Irak'ta 2 Türk'ün de Öldüğü Saldırıyı IŞİD Üstlendi - Son Dakika
Güncel

Irak'ta 2 Türk'ün de Öldüğü Saldırıyı IŞİD Üstlendi

Irak'ın Erbil kentinde ABD Başkonsolosluk binasının yakınında meydana gelen ve 2 Türk 3 kişinin öldüğü saldırıyı IŞİD üstlendi.

18.04.2015 08:04  Güncelleme: 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinin Ankawa semtinde bulunan Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Başkonsolosluk binasının yakınında bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda aralarında 4 Türk'ün olduğu 14 kişi yaralandı, 2'si Türk 3 kişi yaşamını yitirdi. Saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi.

ERBİL'DEN SONRA BAĞDAT'I HEDEF ALDILAR

Ankawa Polis Müdürü Celal Habip, patlamanın yabancıların sık uğradığı bir kafeteryanın önünde meydana geldiğini belirterek, ölen ve yaralananların arasında yabancı vatandaşların olabileceğini belirtti. Erbil'deki saldırının ardından, Bağdat'ta da altı bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 40 kişinin öldüğü ifade edildi.

Irak'ın diğer bölgelerine göre daha güvenli olmasıyla bilinen Erbil'de valilik binasına 19 Kasım 2014'te düzenlenen "intihar saldırısında" 5 kişi ölmüş 29 kişi de yaralanmıştı.

29 Eylül 2013'te ise "genel asayiş" olarak da adlandırılan Emniyet Genel Müdürlüğü binasına düzenlenen bombalı saldırıda 7'si polis, 6'sı intihar eylemcisi 13 kişi ölmüş, 50 kişi yaralanmıştı.

IKBY Emniyet Müdürlüğü, saldırının IŞİD militanlarınca düzenlendiğini ve faillerin yakalandığını duyurmuştu.


"GEREKLİ CEVABI VERECEĞİZ"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanlığı, Erbil'in Ankawa semtinde ABD Başkonsolosluk binasının yakınında gerçekleştirilen bombalı saldırıyı sert bir şekilde kınadı ve terör örgütü DAEŞ'e gerekli cevabın cephelerde verileceğini kaydetti.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, "Peşmerge güçleri haksız yere öldürülen vatandaşlarımızın intikamını savaş meydanında alacaktır" denildi.

"İnsanlık dışı saldırıların" nedeninin teröristlerin, Peşmerge güçleri karşısında uğradığı yenilgiler olduğu belirtilen açıklamada, "Terör örgütü Peşmerge karşısında hezimete uğradığı için halkın huzurunu hedefleyen saldırılara yöneliyor. Güvenlik güçlerimiz en kısa zamanda bu olayın faillerini ortaya çıkartacak ve sorumlularına gereken cezayı verecektir" ifadelerine yer verildi.

"ÇELİKTEN İRADEMİZİ TERÖRİST EYLEMLER ZAYIFLATAMAZ"

Terör örgütü DAEŞ'in bu tür saldırılarla halkın huzurunu bozamayacağı ve Peşmerge güçlerinin azmini kıramayacağı vurgusunun yapıldığı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Halkımızı temin ediyoruz ki Peşmerge güçleri, asayiş ve polis ülkenin güvenliği ile huzuru için bütün çabasını seferber edecektir. Teröristler çok iyi bilsin ki Kürdistan halkının çelikten iradesi bu tür terörist eylemlerle zayıflamaz. Bütün Kürdistan tarafları terörle mücadelede daha kararlı ve azimli bir hale gelmiştir."

Erbil kentinin Ankawa semtinde dün gerçekleştirilen bombalı saldırıda saldırganın yanı sıra 2 kişinin hayatını yitirdiği 8 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.

Irak\'ta 2 Türk\'ün de Öldüğü Saldırıyı IŞİD Üstlendi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Irak'ta 2 Türk'ün de Öldüğü Saldırıyı IŞİD Üstlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • selhan: türk devletının destekledığı köğekler türklerı katledıyor ılgınç 28 8 Yanıtla
  • ağrılı şiyar: TÜRKLERİN NE İŞİ VAR HEWLÉR DE YAA. DEFOLUP GİTSİNLER. İŞ YERİ AÇIYORLARMIŞ. PEHHH. . . NE OLDU PATLATTILAR BOOOMMM DİYE. . . . TÜRKLERİN NE İŞİ VAR HEWLÉR DE YAA. DEFOLUP GİTSİNLER. İŞ YERİ AÇIYORLARMIŞ. PEHHH. . . NE OLDU PATLATTILAR BOOOMMM DİYE. . . . 9 17 Yanıtla
  • Türk: Yalan haber 2 18 Yanıtla
  • osmanlının laneti devam ediyor: ırakın işgalinde amerikan ingiliz tanklarının üstüne çıkan işgalci askerlere çiçek veren ırak halkı şimdi memnunmu acaba saddam döneminden beter oldu ırak 8 3 Yanıtla
  • onur: Dinsiz iplisler caniler allah b 7 0 Yanıtla
  • saffa: Ey îmân edenler! Benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olanlara sevgi göstererek, gizli muhabbet besleyerek onları dostlar edinmeyin. Oysa onlar, size gelen gerçeği (Allah'a ve Rasûlüne îmân etmemişler, Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem'e inen Kur'an'ı) inkâr etmişlerdir. . . ' (Mümtehine Sûresi: 1)Üçüncüsü: Bayram, dîn ve akîde ile ilgili bir meseledir. Dünya ile ilgili bir gelenek ve görenek değildir. 3 2 Yanıtla
  • tevhıd: Alimler (Allah onlara rahmet etsin) doğru yolda yürüyerek mürtedin hükmünü belirtmişlerdir. Mürtedin hükmünü belirtirlerken onlardan hiçbirisi:“Bir kimse şehadeti bozan küfür bir sözü veya küfür bir ameli cehaleti sebebiyle işlese kafir olmaz” diye söylememiştir. ” (Ed-Dürerü’s-Seniyye c:11 s:478 – 479) 4 1 Yanıtla
  • hak-söz: Ben demiştim ABD yada yandaşları yaptı diye neden konsolosluk değil yakını amaç terör insan katletmek bir insan öldürmek tüm insanlığı öldürmüş sayılır acıyorum ben bu işit zihniyetine 2 2 Yanıtla
  • derın uyku: Müslümanlara karşı kafirlere yardım etmek veya onlarla işbirliği yaparak Müslümanlara karşı savaşmak küfürdü. Senin müslüman olup olmadığını Allah bilir. Eğer söylediğin doğru ise Allah-u Teâlâ mutlaka sana karşılığını verecektir. Fakat senin hakkında zahirine göre hüküm vereceğim. Sen bize savaş açan, saldıran kafirlerin askerleriyle beraber idin. Yani zahiren bize karşıydın. Bu yüzden hem kendin için hem de elimize esir düşen kardeşin 3 1 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement