İş Dünyası Sorunlarını Vekil Gülpınar'a Anlattı - Son Dakika
Güncel

İş Dünyası Sorunlarını Vekil Gülpınar'a Anlattı

İş Dünyası Sorunlarını Vekil Gülpınar\'a Anlattı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Urfalı işadamların sorunların dinledi.

01.09.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesini ziyaret etti. Ziyarette
TÜMSİAD Şube Başkanı Sadık Sade ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kentin biriken sorunları konuşulup istişare edildi.

Urfa'nın biriken sorunlarıyla ilgili karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade "Şanlıurfa AK Parti Milletvekili sayın M. Kasım Gülpınar sağ olsun bizleri ziyaret etti, biz kendisine teşekkür ediyoruz. Aslında üzüntülü ortam bu gün biliyorsunuz iki tane daha şehit yolculadık. Maalesef Şanlıurfa'da huzur şehri olarak anılan Şanlıurfa bugünler de terörle anılıyor. Tam isabet oldu sayın vekilimizin bugün buraya gelmesi belki bu konuları istişare yapma şansımız olur. Bu konu da herkes gibi biz de mustaribiz. Özelikle de ekonomik anlamda, sivil toplum kuruluşlarını bu olaylar daha fazla etkilemeye başladı. Malumunuz işte son üç yıl içerisinde üç seçimin art arda olması ve 20 Temmuz'dan bu yana da ülkemizi başlayan terör olaylarından dolayı özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Urfa sarı çizgi üzerindeyken maalesef yanlış tespitler, yanlış kişiler, yanlış siyaset, yanlış program mı desek ne desek buna memleketimiz bu hale geldi. Tabi biz bundan deminde söylediğimiz gibi bu durumdan mustarip oluyoruz. Biz eskiden bütün platformlarda TÜMSİAD'ın Genel İstişare Kurulu toplantılarında işadamlarını Şanlıurfa'ya davet ederken altıncı bölge teşvik kapsamında olan 15 il içerinde en huzurlu il Şanlıurfa derdik" diye konuştu.

SADE: URFA'YA YATIRIM YAPMAK AYRICALIKTIR

Daha önceleri yatırımcılara Urfa'nın güvenli olduğunu söylediklerini kaydeden Sade, son yaşanan olaylarla yatırımcıya ne söyleyeceklerini düşündüklerini söyledi. Sade, "En büyük alanı olan Şanlıurfa, limana en yakın il olan Şanlıurfa, sınıra en yakın il olan Şanlıurfa, maalesef sınırdaki savaş devam ediyor bir yandan şimdi biz bu saatten sonra artık Şanlıurfa'ya yatırım yapmak isteyenlere artık ne diye davet edeceğiz onu düşünüyoruz. Eskiden diyorduk en huzurlu il Şanlıurfa. Hz. İbrahim'in şehri Şanlıurfa'ya yatırım yapmak ayrıcalıktır. Hz. İbrahim'in şehri Şanlıurfa'da istihdam oluşturmak bir ayrıcalıktır. Tabi ki, biz bunlardan sayın vekilim mustaribiz. Önümüzde bir seçim var kısada bir süre kaldı artık. Bu seçimde kendimize gelmek lazım. Gerek oluşacak olan siyasi partilerin listesi ve özellikle iktidar partisinin listesi tamam. Biz her ne kadar sivil topluk kuruluşu olsak da siyaset ile iç içe olmak zorundayız ekonomi anlamda bizi ilgilendirdiği için. Zaten siyasetteki en ufak bir sıkıntı öncelikle ekonomiyi vuruyor, ekonomide düzgün olmadığı zamanda ister istemez insanlarımız normal yaşamı olsun sosyal yaşantıları olsun hepsine etki yapıyor. İnşallah önümüzdeki seçimde Şanlıurfa'mızın evlatlarını Şanlıurfa'mıza sahip çıkan evlatlarımızı listede görmek istiyoruz. İnşallah uyanışımıza bu seçim vesile olur güzel bir çalışmayla beraber istikrarın özellikle bölgemizde ilimizde ve ülkemizde istikrarın devamı çünkü sadece bu seçim sonuçları sadece Şanlıurfa'yı etkilemeyecek Güneydoğu'yu etkilemeyecek Türkiye'yi etkilemeyecek bu seçim sonuçları aynı zamanda İslam âleminin umudu olacaktır. Şuanda orta doğu coğrafyasına baktığın zaman 1 Kasım'daki seçim sonucunu bekleyen mazlum halklar var bunlar içinde olsa elimizi hep beraber taşın altına koyup Şanlıurfa'mıza artık sahip çıkma zamanı geldi ve geçti" dedi.

GÜLPINAR: YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPMAK GEREK

Akabinde Milletvekili Gülpınar da Urfa'da son günlerde hiç tasvip etmedikleri olayların yaşandığına dikkat çekti. Yeni bir başlangıç yapmak için sıfırdan başlamak gerektiğini kaydeden Gülpınar, "Bizim özellikle Urfa'da yeni bir anlayış, yeni bir uygulama belki yeni bir ekip ruhuyla farklı bir metot izlememiz lazım gerekiyor. Artık geldiğimiz konjonktür ülkenin içinde bulunduğu şartlar özellikle bölgenin bulunduğu şartlar bunu gerektiriyor, bu bize bunu gösterdi. Bizim temek amacımız sizlerin sivil toplum olarak bizlerin de siyasetçi olarak bu ülkeyi özelikle kendi şehrimizi nasıl daha yaşanabilir bir hale getirebilirizin gayreti içerisinde olmamız lazım. Temel amacımız bunların yollarını araştırmak bu konularda istişareyi eksik etmemek, devamlı istişare halinde olmak. İnşallah bundan sonraki istişarelerimizde hep birlikte devam edecek. Gerçekten Urfa'ya bu önümüzdeki süreçte ne katabiliriz ne verebiliriz üzerimize düşen vazifeyi ne kadarını yapıyoruz, ne kadarını eksik bırakıyoruz bunların tabi sivil toplumunda uyarısıyla ikazıyla bizler siyasetçi olarak kendimizi çek ederek daha fazla bir gayret içinde olmak durumundayız. Gidişat onu bize çok fazla gösteriyor. Bunu da bir fırsat olarak değerlendirmek lazım. Çünkü 7 Haziran seçimlerinden sonra tekrar böyle bir sandığın tabi hayrın ne olduğunu ancak Allah bilir ama biz kendi bakış açımızla bunu bir fırsat olarak değerlendirmemiz lazım. Hakikaten bölgenin sorunları çok memleketin sorunları çok Urfa'nın sorunları çok bunlar aslında böyle bir çırpıda bir kalemde halledilecek sorunlar değil uzun uğraşlar gayretler çabalar gerekiyor ve her şeyden önemlisi ihlas gerekiyor. İnşallah ihlasla bu işi çözecek bir ekip anlayışı Urfa'ya hâkim olur. Hem sivil toplumuyla hem siyasetiyle hem bürokrasisiyle hep birlikte bu karanlık günlerden aydınlığa çıkarız diye temenni ediyorum, dua ediyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun bu süreçte zor bir sürece giriyoruz" dedi. Konuşmaların ardından karşılıklı iyi dilek ve temennilerle ziyaret sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İş Dünyası Sorunlarını Vekil Gülpınar'a Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın
    01:11 Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi Sanayi Caddesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, elektrik kontağından kaynaklandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.


Advertisement