İran Rusya'dan Savaş Uçağı Almak İstiyor - Son Dakika
Güncel

İran Rusya'dan Savaş Uçağı Almak İstiyor

İran Rusya\'dan Savaş Uçağı Almak İstiyor

Lübnan televizyonuna konuşan İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, "Sukhoi savaş uçağı almak için Rusya ile müzakereler yürütüyoruz" dedi.

31.08.2015 13:18  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, Rusya'dan "Sukhoi" tipi savaş uçağı almak için Rus yetkililerle görüşmeler yaptıklarını söyledi.

MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR

Lübnan'ın el-Meyadin televizyonuna konuşan Dehkan, ülkesine karşı uygulanan yaptırımlardan sonra Rusya ile İran arasındaki askeri işbirliği konularını değerlendirdi. Rusya'dan gelişmiş savaş uçakları almayı planladıklarını ifade eden Dehkan, "Sukhoi savaş uçağı almak için Rusya ile müzakereler yürütüyoruz" dedi.

"S-300'LER YIL SONUNA KADAR TESLİM EDİLECEK"

Dehkan, Rusya'nın İran'a sattığı ancak yaptırımlar nedeniyle teslimi askıya alınan uzun menzilli S-300 hava savunma sisteminin de bu yılın sonuna kadar İran'a teslim edileceğini açıkladı.

"ANLAŞMA ŞARTLARINA UYMAZLARSA..."

İran ile 5+1 ülkeleri arasında Viyana'da varılan nükleer anlaşmaya da değinen Dehkan, ülkesinin anlaşmanın yükümlülüklerine uyacağını belirtti. Dehkan, karşı tarafın nükleer anlaşmanın yükümlülüklerine uymaması halinde ise İran'ın tepkisinin "sert olacağını" söyledi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Uluslararası havacılık ve uzay fuarı MAKS-2015'e katılan İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sorena Settari'nin Rus yetkililerle "Sukhoi-30" jetleri konusunda görüşmeler yaptığı İran medyasına yansımıştı.

Dünyanın en gelişmiş savaş uçaklarından sayılan çok amaçlı ve iki pilotlu Sukhoi-30 jetleri, Amerikan F-15 jetlerinin Rusya'daki karşılığı olarak kabul ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran Rusya'dan Savaş Uçağı Almak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • hakkarili şiriko: sahtekar iran hani savaş uçağı yapıyodun.dünyada en fazla silah alan ülke 22 5 Yanıtla
  • gayserili: Sapık acemlerden bi halt olmaz adam olsalardı top iskendere yenilmezlerdi 13 9 Yanıtla SERKAN: sapıklık yapan sensin durmadan genel evi açıyosunuz 1 1
  • orak&çekiç: 1978 iran islam cumhuriyeti devleti devrimini avrupalı emperyalistler başta fransa olmak üzere içerdeki yüzde 8 i hiristiyan olan yüzde 20 lik halk topluluğuyla tezgahladı ve başardı...al sana islam devrimi ....biz daha çok hahamların rahiplerin arkasında imam diye namaz kılarız bence...uyan uyan ey müslüman sana dünya emperyalizmin siyasetinden bahsetmeyen imamı hocayı, meleyi, sorgula ve sor bu konuda ne düşünüyorsunuz diye ...yoksa öğlen namazı kaç rekaatır onu her yerde öğrenebiliriz. 7 11 Yanıtla
  • ali : YASASIN ANTI AMERIKANCILAR KAHROLSUN EMPERYALISTLER YASASIN TAM BAGIMSIZ TURKIYE 10 2 Yanıtla
  • camış: PARA VAR ADAMLARDA ALIRLAR TABİ Kİ... 10 1 Yanıtla
  • akif: İran tarihte bize dost olduğu görülmüşmü savaş savaş türk düşmanı bunlar.israil bize yardım ediyor Türkiye küçük israil dir.dünya bize silah satmazken israil tanklarımızı uçaklarımızı modernize etti.gerçeklere bakın masallara değil iran bize asla dost olmaz bakanları geçen hafta kandildeydi teröristlerle poz verdi .bizim askerimiz müslüman örgüt ermeni ermenilere irandestek veriyor bu nasıl müslümanlık.ordaki 40 milyon türk kardeşimizdir onları tenzih ederim.İran bize dost değiiiiilllll. 2 3 Yanıtla
  • ObiSenLena: migler daha iyi olum sukhoi evet çok güçlü ama migler daha kıvrak onlardan laın dikey kalkışı izleyin öttürüyor migler 0 2 Yanıtla
  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.

  • İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:14 İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanistan unsurlarınca geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmeni kurtardı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı
    23:13 Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Ferhat Göçer, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Katılımcılar, Göçer'in şarkılarına eşlik ederken, dinleyiciler ise performansı cep telefonlarıyla kaydetti ve konser sonunda sanatçıyı alkışladı.


Advertisement