İran'dan ABD'ye İsrail Uyarısı: Tekerlekli Sandalyede Alırsın - Son Dakika
Güncel

İran'dan ABD'ye İsrail Uyarısı: Tekerlekli Sandalyede Alırsın

İran\'dan ABD\'ye İsrail Uyarısı: Tekerlekli Sandalyede Alırsın

ABD, İsrail başbakanı Netanyahu'nun ABD'deki konuşmasına tepki gösterip ABD'yi uyardı, "Hayırsız evladınızı tekerlekli sandalyede alırsınız." dedi.

04.03.2015 12:20  Güncelleme: 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaya sert tepki gösteren İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD'ye "İsrail'i tekerlekli sandalyede teslim alırsınız" uyarısında bulundu. İran Meclis Başkanı Ali Laricani, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmayı "siyasi şov" olarak niteledi.

HAYAT KADINI ÖRNEĞİ VERDİ

Meclis genel kurulunda söz alan Laricani, İsrail Başbakanı'nın ABD Kongresi'ndeki konuşmasını eleştirerek, Netanyahu'nun sözlerine bir hayat kadını örneği ile yanıt verdi. Laricani,"Bir hayat kadını bir şehre girince eteğini kafasına çekti. Kadına, 'Neden bu şekilde bu şehirde yürüyorsun?' diye sorulunca, 'Çünkü bu şehirde iffetli bir insan yok' yanıtını verdi. Bu kukla rejimin başbakanının kullandığı sözler, bu hayat kadını örneğine benzer" diye konuştu.

"SİYASİ ŞOV"

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Meclis'in sabahki oturumunda konuşan Laricani, Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaya ilişkin, "Bu konuşma, dünyayı yönettiğini iddia eden büyük bir ülkenin kongresinin zayıf bir rejimin eline düştüğünü gösteren siyasi bir şov şeklinde yapılmıştır" dedi.

Netanyahu'nun nükleer müzakerelerde muhtemel bir anlaşmanın İran'a nükleer silah elde etme yolunu açacağına yönelik iddialarına tepki gösteren Laricani, "İki yüzden fazla nükleer savaş başlığına sahip olan bir kişinin bunu iddia etmesi ilginç" diye konuştu.

"TEKERLİKLİ SANDALYEDE ALIRSINIZ"

İran Meclis Başkanı, Netanyahu'nun Tahran'ın nükleer programıyla ilgili İran ve dünya güçleri arasında bir anlaşma imzalanması durumunda İsrail'in bu anlaşmayı kabul etmeyerek İran'a tek başına saldıracağına yönelik ifadelerde bulunduğunu hatırlatarak, "ABD Kongresi, 'hayırsız evladı' İsrail'i tekerlekli sandalyede teslim almak istiyorsa İsrail, İran'a karşı askeri eylemde bulunsun." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İran'dan ABD'ye İsrail Uyarısı: Tekerlekli Sandalyede Alırsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • BİR DOST: Ortadoğudaki fitne ve fesatın merkezi İRAN. . . 6 22 Yanıtla
  • DIYARBAKIR: İnsanlar niye bu kadar yahudilere düşman anlamış değilim adamlar sadece ölmeden topraklarından kovulmadan kabulenmek ve huzur içinde yaşamak istiyorlar bunun için yahudilere düşman olunur mu yav 3 22 Yanıtla
  • Erzurum lu: israil olmasa Ortadoğu tam Yaşanacak yer olur. Kahrolsun israil 23 2 Yanıtla
  • kurdo: de hayde ordan iran sizin gücünüz sadece kürtleri asmak başka işe yaramazsınız 9 15 Yanıtla
  • ...: süpersın, işte güç gösterisi böyle olur. . . 18 3 Yanıtla
  • esra yılmaz: yeter artık birileri şu iranı durdursun ya. kendisini dünyanın patronu sanıyor. devamlı israili tehdit ediyor. amerika ve birleşmiş milletler acilen bu irana karşı önlem almalı. yılanı başı daha fazla büyümeden haddini bildirmeliler bu irana. . . 2 18 Yanıtla
  • yavuz: Ha it ürmûş ha iran havlamiş 11 8 Yanıtla
  • ali keskin: iran tarihine bakın kaç kere kafirlerle savaşmış bütün savaşları Müslümanlarla ve ehli sünnetle israille anca ağız dalaşı asla inanmamak lazım 14 4 Yanıtla
  • panasonic: birisi isim vermeden yazmış demiş ki insanlar neden israile bu kadar düşman anlamiyorum cevap vereyim daha 8-10 yaşlarındaydim tv de israil askerlerinin masum filistin halkina çocuk kadın yaşlı demeden taşlarla başlarına vurduklarını izledim daha anlatmayım yeni yemek yedim çikarmak istemiyorum israilden nefret ediyorum sadece bir birey olarak 9 0 Yanıtla
  • has2323: . . . . . . Isırmaz diye bir laf vardır anladınız siz . . . 5 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Aydın'da Ortaokul Öğrencileri Yemek Sonrası Hastanelik Oldu
    20:04 Aydın'da Ortaokul Öğrencileri Yemek Sonrası Hastanelik Oldu

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilav yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından polis inceleme başlattı.

  • Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı
    20:01 Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Tokat merkezde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını açıkladı. AFAD'ın Afet Koordinasyon Merkezi'nde tüm birimlerle teyakkuz halinde olduklarını belirtti.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı
    20:00 Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Yozgat'ta da hissedildi. Kadışehri ilçesinde ve köylerinde bazı yapılar zarar gördü, ancak can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. Yelten köyünde ise 2 katlı atıl bir ev yıkıldı.

  • Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı
    19:59 Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı

    Uşak'ın Sivaslı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Mustafa Vural idaresindeki traktör şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybederken, eşi Fatma Vural ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

  • Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı
    19:59 Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinde havanın ısınmasıyla birlikte temizlik çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Nazmi Demir, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çınar Çiftçi, belediye çalışanları, vatandaşlar ve gönüllü gençler, cadde ve sokaklarda çöp topladı. Çalışmaların devam edeceğini belirten Demir, destek verenlere teşekkür ederek, amacın Çukurca'yı daha temiz ve yaşanabilir hale getirmek olduğunu söyledi.


Advertisement