İş Bankası, Satranç Federasyonu'na Desteğini Sürdürecek - Son Dakika
Spor

İş Bankası, Satranç Federasyonu'na Desteğini Sürdürecek

İş Bankası, Satranç Federasyonu\'na Desteğini Sürdürecek

İş Bankası, Satranç Federasyonu'na desteğini sürdürecek Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından İş Bankası'nın katkılarıyla düzenlenen ve 81 ilden 2 bin 236 sporcunun katıldığı Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları Manavgat'ta sürüyor.

29.01.2016 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş Bankası, Satranç Federasyonu'na desteğini sürdürecek

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından İş Bankası'nın katkılarıyla düzenlenen ve 81 ilden 2 bin 236 sporcunun katıldığı Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları Manavgat'ta sürüyor. Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları'na katılan TSF Başkanı Gülkız Tulay ve İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Suat Sözen, turnuva hakkında açıklama yaptı.

İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Suat Sözen, TSF'nin 10 yıldır ana sponsorluğunu yaptıklarını ve önümüzdeki 6 yıl daha sponsorluğun devam edeceğini söyledi. Türkiye'de satrancın gelişmesi ve yaygınlaşması için bu sporun çocuklar ve gençler arasından yaygınlaşmasına destek verdiklerini kaydeden Sözen, Satrancın daha yaygınlaşabilmesi için okullarımızda satranç sınıfları açıyoruz. Bu sayı 15 bine yaklaştı. Satrançla ilgili birtakım yayımlar gerçekleştiriyoruz. Satranç oynamak isteyen çocukların hem normal olarak tahtada hem de internet ortamında oynayabilmelerini sağlayacak bir takım destekler sağlıyoruz dedi.

TSF BAŞKANI GÜLKIZ TULAY "EN FAZLA SPORCUYA SAHİP FEDERASYON"

TSF Başkanı Gülkız Tulay ise 639 bin 503 lisanslı sporcu ile Türkiye'nin en fazla lisanlı sporcu sayısına sahip federasyon olduklarını belirtti. Tulay, 615 bin 107 lisanslı sporcuyla Türkiye Futbol Federasyonu'nun ikinci, 336 bin 531 sporcu ile Tekvando Federasyonu'nun üçüncü ve 253 bin 389 sporcuyla Basketbol Federasyonu'nun dördüncü sırada yer aldığını kaydetti.

Federasyonları bünyesinde 77 bin 243 antrenör, 7 bin 182 hakem, 2 bin 106 kulüp ve 183 eğitim merkezinin bulunduğunu hatırlatan Tulay, 2015 yılında uluslararası yarışmalarda 53 madalya kazandıklarını ifade etti.

Şampiyona, bugün final karşılaşmaları ve ödül töreniyle sona erececek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor İş Bankası, Satranç Federasyonu'na Desteğini Sürdürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement