İran Vatandaşı, Peygambere Hakaretten İdam Edildi - Son Dakika
Güncel

İran Vatandaşı, Peygambere Hakaretten İdam Edildi

Yunus Peygamber'e hakaret etmekten ve Kur'an-ı Kerim'i kendine göre yorumlamakla suçlanan İranlı Mohsen Amir-Aslani, idam edildi.

30.09.2014 14:50  Güncelleme: 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HABERLER.com/ İran'da yaşayan 37 yaşındaki Mohsen Amir-Aslani, Yunus Peygambere hakaret etmekten ve Kur'an-ı Kerim farklı tarzda yorumlamaktan suçlandı ve daha sonra idam edildi.

DAHA ÖNCE DE TUTUKLANDI

İran'daki insan hakları eylemcilerine göre, Mohsen Amir-Aslani topluma aykırı dini inanca sahip olmaktan dolayı geçen hafta İran'da suçlu bulundu.

'KUR'AN-I KERİM'İ OKUMA' TOPLANTILARI

Amir-Aslani, Müslümanlığa ters düşen eylemleri yüzünden 9 yıl önce de tutuklanmıştı. Ailesi, Amir-Aslani'nin psikoterapi ve Kur'an okuma konularında toplantılar düzenlediğini ve Kur'an-ı Kerim ile ilgili kendi yorumlarını bu toplantılarda anlattığını söyledi.

TOPLANTILARI YÜZÜNDEN İDAM EDİLDİ

Mohsen Amir-Aslani, Müslümanlık ile ilgili yenilikler ortaya çıkarmaya ve bunları dünya çapında yaymaya çalıştığı için geçen hafta idam edildi. İnsan hakları eylemcileri, Amir-Aslani'nin dini görüşlerinden ve Kur'an-ı Kerim'de geçen Yunus Peygamber ile ilgili kısmı, sembolik bir masal gibi yorumlamasından dolayı idam cezasına çarptırıldığını açıkladı.

İRAN, YASADIŞI CİNSEL İLİŞKİDEN DOLAYI İDAM EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI

İdam kararını veren İran'daki yargı sistemi, Amir-Aslani'nin idamının dini düşüncelerinden dolayı gerçekleştiği iddiasını reddetti.

Yetkililer, Amir-Aslani'nin düzenlediği faaliyetlerde, bir çok kişi ile yasadışı cinsel ilişki yaşadığını iddia etti. Düzenlediği eylemlerde dinle ilgili kabul edilebilir bir Kur'an-ı Kerim yorumu yapmadığını ve bu faaliyetlerin yasal izni olmadığını açıkladı.

DÜŞÜNCELERİNİ YAYMAK İÇİN KİTAPÇIK DAĞITMIŞ

Kimliğini vermek istemeyen bir kişi, New York'ta kurulan, İran'daki İnsan Hakları için kurulan Uluslararası Kampanya grubuna (International Campaign for Human Rights in Iran) konuşarak, Mohsen'in evinde verdiği faaliyetlerde 'Kur'an'ı yorumlama' başlığıyla kendi tarzıyla Kur'an-ı Kerim'i açıkladığını belirtti. Mohsen, düşüncelerini yaymak için de kendi yazdığı kitapçığı dağıttığını da ekledi.

İsmini vermek istemeyen diğer kaynaklar ise, isthbarat bakanlığının olayın arkasında olduğunu açıkladı. Mohsen'in ilk başta tutuklanmasının sebebinin İslam'ı kendi tarzıyla yorumlaması olduğu fakat daha sonrasında Yunus Peygamber'e hakaretler ettiği için ve evlilik dışı cinsel ilişkiler yaşadığı için olduğu da belirtildi.

EŞİ, AMİR-ASLANİ'NİN DİNİ İNANCINDAN DOLAYI İDAM EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ

İran hukuku, cinsel ilişkilerine yönelik iddialar ile ilgili kanıtları olduğunu belirtirken, Roozonline adlı bir internet sitesine konuşan Amir-Aslani'nin eşi Leila ise, iddia edilen kanıtların olmadığını açıkladı.

Leila, eşinin suçlu bulunarak idam edilmesinin tek sebebinin onun dini görüşlerinden kaynaklandığını ifade etti.

İran Vatandaşı, Peygambere Hakaretten İdam Edildi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İran Vatandaşı, Peygambere Hakaretten İdam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • TANRI: sene 2014 olmuş hala tanrı diye bişeye inanlar varr 34 43 Yanıtla karamurat: Öldüğünde söylersin sene 2000 küsür ben buraya geleceğimi sanmazdım diye 0 0
  • Totemin gücüne inanırım ben:)): NE GÜZEL YILANIN BAŞINI EZMŞLER İŞTE, DARISI BİZDEKİLEREE 24 37 Yanıtla
  • BRAVO: BRAVO İRAN'A BU CÜRETLİĞİNİN CEZASI BÖYLE VERİLMELİDİR. BU TÜR İNSANLARA CİHAT ŞARTTTIR. 20 32 Yanıtla
  • HALLAC-I MANSUR: İDAMI DUYUNCA BİZİM ŞERİATÇILARIN BİRDEN İŞTAHI ARTMIŞ, İRANA METHİYELER DÜZMÜŞLER. . ARKADAŞIM NE YAPARSAN YAP ZORLA CEBREN VE KATLEDEREK SİZİN GİBİ DÜŞÜNDÜREMEZSİNİZ İNANDIRAMAZSINIZ. . HA SAYGI MI İSTİYORSUN, ÖNCE SENİN DIŞINDAKİ FİKİR VE İNANÇLARA VE HATTA İNANÇSIZLIĞA SAYGI GÖSTERECEKSİN. . SENİN İNANCIN KUTSAL DA BAŞKALARININKİ KURU FASÜLYE Mİ? 31 3 Yanıtla
  • hopdediks: Kendince yorumlayanlar hele hakaret ediyorsa bunu bence hakediyor. Biz de de olmalı. Haram yiyenleri en baştaasmalı. 6 24 Yanıtla
  • kürt: kuran-ı kerimi kendisine göre yorumlayıp idam ediliyorsa ışid kuduzlarının hepsi öldürülmeli o zaman 27 2 Yanıtla
  • TARAFSIZ ADAM: Ebubekir, Ömer, Osman, Aişe gibi büyük ve güzel insanlara hakaret ve lanet eden. . Kuran'ı Kerim'deki ayetlerden bir kısmını Osman çıkardı diyen. . Aliyi, Muhammed'den daha çok seven İran, İslami bir ülke değil. İşte başka dine mensup ve inançsız insanlar, İran'daki barbarlığı görünce İslamdan soğuyor. Allah lanet etsin bunlara. Pislik herifler. Bir adam Allah'a sövse bile sen onu öldüremezsin. Onun cezasını ancak Allah verir. Haydi meydan okuyorum, bana Kuran'dan bir tane ayet gösterin. O ayette desin ki ''Allah'a veya peygamberlerine hakaret edilirse onları öldürün'' diye. Yıllardır ehl-i sünnet, şii, alevi derken İslamı böldüler. İslamda mezhep diye bir şey yoktur. 6 11 Yanıtla hasan: aynen kardeşim mezhep diye bişey yoktur bu gibi iğdamlar türkiyede de olmalı anyın şeyler türkyed de var sinirlenice bazı pislikler hakaret ediyolar doğruyu bulmadıkça allah bizleri afetmeyecek Hz. Ali (a. s) şöyle buyurdu: 'Kurân dört çeyrek indi: Bir çeyrek bizim hakkımızda, bir çeyrek düşmanlarımız hakkında, bir çeyrek sünen ve örnekler, bir çeyrek de farzlar ve hükümler hakkında inmiştir. '[1] Kurânın çeyreği Ehlibeyt'i kapsamaktadır. Hz. Ali de Ehlibeyt' in reisi konumundadır. Yalnız Hz. Ali için özel olarak inen ayetler üç yüzün üstündedir. 0 0
  • ALİ: b) Ammar bin Yasir hazretleri dedi ki: 'Müminlerin Emiri Hz. Ali (a. s) ile beraber giderken, karıncalarla dolu bir vadiye vardık. Ben ona: 'Ey Müminlerin Emiri, Allah'ın yarattıklarından bu karıncaların sayısını, aralarında kaç erkek ve kaç dişi mevcut olduğunu bilen birini bilir misin?' diye sordum. Hz. Ali şöyle cevap buyurdu: 'Evet, ben bir kişiyi tanırım ki bu karıncaların sayısını, aralarında kaç erkek ve kaç dişi olduklarını bilir. ' Ben dedim ki: 'O kişi kimdir?' Buyurdu ki: 'Ey Ammâr, Yasin süresindeki (12. Âyet) 'Biz, her şeyi apaçık bir imamda saymışız' ayetini okumadın mı?' Dedim ki: 'Evet ey mevlam. ' Bunun üzerine Müminlerin Emiri şöyle buyurdu: 'İşte o apaçık İmam, benim. (Karıncaların sayısını, içlerinde kaç erkek ve kaç dişi olduklarını da ben bilirim. )'[5]Hz. İmam Cafer Sadık (a. s) şöyle buyurdu: 'Biz, her şeyi apaçık bir imamda Saymışız' (Yasin Süresi 12. Âyet) ayeti Emir'ül Müminin Hz. Ali (a. s) hakkında inmiştir. '[6] 4 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement