürşit Pınar Camii'nde getirildi. Buradaki töreni Uluştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da katıldı.  Keleşoğlu'nun cenazesi cuma namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Musalla Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze defnedilirken, Ahmet Keleşoğlu'nun doğduğu Karaman'ın Ermenek ilçesi'nden getirilen toprak da mezarına bırakıldı.

Ahmet Keleşoğlu'nun hayırsever bir işadamı olduğunu ifade eden Bakan Lütfi Elvan,  Ahmet keleşoğlu'nun tırnakları ile kazıyarak bugünlere geldiğini, sevilen bir insan olduğunu vurguladı.

AHMET KELEŞOĞLU KİMDİR?

1924 yılında Ermenek'te doğdu. Tüccar Hacı Mustafa İncikoğlu'nun altı çocuğundan 5'incisidir. Varlıklı bir aileye mensuptur. Babası ondaki ticari yeteneği görerek, küçük yaşta ticarete girmesini teşvik etti. Ahmet Keleşoğlu küçük yaşta manifaturacılıkla işe başlamış, daha sonra eczacı olan kayınbiraderi Nevzat Karpuzcu ile birlikte 1958'de Konya'da ilaç dağıtım firması kurdu. Konya'nın uzun yıllar Anadolu Selçuklularının merkezi olması nedeniyle, Selçuklulara duyduğu saygının nişanesi olarak, onlar gibi uzun ömürlü olması dileği ile kurduğu şirketine 'Selçuk Ecza Deposu' adını verdi. Bugün Aksel Holding'in 8 şirketinin en büyüğü olan Selçuk Ecza, Türkiye'deki ilaç sektörünün önde gelen firmalarındandır. Keleşoğlu, 1980 yılında İbrahim Ethem Ulagay İlaç Sanayi T.A.Ş.'ne ortak olup Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenerek, bu tarihten itibaren, sanayici sıfatı ile de çalışmalarını sürdürmeye devam etti. 1980-1990 yıllarında, bir yandan Selçuk Ecza Depolarının büyümesi amacı ile şube sayısını hızla artırırken, bir yandan da yeni bir depo zinciri olan As Ecza Depoları'nın kurulması ve geliştirilmesini gerçekleştirdi. 1995 yılında, turizm ve inşaat sektörüne girerek, Kemer Tekirova'da 600 yataklı 'Clup Hotel Phaselis Rose'u faaliyete geçirdi. İnşaat sektöründe ise muhtelif yerlerde iş merkezleri ve site biçiminde lüks konut inşaatları ile 'Selçuklu Konakları'nı gerçekleştirdi.  İstanbul'da eğitim alanındaki bağış ve destekleriyle; Üsküdar'da Anadolu Lisesi ve Spor Salonu, Hafize Özal İlköğretim Okulu'nun 40 derslikli ek binası, spor salonu, Ahmet-Nezahat Keleşoğlu İlköğretim Okulları faaliyete geçirdi. Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne bağlı Eğitim Fakültesinin yeniden tüm binalarını yaptırdı ve fakülteye ismi verildi. Aynı destek ve yardımlarını, memleketi Ermenek'e turistlik bir otel hediye ederek, sürdürdü. Ahmet Keleşoğlu, eğitim, sağlık, kültür alanlarında hizmet veren Nezahat-Ahmet Keleşoğlu Vakfını kurdu. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşadamı Ahmet Keleşoğlu Konya'da Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    16:39 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında konuştu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hedeflerinden sapmadıklarını ve süper lige çıkmak istediklerini belirtirken, Tuzlaspor Kaleci Antrenörü Mazhar Sevgi ise oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve daha fazla gol atabileceklerini ifade etti.

  • Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu
    16:38 Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu

    Denizli Kayak Merkezi'nin bulunduğu Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi'ndeki 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Karla birlikte Bozdağ beyaza büründü ve bazı vatandaşlar kar görmek için bölgeye gelerek fotoğraf çektirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü
    16:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların ele alındığı öğrenildi.

  • Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş İlk Nikahı Kıydı
    16:33 Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş İlk Nikahı Kıydı

    Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, başkanlık görevine seçilmesinin ardından ilk nikahını kıydı. Yeni evli çifte tavsiyelerde bulunan Başkan Toptaş, mutluluklar diledi.


Advertisement