İş Dünyasında Terör Saldırıları Yüzünden Kırmızı Alarm - Son Dakika
Ekonomi

İş Dünyasında Terör Saldırıları Yüzünden Kırmızı Alarm

İş Dünyasında Terör Saldırıları Yüzünden Kırmızı Alarm

Terör saldırıları ve yapılan uyarılar iş dünyasını da harekete geçirdi. AVM, otel ve iş merkezlerinde güvenliği ve bazı işadamlarınında korumalarını arttırdıkları görüldü.

01.08.2015 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son günlerde yaşanan terör saldırılarına karşı iş dünyası da tedbirleri arttırdı. Başta merkezi yerlerdeki oteller, AVM'ler ve holding binaları ile fabrikalarda güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı. TOBB Özel Güvenlik Hizmetleri Meclis Başkanı Hasan Gazi Özer, "Güvenlik elemanlarının birçok yerde izinleri iptal edildi. Özellikle kamera başındaki çalışanların sayısı arttırıldı. Kolluk kuvvetleriyle iş birliğine gidiliyor. Birçok işadamanın da koruma sayısında artışa gittiğini gözlemliyoruz" dedi.

SANAYİ TESİSLERİ DE VAR

Özel güvenlik hizmetlerinin arttırılmasını değerlendiren Hasan Gazi Özer, şöyle devam etti: "Son iki aydır güvenlik hizmetlerine olan talepte artış var. Bunda da yaşanan terör saldırılarının etkisi büyük. Özellikle merkezi yerlerde bulunan alışveirş merkezleri ve otellerde kontroller arttırıldı. Sanayi tesislerinde de bazı önlemler alınıyor. Müşterilerin aranmasında ve güvenlik kameralarında çalışan personel sayısı yükseldi. Kolluk kuvvetleriyle işbirliği çok önemli."

340 BİN GÜVENLİKÇİ

Özellikle halka açık yerlerde insanların panik yapmaması için çok hassas davranıldığını dile getiren Hasan Özer, şunları anlattı: "Sektörde 1500 şirket ve 340 bin güvenlik personeli faaliyet gösteriyor. Taleplerin artmasıyla birlikte güvenlik şirketlerinin içerisindeki eğitimler ve tatbikatlar da arttırıldı. Her hangi bir panik anında insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi de çok büyük önem taşıyor. Bu konuda yapılan çalışmalar çok önemli. Tabi burada insanımıza da büyük iş düşüyor. Güvenlik noktaların da personele zorluk çıkarılmaması gerekiyor."
Yakın koruma personeline olan ilginin de arttığını belirten Hasan Gazi Özer, "İş dünyasında faaliyet gösteren ve tedirginlik duyan kişiler de bu dönemlerde yakın korumalara olan talebi arttırıyor. İş dünyası hem kendisi hem de ailesi için yakın koruma talebinde bulunuyor. Bunun için de sektörde faaliyet gösteren şirketlerle çalışılıyor. Yakın korumar için de özel belgeler gerekiyor" dedi.

ŞİRKETLERDEN PERSONELE UYARI MAİLİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal medyada yoğun olarak paylaşılan 'uyarı' belgesinin doğru çıkması şirketleri de harekete geçirdi. İstanbul'daki birçok şirket çalışanlarına uyarı maili gönderdi. Şirketlerden gelen maillerde, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün uyarı belgesindeki bilgilere yer verilerek, toplu taşıma araçlarında dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Bazı şirketler ise servis aracı sayısını arttırarak çalışanlarına ulaşım konusunda yardımcı olduğu gözlendi.

AVM'LERE UYARI SİSTEMİ GELİYOR

Terör saldırıları ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün uyarılarından sonra AVM'lerde güvenlik önlemlerinin arttırıldığını belirten Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, "Araç kontlor ve güvenlik noktalarında önlemler sıklaştırıldı. Sadece aramalarla değil, kameralar ve yeni teknolojilerle yaşanacak saldırılara karşı önlem almaya çalışıyoruz. Bu alanda yüz tanıma sistemleri kuruluyor. Böylece şüpheli kişiler kolluk kuvvetleriyle paylaşılıyor" dedi. (Kaynak:Hüriyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi İş Dünyasında Terör Saldırıları Yüzünden Kırmızı Alarm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • murat ercan: Devlet dediginiz pkk ve isid ile isbirligi yapıp T.C yo ortadan kaldırıp başkanlık sistemini getiren akp dir.AKP nin oylarla ortadan kaldırılması lazım.Yargı akp nin emrinde olnası tüyler ürpertici bir durum.Halk uyanmalı. 25 7 Yanıtla
  • usta : tc bu yezid ten kurtulması lazım yoksa yoksa 100 Lozan antlaşması süresi bitmeden tekrar tc yi kendi hırsı ve egosu yüzünden büyük bir savaşa atacak bunu artik görün tırko lar Faşistler 15 11 Yanıtla
  • kutuk: artik herkes korkuyor.allah sonumuzu hayir eylesin 18 6 Yanıtla
  • ........: 1000 tl ile çalışan özel güvenlikler pardon zengin kalkanı allah kolaylik versin bize jopla teröre karşı koyacakmisiz ... 20 1 Yanıtla
  • köle: iyi ülkede herkes güvenlikçi olsun bilim gelişmesin süper 14 2 Yanıtla
  • savcı Zekeriya: tayyip kotuleyen arkadaslar iyi yapsa da kötü kötü yapsa da ne yapsın adam tayyip düşmanlığı pkk dusmanligini geçmiş gidin o zaman pkk HDP chp oy verin ülkeyi pkk tayyip çıkardı pkk 30 senedir bombalaniyor yine aynı 9 6 Yanıtla
  • q: evet şimdi zenginler kendini korusun biz arada kaynayıp gidelim.. 10 4 Yanıtla
  • Fatsalı: loo bırakın krolar değişik niklerle yazmayın pkk sempatizanları yok metroya binmezmış yok bilmem neymiş silahları bırakmadan size huzur yok sonuna kadar tsk kaderimizde varsa olur zaten herkes bir gün gidecek ha bu gün ya yarın ne fark eder 12 2 Yanıtla
  • HelOoooo: Bu ülkede kaosu yaratan erenilerdr bunun üzerine derin calisilmali 3 5 Yanıtla
  • AMERİKA KATİL KATİL : herkese günaydın bende parti kurmak istiyorum yeni akp ismi olacak 7 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement