Bilgisayar ve Telefonları Çökerten İnternet Sitesi - Son Dakika
Yaşam

Bilgisayar ve Telefonları Çökerten İnternet Sitesi

Bilgisayar ve Telefonları Çökerten İnternet Sitesi

İnternet üzerinde dolaşan ''crashsafari.com'' adlı bir site kullanıcıları tehdit ediyor.

27.01.2016 11:58  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son günlerde internet üzerinde ortaya çıkan ve özellikle sosyal ağlarda paylaşılan bir site hem bilgisayarlardaki hem de mobil cihazlardaki internet tarayıcısının çökmesine neden oluyor. Sadece bununla kalmayan site cihazların yeniden başlatılmasına neden oluyor.

TÜM TARAYICILARI ETKİLİYOR

''crashsafari.com'' adlı domain adresinde kurulu olan site kullanıcıları tehdit ediyor. Adından da anlaşılacağı üzere bu site özellikle Safari internet tarayıcısı için geliştirilmiş. Ancak diğer tüm tarayıcılar da bu siteden etkileniyor. Tehdit altındaki en önemli kullanıcılar ise iOS ve Mac sahipleri.

MOBİL CİHAZLAR İÇİNDE GEÇERLİ

Söz konusu sitenin kaynak kodlarını incelediğimizde karşımıza sonsuz bir dizi kod oluşturan yazılım olduğunu görüyoruz. Siteye girildiğinde tarayıcıda sonsuz bir dizi oluşmaya başlıyor ve işlem sonunda kullanılamaz hale geliyor. Eğer mobil cihazlardaki tarayıcıda açılırsa da sonuçlar daha sıkıntılı bir hal alabiliyor. Zira tarayıcı durdurulduğu gibi cihaz yeniden başlatılıyor. Domainin tescil tarihine baktığımızda ise 2015 Nisan ayında satın alındığı görülüyor. Ancak sitenin ne zamandan beri aktif olarak faaliyet gösterdiği ise belli değil.

ISINMA SORUNU İLE KARŞILAŞILIYOR

Kendi bilgisayarımız üzerinde crashsafari.com'a girdiğimizde hem Opera hem de Chrome tarayıcının kilitlendiğine şahit olduk. Ayrıca işlemci kullanım seviyesi saniyeler içerisinde yüzde 90 seviyesini aştı. Bilgisayarımızda bulunan 8 GB RAM'in kullanımı ise yüzde 50 civarlarına çıktı. Yaptığımız küçük testten anladığımız kadarıyla söz konusu siteye erişim sağlandığında bilgisayarların hafıza ve işlemci kullanımı en üst seviyeler çıkıyor. Akıllı telefonlarda ise aynı durum söz konusu olmakla beraber kısa sürede ısınma sorunuyla karşı karşıya kalınabiliyor.

DENEME DAHİ YAPMAYIN

Bu tür bağlantıları açarken çok dikkatli olmalı ve çeşitli güvenlik önlemleri almalısınız. Nasıl oluyor diye deneme yapmanızı dahi önermiyoruz! Aksi halde istenmeyen sorunlar sebebiyle başınız bir hayli ağrıyabilir.

Son Dakika Yaşam Bilgisayar ve Telefonları Çökerten İnternet Sitesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gemlik'te Yağmur İstinat Duvarını Çökertti
    11:29 Gemlik'te Yağmur İstinat Duvarını Çökertti

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde etkili yağmur istinat duvarının çökmesine neden oldu. Olayda 2 kişi yaralanırken, uçurumun kenarında kalan otomobiller vinç yardımıyla kurtarıldı. Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, olayın ardından gerekli önlemlerin alındığını ve zararın en kısa sürede giderileceğini belirtti.

  • Muğla'da Fırtına Sonrası Enerji Nakil Hatlarındaki Patlamalar
    11:23 Muğla'da Fırtına Sonrası Enerji Nakil Hatlarındaki Patlamalar

    Muğla'nın Ula ilçesinde sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına sonrası evlerin ve araçların yakınından geçen enerji nakil hatları birbirine temas etmesi sonrası şiddetli patlamalar yaşandı. Fırtına nedeniyle elektrik tellerinin birbirine temas etmesi ve yaşanan patlama sonrası ilçede elektrik kesintisi yaşandı.

  • Eskişehir'de Şiddetli Yağmur ve Rüzgar Etkili Oldu
    11:23 Eskişehir'de Şiddetli Yağmur ve Rüzgar Etkili Oldu

    Eskişehir'de sabah saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağmur ve kuvvetli rüzgar nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Sürücüler ve yayalar yollarda güçlük çekerken, polis ve karayolları ekipleri önlem aldı.

  • İzmit Belediyesi Ücretsiz Mantar Dağıtımına Devam Ediyor
    11:23 İzmit Belediyesi Ücretsiz Mantar Dağıtımına Devam Ediyor

    İzmit Belediyesi, mantar üretim tesisinde yetiştirdiği istiridye mantarlarını vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırmaya devam ediyor. Son olarak Belsa A Blok önünde gerçekleştirilen mantar dağıtımıyla vatandaşlar memnuniyetini dile getirdi.

  • Bursa'da istinat duvarının çöktüğü alan böyle görüntülendi
    11:20 Bursa'da istinat duvarının çöktüğü alan böyle görüntülendi

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yağmurun etkisiyle istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü. Olayda 2 apartman hasar gördü, 2 kişi yaralandı ve 2 otomobil duvarın altında kaldı. İstinat duvarının çöktüğü alan dron ile görüntülendi. Apartmandakiler tahliye edildi.

  • İstanbul Valisi Yıldıztabya'daki Toprak Kaymasıyla İlgili Açıklama Yaptı
    11:15 İstanbul Valisi Yıldıztabya'daki Toprak Kaymasıyla İlgili Açıklama Yaptı

    İstanbul Valisi Davut Gül, Yıldıztabya'da meydana gelen toprak kaymasının ardından bölgede incelemelerde bulundu. 30 evin boşaltıldığını ve tahliye edilen kişilerin otellere yerleştirildiğini açıklayan Vali Gül, ev sahipleri ve kiracılar için kalıcı çözümler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

  • Esenyurt Belediyesi Sokakları Estetik Bir Görünüme Kavuşturuyor
    11:14 Esenyurt Belediyesi Sokakları Estetik Bir Görünüme Kavuşturuyor

    Esenyurt Belediyesi, ilçede tahribata uğramış refüj ve kavşakların boyamasını ve onarımını yaparak sokakları estetik bir görünüme kavuşturuyor. Yol bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren belediye, Esenyurt genelindeki çalışmalarını hız kesmeden devam ettireceğini belirtti.


Advertisement