Hizbullah Tugayları: ABD IŞİD'e Müdahale Ederse Biz Çekiliriz - Son Dakika
Güncel

Hizbullah Tugayları: ABD IŞİD'e Müdahale Ederse Biz Çekiliriz

Irak Hizbullah Tugayları, "ABD'nin müdahalesi durumunda IŞİD'e karşı verdikleri mücadeleden çekilme" tehdidinde bulundu.

15.09.2014 22:20  Güncelleme: 23:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'taki Hizbullah Tugayları adlı Şii örgüt, ABD'yi "şer ve yıkımın odağı" olarak olarak nitelendirerek, "ABD'nin müdahalesi durumunda IŞİD'e karşı verdikleri mücadeleden çekilme" tehdidinde bulundu.

"ÇABALARA EL KONULACAK"

Irak Hizbullah Tugayılarından yapılan yazılı açıklamada, "şer ve yıkımın odağı ABD'den yardım istemenin, teröre karşı duran ve ülkenin, halkın ve mukaddesatların korunması için şehitler veren Irak halkının çabalarına el konulması anlamına geldiği" ileri sürüldü.

"BU SORUNLARDAN ONLAR SORUMLU"

Irak Silahlı Kuvvetlerinin "işgalci" ABD subayları tarafından yönetilmesinin "şaşkınlık verici" olduğu ifade edilen açıklamada, "Ülkenin bugün karşı karşıya bulunduğu sorunlardan bütünüyle Washington yönetimi sorumludur. Şimdi yeniden başka isimler altında geri dönmelerine izin vermeyeceğiz" ifadelerine yer verildi.

IŞID'E KARŞI SAVAŞIYOR

Irak Hizbullah Tugayları, ülkede Bedir Örgütü, Mehdi Ordusu, Asaib Ehlil Hak'ın yanı sıra IŞİD'e karşı mücadelede veren silahlı Şii gruplardan biri olarak biliniyor.

Hizbullah Tugayları: ABD IŞİD\'e Müdahale Ederse Biz Çekiliriz
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hizbullah Tugayları: ABD IŞİD'e Müdahale Ederse Biz Çekiliriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • diyarli: haaa huzbullah işid le şavaşiyordu bilmiyorduk 10 3 Yanıtla
  • SEDAT: ÖYLE BİR HAREKET YAPIYORLARKİ SANKİ SAVAŞLAR BUNLARIN YAPTIĞI HAREKETLE ÇEVİKLİKLE KAZANILIYO ARKADAŞ BU HAREKETLERİ GEÇİN BİR MERMİ İŞİNİZİ BİTİRİR ÖNEMLİ OLAN SON ATIŞLAR 6 2 Yanıtla
  • kadir: amerika kendisi yarattı. kendisi bitirecek. ama tahminim bu müdahale ile bitirirse başka bir örgüt daha yaratmak zorunda kalır yakında. yok bitirmek istemezse de bitirmez. 'ırak halkının güvenliği . . . . bik bik bik' gibi bir açıklama yapar 2 ay sonra çok daha büyük bir savaş çıkartır ya israil eliyle ya kendisi ve nato güçleriyle. . . Sonuç olarak geçmişte de hep böyle oldu şimdide ABD eliyle kanlar akıyor bu coğrafyada. bir tane ABDliye birşey olmuyor nasılsa. Gerisinin de canı cehenneme diyorlar. 5 0 Yanıtla

Advertisement