İran'dan Yeni Salvo: Türkiye Doğru Yolda Değil - Son Dakika
Güncel

İran'dan Yeni Salvo: Türkiye Doğru Yolda Değil

İran\'dan Yeni Salvo: Türkiye Doğru Yolda Değil

Erdoğan'ın eleştirilerini değerlendiren İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı, "Türkiye doğru bir yolda değil" dedi.

28.03.2015 11:28  Güncelleme: 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran'ı eleştiren ifadelerini değerlendirerek, Türkiye'nin doğru bir yolda olmadığı ileri sürdü.

İRAN SURİYE'Yİ HATIRLATTI: ANKARA BAŞARISIZLIĞA UĞRAMIŞTIR

İran basınına konuşan Burucerdi, "Türkiye'nin son yıllarda izlediği politikayı bir zincir olarak düşünürsek bu zincirin birçok halkasında Ankara başarısızlığa uğramıştır. Suriye, bunun en açık örneklerinden biridir. Ankara, Suriye yönetiminin değişmesini isterken yenilgiye uğradı. Irak'ta da benzer bir durumla karşılaştı" diye konuştu.

"TÜRKİYE DOĞRU YOLDA DEĞİL"

Burucerdi, "Türkiye Cumhurbaşkanı İran'ın Şia egemenliği peşinde olduğunu söylüyor bu kesinlikle yanlış bir ifadedir" değerlendirmesinde bulundu.

Alaeddin Burucerdi, Türkiye'nin doğru olmayan bir yolda bulunduğunu iddia ederek, "Ankara'dan bunu değiştirmesini umut ediyoruz" dedi.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İran'dan Yeni Salvo: Türkiye Doğru Yolda Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • Ferhat: Kim ne derse desin İran müthiş bir politika yapıyor. Dünyanın en güçlü devletrine rağmen şu anda orta Doğu'da yıldızı parlayan ülkedir. Türkiye çok kaybetti çok. Bu kafayla daha iyi günler yaşıyoruz. 13 9 Yanıtla
  • JOH : 2 saatte yerle bir ederiz.. Aklinizi basiniza alin.. İsraile amerikaya benzemez turkiye.. 3 16 Yanıtla
  • Fatih: Walla iran dogru soyluyo ?? 6 11 Yanıtla
  • Antepli: SIFIR sorun bu olsa gerek. Türkiye'nin dış politikası içler acıdı((( 12 4 Yanıtla
  • 1453: ayı derisinden post olmaz irandan dost olmaz 9 6 Yanıtla
  • raskoln: bence iran yanlış yolda neyse onuda adam edecez 9 5 Yanıtla
  • real mardin: dinimize küfreden bari müslüman olsa. 7 6 Yanıtla
  • kalpsiz kurt: yahu arkadaşlar yorum yazıyorsunuz bazı kişiler iranlı olmuş iranı kayırır kusura bakmayın iranın şuan ne faydası var iran karıştırmadığı ülke varmı bakın çevrenize ırak suriye yemen ne işi var iranın oralarda peki iranda kürt yok mu neden pkk türkiyeye tek taraflı saldırıyor kaleş ler nerden geliyor pkk ya biksiler nerden geliyor allah aşkına iran türkiyeye ne zaman destek verdi karayılanı yakaladı ve geri bıraktı teslim etmedi türkiye tırlarına en pisliği yapan yine iran o kadar yönetmek istiyordu azerbeycan ermenistanla savaşırken nerdeydi bu iran peki israil gazzede o kadar mahsumu öldürürken nerdeydi bu iran ilk önce düşünün sonra cevap yazın ya yazanlar çoluk cocuk yada aklı dengesini kaybetmiş kişiler yazıyor iranın /yüzde 35 i kürt peki iranda ermenilerde çok iran rejimle yönetiliyor ama ingilizler idaresinde 13 0 Yanıtla
  • Asil Kürt: Türkiye İran'la başedemeZ 3 8 Yanıtla
  • serdar: bu iran çok tehlikeli bir ülke bence bizim en büyük ve önemlem almamız gereken düşmanımız iran hataya düşen füzenin iran yapımı olması da buna yakın zamandan bir örnek 7 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement