İphone 7'nin Kilidi Sesli Komutla Açılabilir - Son Dakika
Teknoloji

İphone 7'nin Kilidi Sesli Komutla Açılabilir

İphone 7\'nin Kilidi Sesli Komutla Açılabilir

Apple'ın yeni nesil iPhone'lar hakkındaki planı kafa karıştırıcı.

19.04.2015 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Son söylentiler ve raporlar doğrultusunda Apple görünüşte 2016'da devrimci iPhone 7 modelini çıkarmaya hazırlanıyor. Cihazla ilgili birçok rivayet var, şimdi bunların arasına bir tane daha eklendi. ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından "Taşınabilir mobil cihazda konuşarak tanıma" başlıklı bir patent yayınlandı. Apple'a ait bu patent mobil cihazın sesli komutla etkinleştirilmesi için tasarlanmış. Patent dosyasında açıkça belli oluyor.


Son birkaç senedir üreticiler cihazlarına her zamankinden daha sofistike güvenlik fonksiyonuna yer vermeye başladı. Apple'ın Touch ID'si ile iyice ateşlenen bu furya şimdi bambaşka sistemlere doğru kaymaya başladı. Sesli komut bunun sonuçlarından biri. Apple eller serbest modunda telefon kilidini açmak için alternatif bir yöntem düşünüyor olabilir. Zaten Siri güç adaptörü bağlıyken sesli komutları algılıyor, ayrıca dikte yöntemi de var. Bu açılardan bakarsak Apple'ın iPhone 7'de sesli komutla kilit açma özelliğine yer vermesi şaşırtıcı değil.


Patent metninde bazı noktalar halen kafa karıştırıcı. Çünkü tam manasıyla nasıl bir sistemle çalışacağı belli değil. Touch ID'nin etkin olması için hesap şifresinin bir kere girilmesi gerekiyor. iPhone'nunuzu açıp kapadığınız zaman bu durumu yaşamışsınızdır. Belki sesli komut için de 24 saatte bir şifrenin girilmesi gerekebilir. Analistlere göreyse sesli kilit açma özelliği iPhone deneyiminin daha zengin ve kolay olmasını sağlayacak. Bu arada sesli komutla kilit açmanın iPhone 6S'te de geçerli olabileceğine dair iddialar var. Patentler her zaman geliştirilmekte olan ürünlerin muhtemel özellikleri hakkında en kesin bilginin olduğu kaynaklardan bir tanesi. Hatta çoğu söylentinin çıkış kaynağı. Ama Apple ve diğer teknoloji şirketleri bazı zamanlar patentleri sadece koruma amaçlı da alabiliyor.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İphone 7'nin Kilidi Sesli Komutla Açılabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement