İş ve Meslek Danışmanları, Dil, Irk, Mezhep Ayrımı Yapmayacak - Son Dakika
Ekonomi

İş ve Meslek Danışmanları, Dil, Irk, Mezhep Ayrımı Yapmayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, iş ve meslek danışmanlarının çalışma usul ve esaslarını belirledi.

28.03.2014 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, iş ve meslek danışmanlarının çalışma usul ve esaslarını belirledi. Türkiye İş Kurumu'nun iş ve meslek danışmanları, danışmanlık hizmeti yürütürken, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ayrımı yapmayacak. İş ve meslek danışmanı, görevi ile ilgili olarak kişi, kurum ve kuruluşlardan doğrudan veya dolaylı olarak her ne ad altında olursa olsun bir menfaat sağlayamayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın İş ve Meslek Danışmanlarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik hükümleri, Türkiye İş Kurumu'nun taşra teşkilatında görev yapan iş ve meslek danışmanları hakkında uygulanacak.

-İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARI GÖREVİ İLE İLGİLİ OLARAK KİŞİ VE KURULUŞLARDAN DOĞRUDAN MENFAAAT SAĞLAYAMAYACAK-

Danışmanlık hizmetleri yürütülürken, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım yapılmayacak. Kişiler ve kurumlar hakkında edinilen bilgi ve belgeler hizmet amacı dışında başka kişi ve kurumlara verilemeyecek ve kullanılamayacak. Kişi, kurum ve kuruluşlarla ilişkilerde, işbirliği esaslarına uygun davranılacak. Kurum hizmetlerinin gerekleri ile Ulusal Meslek Standardı'nda belirlenen tutum ve davranışlar çerçevesinde danışmanlık hizmetlerinin yürütülmesi esas olacak. İş ve meslek danışmanı, görevi ile ilgili olarak kişi, kurum ve kuruluşlardan doğrudan veya dolaylı olarak her ne ad altında olursa olsun bir menfaat sağlayamayacak.

-PORTFÖY OLUŞTURULARAK DANIŞMANLARA DAĞITILACAK-

İş ve meslek danışmanlık hizmeti sunumu için il müdürlüğü veya hizmet merkezi faaliyet alanındaki iş arayanlar, işverenler ile eğitim ve öğretim kurumları; iş ve meslek danışmanlarına portföy oluşturacak şekilde dağıtılacak. İş ve meslek danışmanları, etkin ve verimli çalışmanın sağlanması amacıyla gruplar halinde çalıştırılabilecek. Her grup için koordinasyondan sorumlu bir şef veya iş ve meslek danışmanı, Çalışma ve İş Kurumu il müdürleri veya il müdürlüğüne bağlı hizmet merkezi müdürü tarafından grup sorumlusu olarak görevlendirilecek.

-İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARININ GÖREV VE SORUMLULUKLARI-

İş ve meslek danışmanları, iş arayanlara, işverenlere, eğitim ve öğretim kurumlarına yönelik danışmanlık hizmetlerini yerine getirecek. Danışmanlık hizmetleri ile ilgili tanıtım ve işbirliği faaliyetlerini yürütecek. İş ve meslek danışmanlığı faaliyetlerini raporlayacak, işgücü piyasası araştırmaları yapacak. İşverenler, eğitim ve öğretim kurumları, ilgili kurum ve kuruluşlar ile sürekli işbirliği içinde olacak. Danışana kısa sürede hizmet verilebilmesi için gerektiğinde diğer iş ve meslek danışmanları ve Kurum içi diğer birimlerle işbirliği yapmak ve sonuçlarını takip edecek. Çalışma planına uygun olarak aylık bireysel çalışma programı hazırlayacak. Yaptığı çalışmalara ilişkin verileri zamanında ve doğru bir şekilde portala aktaracak. Danışanın kişisel özelliklerini göz önüne alarak gerektiğinde bireysel eylem planı oluşturacak.

-GRUP SORUMLUSU VE GÖREVLERİ-

Şefler veya iş ve meslek danışmanları arasından bağlı bulunduğu servis sorumlusunun talimatları doğrultusunda grup üyeleri arasında iş bölümü ve işbirliği sağlayarak işlerin yürütülmesinden ve verilen görevlerin süresi içinde yerine getirilmesinden sorumlu olmak üzere bir grup sorumlusu görevlendirilebilecek.

-İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI GÖREVİNİN SONA ERMESİ-

Türkiye İş Kurumu'nun taşra teşkilatında iş ve meslek danışmanı olarak çalışırken "İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi"ne sahip olma şartını kaybedenlerden; memur kadrolarında çalışanlar Kurum'un taşra teşkilatında veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrolarına atanacak. 4/B bendi kapsamında sözleşmeli pozisyonda çalışanların sözleşmesi ise feshedilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi İş ve Meslek Danışmanları, Dil, Irk, Mezhep Ayrımı Yapmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement