İş Bankası'na Yiğit Bulut Darbesi - Son Dakika
Ekonomi

İş Bankası'na Yiğit Bulut Darbesi

Yabancı yatırımcı, Yiğit Bulut'un açıklamalarından sonra İş Bankası hisselerinden çıktı. Ocakta net 35 milyon dolarlık satış yaptı.

06.02.2016 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut'un " İş Bankası'na el konulsun" şeklindeki açıklamaları yabancı yatırımcıyı korkuttu. Ocak ayında Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcılar 100,1 milyon dolarlık net alım gerçekleştirdi. Ancak İş Bankası C hisselerinde 35 milyon dolarlık net satış gerçekleşti.

NET ALIMA GEÇTİ

Borsa İstanbul, ocak ayı sonu itibariyle yabancı yatırımcıların yaptıkları hisse senedi alış ve satış işlemlerine ilişkin rakamları yayımladı. Buna göre yabancı yatırımcıların ilgili dönemde net 101 milyon 791 bin dolarlık net alım gerçekleştirdikleri görülüyor.

EN FAZLA GARANTİ ALDILAR

Hisse bazında yabancı yatırımcıların yaptıkları işlem verileri incelendiğinde, yabancı yatırımcılar ocak ayında BİST'te 6 milyar 825 milyon dolar alım, 6 milyar 723 milyon dolar satım gerçekleştirdi. Yabancı yatırımcılar ocak ayı içerisinde Borsa İstanbul'da en çok net alımı 120 milyon dolar ile Garanti ve 60 milyon dolar ile Akbank hissesinde gerçekleştirdi.

35 MİLYON DOLARLIK SATIŞ

En çok net satım ise İş Bankası ve BİM hisselerinde gerçekleşti. Uzmanlar İş Bankası'ndaki 35 milyon dolarlık net çıkışın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut'un bir televizyon kanalında, "İş Bankası millete iade edilsin" açıklamasının etkilediğini belirtti.

YABANCI KORKU FiLMiNi SEVMEZ

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, bir gazeteye yaptığı açıklamada, "Uluslararası yatırımcı Pollyanna'yı sever. Hiçbiri korku filmi seyretmekten hoşlanmaz" demişti.

İş Bankası\'na Yiğit Bulut Darbesi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi İş Bankası'na Yiğit Bulut Darbesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • mrt: bir gün sende dar agacina geleceksin 0 0 Yanıtla
  • ast: 90 lara geri döndük bir adamın lafı ile neler neler yapılı yor zamanında anayasa kitabini fırlattı diye kriz olan ülkemizde su an yine ayni hava var 0 0 Yanıtla
  • Habip : Bu adam ülkeyi milleti zarara sokmak tadır. yasal yollara gidilmeli.(Tabi hukuk varsa). 0 0 Yanıtla
  • deniz yıldız : bat sın bu ülke. :) 0 0 Yanıtla
  • ..: Hazım problemi var bu AKP lilerin. 0 0 Yanıtla
  • Malatyalı: İnşallah yakında gene kubilay gibi yigit askerler meydanlarda olucak ve İstiklal mahkemeleri olucak tekrardan ozaman ak kara meydana çıkıcak herşey pek yakında 0 0 Yanıtla
  • yibo: HERKES TARAFINI BELLİ ETMELİ..YA VATANSEVERLİK YA DA HAİNLİK...İNADINA VATAN,MİLLET ,İNADINA BAYRAK,EZAN , İNADINA REİS , İNADINA AKP....... 0 0 Yanıtla
  • MAĞDUR ASTSUBAY : SENENİN 6 AYI YATAN ÖĞRETMEN NÖBET PARASI ALIRKEN TSK DA BU NEDEN YOK???? 0 0 Yanıtla
  • coban: yiğit bulut tam bir yalakadir rte yüzüne tukurse sukur rahmetine demezse bende birşey bilmiyorum 0 0 Yanıtla
  • ERGANIKON: El konulsun. Fakir fukaranin parasıyla sen gel bankayi kur ve CHP yi hissedar yap.... iş Bankası ve CHP nin Iflahini kessin... 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Marble İzmir Fuarı'nda Denizli firmalarını ziyaret etti
    10:39 Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Marble İzmir Fuarı'nda Denizli firmalarını ziyaret etti

    Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Marble İzmir Fuarı'nda Denizli firmalarının standını ziyaret etti. Erdoğan, sektörün Türkiye ve bölge ihracatına büyük katkılar sağladığını belirtti.

  • Altınova'da Marketlerde Fiyat Denetimi Yapıldı
    10:32 Altınova'da Marketlerde Fiyat Denetimi Yapıldı

    Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği, Altınova'da faaliyet gösteren marketlerde temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatını kontrol etti ve denetimlerde bulundu.

  • (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi
    10:14 (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi

    Cumhurbaşkanı Kararı ile her bir yolcu için kıymeti 150 avroyu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 avroyu geçmeyen ilacın Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda uygulanan yüzde 18 vergi oranı yüzde 20'ye yükseltildi.

  • Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli
    10:00 Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemesi uyarısını yaparak, "İnsanların yaşadığı ülkede tatil yapma şartları kolaylaşsın" dedi.

  • Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 2023'te 24 bin 602 kişiye düştü
    09:58 Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 2023'te 24 bin 602 kişiye düştü

    Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Sivas İşgücü Piyasası Araştırması 2023 Yılı Sonuç Raporu'na göre, Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin sayısı 24 bin 602 kişi olarak belirlendi. Rapor, kadınların işsizlik oranının yüzde 49,2, gençlerin ise yüzde 24,38 olduğunu ortaya koydu. Mesleklere göre incelendiğinde ise en fazla kayıtlı işsizin temizlik görevlisi olduğu görüldü.

  • BODTO Yönetimi Üye Ziyaretlerine Devam Ediyor
    09:58 BODTO Yönetimi Üye Ziyaretlerine Devam Ediyor

    Bodrum Ticaret Odası (BODTO) yönetimi, en eski üyelerinden Ömer Ağan'ı evinde ziyaret etti. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Ağan'a nezaket ziyaretinde bulunduklarını ve onu plaketle onurlandırdıklarını belirtti. Ağan ise ziyaretten duygulandığını ve BODTO'nun güzel gelişmeler kaydettiğini ifade etti.

  • Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. Yılını Kutladı
    09:48 Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. Yılını Kutladı

    Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, 40. yılını hizmet binasında düzenlenen etkinliklerle kutladı. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin'in konuk olduğu etkinlikte, Ekonomide Güncel Gelişmeler konulu söyleşi düzenlendi. GAİB ailesi, kırkıncı yıl pastasını keserek hatıra fotoğrafı çektirdi. Birlik, 17 bini aşkın üyesiyle 190'dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.


Advertisement