İş Adamı Murat Bayrak Vefat Etti - Son Dakika
Ekonomi

İş Adamı Murat Bayrak Vefat Etti

İş Adamı Murat Bayrak Vefat Etti

Türkiye'nin ilk hava taksi şirketlerinden biri olan Sancak Air'in kurucusu, AP eski milletvekili, Alparslan Türkeş'in yakın arkadaşı Murat Bayrak 98 yaşında hayata veda etti.

23.11.2015 11:52  Güncelleme: 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk hava taksi şirketlerinden biri olan Sancak Air'in kurucusu, Adalet Partisi eski milletvekili, Alparslan Türkeş'in yakın arkadaşı, ünlü iş adamı 98 yaşındaki Murat Bayrak hayata veda etti. Bu sabah evinde vefat eden Bayrak'in cenazesinin yarın toprağa verilmesi bekleniyor. Bayrak ailesi son olarak miras kavgası ile gündeme gelmiş, Murat Bayrak'ın oğlu Mustafa Bayrak, dört kız kardeşine mirastan pay vermeyince, ailenin kızları hukuk mücadelesi başlatmıştı.

Adalet Partisi eski milletvekili olan işadamı Murat Bayrak, Sancak Tül'ün de kurucusuydu. Murat Bayrak 12 Eylül askeri darbesinin ardından Almanya'ya yerleşmiş, 3 yıl önce de Türkiye'ye dönmüştü.

AİLEDE MİRAS KAVGASI ÇIKMIŞTI

Sancak Tül A.Ş.'nin kurucusu Adalet Partisi eski milletvekili, Alparslan Türkeş'in yakın arkadaşı, ünlü işadamı 98 yaşındaki Murat Bayrak'ın tek erkek çocuğu Mustafa Bayrak, dört kız kardeşine mirastan pay vermeyince, kızlar hukuk mücadelesi başlatmıştı.

Bayrak'ın iki kızı Fahriye Gocay ve Lale Kalem'in avukatı Baykal Doğan, biri erkek beş çocuğun, 15 milyar liralık miras kavgasının geçmişinin 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'ne dayandığını söylemişti.

Murat Bayrak'ın iki kızı Fahriye Gocay ve Lale Kalem'in avukatı Baykal Doğan, Hürriyet'e, verdiği bilgiye ve dava dosyasına göre dava süreci şöyle gelişti:

15 MİLYARLIK KAVGA

Murat Bayrak'ın, biri erkek beş çocuğunun 15 milyar liralık miras kavgasının geçmişi 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'ne dayanıyor.

Adalet Partisi Milletvekilliği, ardından Milliyetçi Hareket Partisi'nde yöneticilik yapan Murat Bayrak, 12 Eylül'den sonra yurtdışına çıktı ve Almanya'da ikâmet etmeye başladı. Yurtdışına çıkarken, uzun süre ülkeye dönemeyecek olması nedeniyle şirket işlerinin idaresinde sorun çıkmaması için sahibi bulunduğu Sancak Tül Sanayi A.Ş., Sancak Havacılık Hizmetleri A.Ş. ve Sancak Havayolları A.Ş.'nin hisselerini emaneten oğlu Mustafa Bayrak'a devretti. Murat Bayrak, Almanya'da yaşarken oğlunu yanına çağırdı ve emaneten verdiği hisselerin kendisine ait olduğuna dair belge imzalattı. Aynı yıl kızları Almanya'ya ziyaretine geldiklerinde bu belgeyi verdi. Dava dosyasında yer alan belgede Mustafa Bayrak kendisine ait gözüken hisselerin aslında babası Murat Bayrak'a ait olduğunu kabul ve beyan etti.

3 YIL ÖNCE TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

Murat Bayrak 3 yıl önce 95 yaşında Türkiye'ye döndü. Oğlu Mustafa Bayrak, 1918 doğumlu babasının akli melekeleri yerinde olmamasına rağmen şirketlerin varlıkları üzerinde tasarrufta bulunmaya başlayınca babalarının mirasından mahrum bırakılan kızkardeşler Fahriye Gocay ve Lale Kalem hukuk savaşı başlattılar. Kızlar babalarına vasi tayin edilmesi için harekete geçtiler. Açılan davada baba Murat Bayrak'ın hastalığı ve akli melekelerindeki zayıflığı nedeniyle vasi atanması, oğlu Mustafa Bayrak üzerinde gözüken malvarlığına tedbir konması, hisse iadesi için dava açılmak üzere vasiye yetki verilmesi istendi.

ADLİ TIP: İMZA MUSTAFA BAYRAK'IN

Mustafa Bayrak, 2005 tarihli 'Hisselerin babasına ait olduğunu beyan ve kabul ettiği' belgeye "İmza benim değil" diyerek itiraz etti. Ancak Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan 17 Şubat 2015'te tarihinde gelen rapor Mustafa Bayrak'ı doğrulamadı. Raporda imzanın "Mustafa Bayrak'ın el ürünü olduğu sonucuna varıldığı" belirtildi. Mahkeme, baba hakkında rapor istedi. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Heyeti raporunda, Murat Bayrak'ın aile üyelerini tanımadığı, karnından beslendiği, sürekli bakım ve gözetime muhtaç olduğu ve vasi tayin edilmesinin zorunlu olduğu tespiti yapıldı. Bu heyet raporu üzerine geçen Büyükçekmece 2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi, İstanbul Barosu'ndan tarafsız bir avukatı Murat Bayrak'a vasi olarak tayin edilmesine karar verdi.

Baba Murat Bayrak, şu anda 98 yaşında ve sağlık durumu nedeniyle ağır bakıma muhtaç. 15 milyar lirayı bulduğu belirtilen servet için ailenin tek erkek çocuğu Mustafa Bayrak ile kız kardeşleri arasında 'mal davası' başladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İş Adamı Murat Bayrak Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • salazar: Rte de bukadar yasarsa vay halimize 13 4 Yanıtla MEZARLIKLAR MÜDÜRÜ.(ABUZER TAMKÖKLER).............: hemde abdest kacmasın dıye kocaman mısır koçanıyla 1 0 MEZARLIKLAR MÜDÜRÜ.(ABUZER TAMKÖKLER).............: sorun olmaaz o yasarsa senı yollarız aıt olduğun yere 0 0
  • sukru: mallarini oteki dunyaya goturecekmis gibi garibanin hakkini yiyen zengin musvettelerine bir ders olsun bu haber 10 0 Yanıtla
  • ÖZKAN: arkadaşlar her zaman söylerim az yaşa çok yaşa doğru musALLA TAŞINA MALDA MÜLKTE O KADAR HERŞEY YALAN ÖLÜM GERÇEK O YÜZDEN BU DÜNYA MALINA O KADAR SARILMAYIN ALLAH RAHMET EYLESİN 10 0 Yanıtla
  • hatice: zenginler de ölür 9 0 Yanıtla
  • peri06: Az yasa cok yasa sonu olum keske su 3 gunluk dunyada savas ve cimriler olmasaydi allah rahmet etsin 9 0 Yanıtla
  • aa: Tamer Yiğitin eski kayıpederi 6 0 Yanıtla
  • Cimcim: Vay be paralar mezara gitti 6 0 Yanıtla
  • Seda_42: Mslh ne yaşamış beya toprağı bol olsun 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor
    10:57 Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor

    Çukurova'nın bereketli topraklarında yetişen turp, ıspanak ve pırasa, deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürerek ürünleri toplarken, erkekler ise nakliye işlemleriyle uğraşıyor. Ürünler tazyikli sularda yıkanarak Malatya'ya sevk ediliyor.

  • Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı
    10:51 Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2024 Şubat ayı dış ticaret istatistikleri verilerine göre, Bilecik'in ihracatı yüzde 17,5 azalarak 10 milyon 826 bin dolar, ithalatı ise yüzde 34,9 artarak 10 milyon 122 bin dolar olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ise Şubat ayında ihracat yüzde 13,6 artarken, ithalat yüzde 9,2 azaldı.

  • Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı
    10:46 Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı

    Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, göreve geldikleri 5 yıl içinde ilçeye 1 milyar liranın üzerinde yatırım kazandırdıklarını belirtti. Yapılan yatırımlar ve doğalgazın ilçeye gelmesiyle birlikte göç veren ilçeye tersine göç başladı.

  • Ticaret Bakanı: Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılması için Irak ile görüşmeler sürüyor
    10:37 Ticaret Bakanı: Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılması için Irak ile görüşmeler sürüyor

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kalkınma Yolu Projesi'nin önemli bir geçiş güzergahını teşkil edecek Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılması için Irak hükümeti ile görüşmelerin sürdürüldüğünü bildirdi. Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılmasıyla birlikte Habur Gümrük Kapısı üzerindeki yükün hafifleyeceği ve dış ticaret hacminin artacağı değerlendirilmektedir.


Advertisement