Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Ramadi kentinde 19 IŞİD militanı öldürüldü.

24.12.2014 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Enbar ilinin merkezi Ramadi kentinde ordu birlikleriyle IŞİD militanları arasında çıkan çatışmada 19 kişinin öldüğü bildirildi.

Enbar Emniyet Müdürü Kazım Muhammed el-Fehdavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in Ramadi'ye 3 koldan düzenlediği saldırının ordu birlikleri tarafından geri püskürtüldüğünü belirtti.

Fehdavi, çıkan çatışmalarda 19 militanın öldüğünü ve örgüte ait bir aracın imha edildiğini söyledi.

Ramadi'nin Irak ordusunun kontrolünde olduğunu ifade eden Fehdavi, IŞİD saldırılarına karşı hem savunma hem de saldırı pozisyonunda "savaştıklarını" kaydetti.

Öte yandan, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin 665 aileye gıda yardımında bulunduğu ifade edildi.

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı kentlerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile Peşmerge güçleri ve gönüllü Şii milis destekli güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor. - Irak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement