Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

IŞİD ile ordu güçleri arasında çıkan çatışmalar nedeniyle Diyala'dan kaçan yüzlerce aile, bölgede güvenliğin sağlanmasının ardından evlerine geri döndü.

20.08.2014 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarından kaçan Diyalalı yüzlerce ailenin, güvenliğin sağlanmasının ardından evlerine geri döndüğü bildirildi.

Diyala'ya bağlı Mikdadiye Belediye Meclis Başkanı Adnan et-Temimi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenliğin sağlanmasının ardından yüzlerce ailenin Mikdadiye nahiyesine geri döndüğünü belirtti.

Temimi, 400'den fazla ailenin, asker, polis ve aşiret milislerinin bölgede kontrolü sağlamasının ardından evlerine kavuştuğunu söyledi.

Temimi ayrıca geri dönen ailelerin temel ihtiyaçlarının sağlanabilmesi için yetkililere ve insani yardım kuruluşlarına çağrıda bulunduklarını kaydetti.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmişti. Söz konusu çatışmalar nedeniyle yüzbinlerce sivil göç etmek zorunda kaldı.

Ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürerken, Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları, IŞİD'in kontrolündeki bölgelere hava saldırıları düzenliyor. - Diyala

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement