Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Irak\'taki Çatışmalar

Irak'ın Felluce kentinde aralarında 1 IŞİD komutanı ve 3 yardımcısının da bulunduğu 7 kişi öldürüldü.

26.07.2014 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Felluce kentinde meydana gelen çatışmalarda, 1 Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) komutanı ile 3 yardımcısının da aralarında bulunduğu 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

AA muhabirine konuşan Anbar Operasyon Şefi General Raşit Falih, "IŞİD liderlerinin bir evde toplantı yaptıkları bilgisinin tarafımıza ulaşması üzerine Irak topçu birliği toplantının yapıldığı eve ateş açtı. Operasyonda IŞİD liderlerinden 1 militan ve 3 yardımcısı öldürüldü" dedi.

Öte yandan, Felluce Devlet Hastanesi yetkilisi Visam el-İsavi, "Ordu birliklerinin Felluce'ye düzenlediği saldırıda, evlerine havan ve top mermisi isabet eden 3 sivil hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı" ifadesini kullandı.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) başını çektiği silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kalmıştı.

Ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD'in başını çektiği silahlı gruplarla güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürerken, Irak ordusu, IŞİD'in başını çektiği silahlı grupların kontrolündeki bölgelere hava saldırıları düzenliyor. - Irak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement