İran, YPG'ye Silah Yardımı Yapmaya Başladı - Son Dakika
Güncel

İran, YPG'ye Silah Yardımı Yapmaya Başladı

İran, YPG\'ye Silah Yardımı Yapmaya Başladı

Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'e karşı savaşan en etkili güç olarak değerlendirilen YPG'ye İran'dan silah yardımı yapılmaya başlandı.

28.07.2015 09:46  Güncelleme: 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de üç kanton oluşturan ve IŞİD'le savaşan PYD'nin Irak'taki KYB üzerinden İran ile yakınlaştığı haberleri geliyor. Cumhuriyet gazetesinin Middle East Briefing'den aktardığı habere göre, Haseke'de savaşan PYD'nin silahlı gücü YPG'ye İran'dan silah yardımı yapıldı.

Haziran ayında Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde yapılan görüşmede KYB'nin Suriye'deki uzantısı KYB-Suriye ile YPG temsilcileri bir araya geldi. Suriye'nin kuzeyinin geleceği ile YPG-İran arasında iletişim kanalları açılması ele alındı.

'ÖZERKLİK VERİLİR'

Görüşmelerde İran Devrim Muhafızları'ndan yetkililer de vardı. İran'ın teklifinde, "Suriye ordusu ile işbirliği karşılığında Suriye yönetimine verilen desteğin aynısının YPG'ye de verilmesi. Gelecekte Suriye'nin kuzeyinde özerkliğin kabul edilmesi"nin de olduğu ileri sürüldü. KYB lideri Celal Talabani İran'la iyi ilişkileriyle tanınıyor.

'DEVLET KURMAYIZ'

Middle East Briefing bu görüşmeyi bağımsız kaynaklardan doğrulayamadığını ama ÖSO'nun Kobani'den gönderilmesinin ve Haseke'de YPG-ordu ittifakının dikkat çekici olduğunu yazdı. Bu arada Kobani Kantonu Eşbaşkanı Enver Müslim, Suriye'de krizin bitmesini istediklerini söyleyerek, "Ülkenin kuzeyinde bir Kürdistan devleti kuracakları" iddiasını reddetti. Sputnik'e konuşan Müslim, Suriye'den ayrılma ve bağımsız devlet kurma gibi bir düşüncelerinin olmadığını ve demokratik bütünlüğe sahip bir Suriye istediklerini belirtti. Suruç katliamını da anan Müslim, "Gençler Kobani'nin yeniden inşasına katılmak için gelmişlerdi. Suruç'ta hayatını kaybedenleri Kobani şehidi olarak görüyoruz" dedi.

Son Dakika Güncel İran, YPG'ye Silah Yardımı Yapmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (69)

  • Urfa - Halfeti: bu coğrafya da Kürtlere eziyet eden bir türkiye bir de işid var 66 28 Yanıtla Tc.: Dogru kacak elektrik kullanma eziyeti devletin verdiği tüm yardimlardan faydalanma eziyeti ne cektiniz be kardesim halde ordann bedavacilar 4 15 zaim: sen askere saldırcan turkıye seyretcek he.kürtlere ne ezıyet etmış haınler.elektrık beles kacakcılık var. 3 12 Emrah: Bu bolgede kurtlere Turkiye kadar ozgurluk taniyan bir devlet yok demek istedin herhalde? Irakta suriyede iranda kurtlere yapilanlari ne cabuk unuttunuz. Simdi sizi kullandiklari icin iyi gorunen ulkelerin gecmiste kurtlere neler yaptigina bir bak. Hangi ulkenin hukumetinde yonetiminde kurtler bu kadar etkindi? Hangisinde cumhurbaskani basbakan hatta milletvekili cikarabildiler 3-5 sene oncesine kadar? ki suanda da sadece isidle savasta on saflarda kendi halki yerine sizi kullanmak icin iyiler 3 9
  • 04ağrııı: Allahına kurban iran oylar hdpye 54 32 Yanıtla
  • Lost: İran bile anladi sen anlamadin buyuk turkiye!! 63 23 Yanıtla
  • kafanız dank etsin artık..: ya valla bu kürtleri kullanmayan kalmadı,kendileri girmiyor kürtlere silah desteği veriyolarmış..ya biraz onurlu olun,insan olun..tüm dünyaya rezil oldunuz.sizi kullanmayan kalmadı.kiralık örgüt gibisiniz..sizin ona buna ihtiyacınız yok,gelin türk devletiyle adam gibi oturun anlaşın bundan iyisi varmı..size yine türk devleti sahip çıkar.ne gerek var bu kadar rezilliğe.. 10 52 Yanıtla cihan: Tayyip Bey Kürtlere hor bakıyor ama biraz esnek olsaydı keşke 1 2
  • Savas: Helal sana iran turkiyenin yapamadigi yaptin. Kendine dost kazandim savaaci kazandin 30 27 Yanıtla
  • gerçekler: artık hiç bir şey diyemiyorum , türk ün türk ten başka dostu yok , bu gerçeği görün artık 37 19 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği
    18:15 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde yaptığı konuşmada, bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek ve birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği olduğunu belirtti. Yumaklı, Pınarbaşı'nın doğal güzelliklerini ve yapılacak hizmetleri anlatarak, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

  • Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı
    18:14 Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı

    Balıkesir'in Edremit Körfezinden bir grup doğa yürüyüşçüsü dünyanın çatısı olarak bilinen Everest Ana Kampına gitmek için yola çıktı. Adramut Doğa Gezginleri grubu, 16 günlük bir program gerçekleştirerek Himaleya'ların güzellikler ve zorlukları eşliğinde Everest Ana Kampı'na ulaşmayı hedefliyor.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa etmek için gayret sarf edeceklerini belirtti.

  • Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi
    18:12 Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkan ve memur üyelere eğitim verildi. İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğünce düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'nin yüksek hızlı tren merkezi haline getirildiğini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.

  • Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı
    18:09 Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı

    Anavatan Partisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Soydan'a destek vereceğini duyurdu. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, Mersin ziyaretinde yapılan toplantıda Soydan'a destek kararını açıkladı ve bu birlikteliğin tüm Türkiye'ye sinerji yaratacağını belirtti. Anavatan Partisi, Soydan'ın başkanlığında Mersin'in tekrar Akdeniz'in incisi haline geleceğine inandıklarını ifade etti.

  • TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı
    18:07 TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin milli teknoloji ruhuna vurgu yaparak, dünyada böyle bir toplumsal seferberlik ruhunun olmadığını belirtti. Kacır, Türk gençliğinin teknoloji alanında gösterdiği başarıları ve Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisindeki ilerlemelerini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki hedeflerini ve milli uzay programını anlattı.


Advertisement