Irak'ın Turizm İncileri, Soran ve Revanduz - Son Dakika
Güncel

Irak'ın Turizm İncileri, Soran ve Revanduz

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin dik yamaçları, derin vadileri ve şelaleleriyle eşsiz bir güzelliğe sahip Soran ve Revanduz ilçeleri, serinliği arayan turistler, raftingçiler ve dağcıların uğrak yeri olacak nitelikte.

23.04.2014 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) turizm incisi Soran ve Revanduz ilçeleri dik yamaçları, derin vadileri ve şelaleleriyle eşsiz bir güzelliğe sahip. Serinliği arayan turistler ile raftingçiler ve dağcıların uğrak yeri olan bu yerleşim birimleri, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Erbil'e 130 kilometre mesafede bulunan Soran, sıcaktan bunalan Iraklıların nefes aldığı bölgelerden. Baharın gelmesiyle yeşile bürünen bölgede Korek Tesisleri, Revanduz ve Ali Beg vadileri ile Behal Şelalesi ziyaret edilen mekanların başında geliyor.

Seyir ve spor keyfi

Korek Tesisleri'ne telesiyejle çıkan turistler, 2 bin metre yükseklikten manzarayı izlemenin keyfini yaşıyor. Revanduz ve Ali Beg vadileri ise rafting yapmak isteyen sporcuların uğrak yeri olacak nitelikte. Bölgedeki vadi ve dik yamaçlar, dağcıların da gözde mekanları arasında yer alıyor.

Sıcaklardan kaçanların adresi

Soran ve Revanduz, Irak'ın 50 dereceyi bulan diğer bölgelerinin aksine yazları daha serin bir iklime sahip. Korek, Zozık, Hesenbeg dağlarıyla çevrili bölgede sıcaklık 30 dereceyi geçmiyor.

Bu durum bölgenin özellikle güneyden gelen Araplar için başlıca turizm merkezi olmasını sağlıyor. Kürt Bölgesel hükümeti, turist ziyaretinin artması üzerine Soran'da baraj yapma kararından vazgeçti.

Bölgeye yatırımlar devam ediyor

Erbil Valisi Nevzat Hadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada ulaşım ve tesis bakımından Soran bölgesini zenginleştirdiklerini belirterek, "Binlerce kişinin ziyaret ettiği şelale, dik yamaçlar ve derin vadilerin çevresinde tesisler kurduk. Bazı projeler devam ediyor. Yatırımlara devam edeceğiz" dedi. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ın Turizm İncileri, Soran ve Revanduz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement