Irak'ta Daeş'le Mücadele - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Daeş'le Mücadele

Irak ordusunun, ülkenin en büyük petrol rafinerisinin bulunduğu Tikrit'in Beyci ilçesini terör örgütü DAEŞ'ten kurtarmak için geniş çaplı operasyon başlattığı bildirildi.

25.05.2015 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak ordusunun, ülkenin en büyük petrol rafinerisinin bulunduğu Tikrit'in Beyci ilçesini terör örgütü DAEŞ'ten kurtarmak için geniş çaplı operasyon başlattığı bildirildi.

Irak Devlet Televizyonu'nda yayınlanan habere göre, "Lebbeyk Ey Allah'ın Resulü" adı altında başlatılan operasyona, Irak ordusuna destek veren El-Haşdu'ş Şabi güçlerinin de katıldığı belirtildi.

AA muhabirine konuşan El-Haşdu'ş Şabi komutanlarından Cevad et-Tuleybavi, federal polis ve ordu birliklerinin koordineli şekilde bugün başlattığı operasyonda Tikrit'in kuzeyindeki Beyci ilçesi ve köylerinin DAEŞ'ten kurtarılmasının hedeflendiğini söyledi.

Beyci Kaymakamı Muhammed Mahmud ise ordu birliklerinin Beyci'nin güneyindeki bölgeleri ele geçirdiğini, rafinerinin tamamen geri alınması için ilerleyen saatlerde harekete geçileceğini ifade etti.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, geçen mart ayının başında Salahaddin ilinin merkezi Tikrit'in DAEŞ'ten kurtarılması için operasyon başlatıldığını duyurmuş ve ay sonunda kentin kontrolü Irak güçlerinin eline geçmişti. Irak güçleri, ülkenin kuzeyindeki en büyük petrol rafinerisi olan ve geçen aylarda sık sık DAEŞ'in saldırılarına maruz kalan Beyci'de de kontrolü ele geçirmeye çalışıyor. ??

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Daeş'le Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kars'ta Sobadan Sızan Karbonmonoksit Gazından Zehirlenen Kişi Hayatını Kaybetti
    14:20 Kars'ta Sobadan Sızan Karbonmonoksit Gazından Zehirlenen Kişi Hayatını Kaybetti

    Kars'ın Yusufpaşa Mahallesi'nde müstakil evinde yalnız yaşayan M.E, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yakınları, M.E'den haber alamayınca adrese gitti ve hareketsiz halde buldu. Sağlık ekipleri olay yerine gelerek M.E'nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Cenaze otopsi için Kars Harakani Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

  • Çeşme Kaymakamlığı, Hayatın Anlamı Kitap Projesi kapsamında mekan okuma etkinliği düzenledi
    14:19 Çeşme Kaymakamlığı, Hayatın Anlamı Kitap Projesi kapsamında mekan okuma etkinliği düzenledi

    Çeşme Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'Hayatın Anlamı Kitap Projesi' kapsamında, Alaçatı yer değirmenlerinde mekan okuma etkinliği gerçekleştirildi. Kaymakam Mehmet Maraşlı, proje koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı, 15 Eylül Mustafa Çapkan İlkokulu öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı etkinlikte, vatandaşlar da kitap okuyarak eşlik etti.

  • Siirt'te Turizm Haftası'nda yamaç paraşütü heyecanı yaşandı
    14:18 Siirt'te Turizm Haftası'nda yamaç paraşütü heyecanı yaşandı

    Siirt'te Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Botan Vadisi Milli Parkı'nda yamaç paraşütü etkinliği düzenlendi. Siirt Gençlik ve Spor Kulübü pilotları ve Erasmus Değişim Programı kapsamında gelen gençlerin katıldığı etkinlikte, pilotlar yamaçtan havalanarak hedefe inmeye çalıştı. Siirt'in doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, pilotlar ve doğaseverler bir araya geldi.

  • İranlı Siyasetçiler ve İş İnsanları İsrail-İran Krizini Değerlendirdi
    14:17 İranlı Siyasetçiler ve İş İnsanları İsrail-İran Krizini Değerlendirdi

    İranlı siyasetçiler ve bölgeye iş yapmaya giden iş insanları, İsrail-İran krizini ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. İran İş Bakanlığı çalışanı Şerif Nekizade, İran'ın ambargoya tahammül ettiğini ve İsrail'e karşı güçlü olduklarını belirtti. İran'da yaşayan iş insanları da İsrail ile mücadelede birlikte hareket edeceklerini ve hiçbir korkularının olmadığını ifade etti.

  • MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'nın 1. Ayak Yarışları Başladı
    14:15 MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'nın 1. Ayak Yarışları Başladı

    Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları, Kocaeli'nin Körfez ilçesinde start aldı. Batı Kurumsal Karting Yarışı adıyla düzenlenen organizasyonda, 6-9 yaş micro, 7-12 yaş mini, 12-15 yaş arası junior, 14 yaş üzeri senior ve 30 yaş üzeri master kategorilerindeki ilk yarışlar gerçekleştiriliyor. Yarışlar yarın da devam edecek ve etkinlik ödül töreniyle sona erecek.

  • Bakan Özhaseki, Belediye Başkanlarına Kentsel Dönüşüm Çağrısı Yaptı
    14:14 Bakan Özhaseki, Belediye Başkanlarına Kentsel Dönüşüm Çağrısı Yaptı

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, belediye başkanlarına kentsel dönüşüm yapmaları çağrısında bulundu. Özhaseki, depreme dayanıksız bölgelerde hazırlıklar yapmaları için belediye başkanlarını desteklemeye hazır olduklarını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu hatırlatan Özhaseki, deprem gerçeğiyle hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.


Advertisement