İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Semineri - Son Dakika
Yerel

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Semineri

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Semineri

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "İnsan hayatına verdiğimiz önem, demokrasi seviyemizi ortaya koyar" dedi.

22.10.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "İnsan hayatına verdiğimiz önem, demokrasi seviyemizi ortaya koyar" dedi.

Sözlü, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın da katılımıyla Sürmeli Oteli'nde gerçekleştirilen "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Semineri"nin açılışında konuştu. Gelişmiş toplum olmanın, demokratik kültürün yerleşmiş olmasının çeşitli göstergeleri bulunduğunu belirten Sözlü, "Buna, kişi başına günlük elektrik ve su tüketimi, bebek ölüm oranlarının düşüklüğü dahildir. Çeşitli iş kollarında çalışanların iş kazalarındaki ölüm, yaralanma, sakat kalma oranlarının düşüklüğü, gelişmişliğin, güçlü demokrasinin göstergelerindendir. Gelişmişliğin, oturmuş demokrasinin göstergelerinden bir tanesi de örgütlü, sendikalı işçi-çalışan sayısının yüksekliğidir" dedi.

"TÜRK-İŞ'İN KONUYA HASSASİYETİ ÇOK ÖNEMLİ"

İnsan canını, dolayısıyla iş sağlığı ve güvenliğini, bununla ilgili eğitim faaliyetlerini çok önemsediklerini kaydeden Başkan Sözlü, "Çalıştığımız, belediye başkanlığını yaptığımız vilayetimizde, ülkemizde insanımız kıymetli, çalışanımız kıymetli. Gelişmiş toplumlarda, refah toplumlarında çalışanın sağlığı, hayatı kanunlarla, bu kanunlara uyulmasının sağlanmasıyla korunur. Soma'da, asansörde ve çeşitli iş kollarında kaybettiğimiz işçilerimiz nedeniyle üzülüyoruz. Onlara Allah rahmet eylesin. Bu kazalar insanımıza zarar verdiği, yüreğimizi yaktığı gibi, ülkemizin imajını zedeliyor. O nedenle Türk- İş'in bu eğitim semineri daha da anlam kazanıyor. Türk-İş gibi bir sendikanın böylesi eğitim programları düzenlemesini bu manada çok önemli buluyor ve devamını diliyorum" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement