34 Yaşındaki Adam, İş İçin Gitti; 'Emeklisin' Cevabıyla Karşılaştı - Son Dakika
Güncel

34 Yaşındaki Adam, İş İçin Gitti; 'Emeklisin' Cevabıyla Karşılaştı

34 Yaşındaki Adam, İş İçin Gitti; \'Emeklisin\' Cevabıyla Karşılaştı

Manisa'da, Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde ormanlık alanlarda bakım çalışmasına katılmak için başvuran Hamza Semiz, 'memur emeklisisin' denilerek işe alınmadı.

18.04.2015 11:38  Güncelleme: 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'ne Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde ormanlık alanlarda bakım yapma çalışmasına katılmak için başvuran 34 yaşındaki Hamza Semiz, 'memur emeklisisin' denilerek işe alınmadı. Kendisinin memur da emekli de olmadığını söylemesine rağmen kimseyi inandıramayan Semiz, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan aldığı belge ile emekli olmadığını ispatlayıp, Çalışma ve İş Kurumu Manisa İl Müdürlüğü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İŞ BAŞVURUSU YAPTI BAŞINA GELMEYEN KALMADI

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki elektrikli ev eşyaları üreten çeşitli fabrikalarda çalışan Hamza Semiz, yılbaşında işsiz kaldı. Semiz, geçen martta orman işçisi olarak çalışmak için Çalışma ve İş Kurumu Manisa İl Müdürlüğü'ne başvurdu; ancak başına gelmeyen kalmadı. Toplum yararına çalışma programı kapsamında ormanlık alanlarının bakımını yapmak üzere işe alınacak olan 3 bin kişinin belirlenmesi için 30 Mart'ta yapılan mülakata giren Semiz, iki hafta sonra sonuçları öğrenmeye gittiğinde bir sürprizle karşılaştı.

"MEMUR EMEKLİSİSİN" DEYİP İŞE ALMADILAR

Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkileri, kendisine 4-C memur emeklisi olduğu gerekçesi ile işe alınmadığına dair belge verince şaşkına dönen Semiz, emekli olmak için yaşının küçük olduğunu ve memur olmadığını belirtse de kimseyi ikna edemedi.

EMEKLİ OLMADIĞINI İSPAT ETTİ, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Ortada bir yanlış olduğunu ve bu yanlışı düzeltmek için SGK Manisa İl Müdürlüğü'ne başvuran Semiz, 'emekli olmadığına dair' yazı alıp, tekrar Çalışma ve İş Kurumu Manisa İl Müdürlüğü'ne gitti. Bu defa da müracaat için başvuru tarihinin geçtiği için işe alınamayacağını öğrendiğini anlatan Semiz, mağdur edildiği gerekçesiyle Çalışma ve İş Kurumu Manisa İl Müdürlüğü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Toplam 583 günlük sigortalı çalışmışlığının olduğunu belirtip, emekli olmasının söz konusu olamayacağını belirten Semiz, "Başıma gelenler tam Aziz Nesin'lik. Hakkımı yasal yollardan arayacağım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 34 Yaşındaki Adam, İş İçin Gitti; 'Emeklisin' Cevabıyla Karşılaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • ATAHANNN: Belcikada yasayan Abimide hayatta oldugu halde sen vefat etmissin diye turkiyeden sildiler normaldir burasi turkiye :::: 12 2 Yanıtla
  • sedar türk: Gene ucuz yırtmış.sın sana ölüsun deselerdi ne yapacaktın 10 0 Yanıtla
  • Dagdakı coban: Burası turkıye 8 0 Yanıtla
  • felix: Devlet emekliligi gelip te olmayanlari emekli etse issizlik azalir. 4 2 Yanıtla
  • tuhan: yaw kardeşim ben elli yaşıdayım 18 yaşında esnaf bağkurlusu oldum ozaman beni kayıt yapan memur hala emekli olmamış sgk bu kaşarlaş mış memurların eylence yeri olmuş bunlara hadi kardeşim sen emeklisin diyen yokmu 3 0 Yanıtla
  • bursalı: manisa cok güzel şehir mesir şenlikleri için buradayım hamza semiz kardeşim senin yanındayız manisa cok güzel avrupa şehri 0 0 Yanıtla
  • lodos: helal olsun hak aranır böyle manisa orman müdürlügü hamza kardeşimizi kakadrolu alması lazım bu gercekten burası türkiye dedirtecek olay hamza semiz kardeşim kalbimiz seninle 0 0 Yanıtla
  • heykel: adam hükümet karşitı birşey demiyorki anayasal hakkını arıyor manisa orman işletmesi işe almamiş adamı hakkını arıyor 0 0 Yanıtla
  • denizli: helal manisalı hakkını al manisaspora manisa büyükşehir belediyespora basarılar 0 0 Yanıtla
  • CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı
    17:58 CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı

    CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında iş adamı Hüseyin Köksal'ın savcılığa verdiği ifade açıklandı. Köksal, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, o tarihte başlatılan kampanyaya bağış yapmadığını ve para görüntüleriyle ilgisinin olmadığını söyledi.

  • Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak
    17:57 Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 'Ortaköy Sokağı' ismini verecekleri gastronomi sokağı kuracaklarını duyurdu. Proje kapsamında, kumpir, dondurma ve yerel tatların yer alacağı mekanlar oluşturulacak. Palancıoğlu, projenin insan odaklı olduğunu ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı
    17:57 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'na 27 ülkeden 108 sporcu katılıyor. İlk gün erkekler ve kadınlar bireysel alet elemeleri gerçekleştirdi. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil ediyor. Organizasyon 31 Mart'ta finallerle sona erecek.

  • Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi
    17:56 Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmeler, okul çevreleri ve parklar incelendi. 362 şüpheli sorgulanırken, kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilendiği tespit edilen 1 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var
    17:54 Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var

    Bursa'da bir villada çıkan yangında Mustafa Şentürk hayatını kaybederken, Ali Vurgun ağır yaralandı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin ateşe verildiği ihtimalini değerlendirirken, villanın içi oda oda görüntülendi. İncelemeler sonucunda villanın bodrum katında yanmış bir ceset bulundu. Yangının çıkış sebebi ve ölüm sebebiyle ilgili cinayet masası dedektiflerinin araştırması devam ediyor.

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement