Irak Ordusu Selahaddin'e Girdi - Son Dakika
Güncel

Irak Ordusu Selahaddin'e Girdi

Irak Ordusu Selahaddin\'e Girdi

Irak'ta IŞİD'in elindeki şehirleri geri almak için harekete geçen ordu, IŞİD'e bağlı silahlı güçleri püskürttü ve Selahaddin şehrini ele geçirdi.

20.08.2014 23:59  Güncelleme: 00:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ta IŞİD'in elindeki şehirleri geri almak için harekete geçen ordu, Selahaddin şehrinin yönetim binasını ele geçirdi.

Irak resmi televizyon kanalı, IŞİD’e bağlı silahlı güçlerin şehirden püskürtüldüğünü, ardından yönetim binası ve şehrin kontrolünün tamamen Irak güvenlik güçlerinin eline geçtiğini söyledi.

IŞİD PÜSKÜRTÜLDÜ, KENT IRAK ORDU BİRLİKLERİNİN KONTROLÜNDE

Adı açıklanmayan bir askeri kaynağa dayandırılan haberde, Selahaddin’de kontrolü ele geçiren ordu birliklerinin Tikrit Pazarı çevresinde de konuşlanmaya başladığı kaydedildi. Dün, Selahaddin'de Irak ordusu ve IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. Çatışmalardan 1 kişi hayatını kaybetti 23 kişi de yaralandı.

ŞİŞİN BÖLGESİ DE IRAK ORDUSUNDA

Öte yandan Irak ordusunun, Tikrit’in güneybatısında yer alan Şişin bölgesinin kontrolünü de ele geçirdiği belirtiliyor.

ABD ORDUSUNUN SALDIRILARI SÜRÜYOR

ABD Ordusu, Musul Barajı yakınlarındaki terör örgütü IŞİD hedeflerine 14 yeni hava saldırısı düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, savaş uçakları ve uzaktan kumanda edilen insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırılarda, IŞİD'e ait 6 "Humvee" tipi araç, 3 "emprovize patlayıcı cihaz" mevzisi, 1 havan topu silahı ve 2 silahlı aracın yok edildiği ya da hasara uğratıldığı bildirildi.

Operasyonda görev alan tüm uçaklar ve insansız hava araçlarının daha sonra güvenli biçimde bölgeden ayrıldığı belirtildi.

ABD 84 KEZ HAVADAN VURDU

CENTCOM açıklamasında, 8 Ağustos'tan bu yana Irak'ta 84 hava saldırısının düzenlendiği, bu saldırılardan 51'nin Musul Barajı yakınlarındaki Irak güçlerine destek amacıyla yürütüldüğü kaydedildi.

600 YEZİDİ TÜRKİYE'YE GEÇTİ

IŞİD saldırıları sonucu topraklarını terk eden Yezidilerden 600'ü, 17 gün süren çile dolu yolculuğun ardından Uludere’nin Ortasu köyü yakınlarından Türkiye'ye giriş yaptı.
Evlerini terk edip önce Sincar Dağı'na, ardından Suriye üzerinden Irak'ın Zaho kentine ulaşan Yezidilerin bazıları, pasaportları olmadığı için Habur Sınır Kapası'ndan giriş yapamadıkları Türkiye'ye dağlık kesimden kaçak olarak ulaşmayı tercih etti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Irak Ordusu Selahaddin'e Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • bahar: bir avuç öfkeli adam diyen davutoglu dan ses çıkmıyor! iş yaş. 45 2 Yanıtla
  • mehmet: ırakı bu hale getirenler abd ve türkiye hatırlayın 2003 yılını meclisden tezkere geçirmek için uğraşan meclis olmadı üslerini abdeye tahs, s eden hükümet abd askerine dua eden bir başbakan şimdi oturmuş ahkam kesiyoruz yazık bir devlet ortadan kaldırıldı millet birbirni kesiyor ülkeyi idare edenler geleceği iyi okuyacak okuyamıyorsa idareye talip olmayacak ırak saddam dönemini arıyor 19 5 Yanıtla
  • Deli: Isid diğer etnik grupları temizledi büyüklerinin emri ile, iş bitince büyükleri de onları temizliyor. . 20 3 Yanıtla
  • baz: iş-it e yatacak yer yok 17 4 Yanıtla
  • Siyah: Çekilin aylar sonra o kadar katliamdan sonra zulümden sonra kahraman ırak ordusu kaçtığı delikten çıkıyor tabi sular hafif duruldu ya Ulan araplar harbi korkaksınız be yüz yıllar da geçse korkak kalacaksınız anca ingilitere abd İsrail başınızda olacak demi 14 5 Yanıtla
  • neron: abd nin iki taraflada bağlantılarının olduğu aşikar kırın diyor birbirinizi kim yenerse onu yamağım yapacam. Hadi kolay gele :D 11 2 Yanıtla
  • şeytan: tüm ülkeler ortak hareket etmeli işid i o kadar basit e almayın artık tam anlamıyla bir ordu oldular eger ırakta tekrar taaruza geçerlerse tam anlamıyla katliam olur 5 3 Yanıtla
  • İNŞALLAH: BAŞTA AKLINIZ NERDEYDİ? IŞİD ABARTILACAK GİBİ DEĞİLMİŞ BAKIN SİZDEN ALINANLAR BİR BİR GERİ ALABİLDİNİZ YANİ IŞİD'İN İÇİ KOF ÇIKTI, İNŞALLAH BİZLERDE REHİNELERİMİZE BİR AN ÖNCE KAVUŞURUZ. AMİN 7 0 Yanıtla
  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement