İran Meclis Başkanı Laricani Irak'ta - Son Dakika
Güncel

İran Meclis Başkanı Laricani Irak'ta

Irak Meclis Başkanı Ceburi: "Irak'ın güvenliği bölgenin, özellikle de İran'ın başını çektiği bölge ülkelerinin güvenliğinin bir parçasıdır"

24.12.2014 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Meclis Başkanı Selim el-Ceburi, "Irak'ın güvenliği bölgenin, özellikle de İran'ın başını çektiği bölge ülkelerinin güvenliğinin bir parçasıdır" dedi.

Ceburi, Irak'ı ziyaret eden İran Meclis Başkanı Ali Laricani ile mecliste bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Ceburi, güvenlik konusunun gündemlerinin ilk sırasında yer aldığını vurgulayarak, "Ekonomi konusunda ise petrol fiyatlarında yaşanan düşüş ve bunun iki ülke ekonomisine yansımalarını ele aldık" diye konuştu.

Konuşmasında terörle mücadele üzerinde yoğunlaşan Laricani ise "İran, terörle mücadeleyi bölgeyi tehdit eden en önemli mesele olarak görüyor" ifadesini kullandı.

Laricani, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suriye ve Lübnan'a düzenlediğimiz ziyaretin ardından bugün Irak'tayız ve burada terörle mücadele konusunda atılan ciddi adımları görme imkanı bulduk. İran yönetimi olarak, terörle mücadele eden ülkeleri destekliyoruz."

Laricani görüşmede ayrıca, Irak'la enerji, tarım ve ekonomi alanlarında iş birliğini geliştirme yollarının ele alındığını dile getirdi.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Suriye ve Lübnan temaslarının ardından Irak'a geçmişti. - Irak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran Meclis Başkanı Laricani Irak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement