İpekoğlu: "Transferi Oyuncular Belirleyecek" - Son Dakika
Spor

İpekoğlu: "Transferi Oyuncular Belirleyecek"

İpekoğlu: "Transferi Oyuncular Belirleyecek"

PTT 1. Lig takımlarından Adanaspor’da, Teknik Direktör Engin İpekoğlu, mevcut oyunculardan istenen verimi alamaması durumunda ara transfer döneminde takıma takviye yapabileceklerini söyledi.

01.12.2015 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PTT 1. Lig takımlarından Adanaspor'da, Teknik Direktör Engin İpekoğlu, mevcut oyunculardan istenen verimi alamaması durumunda ara transfer döneminde takıma takviye yapabileceklerini söyledi.

Koza TV'de yayınlanan 'Koza Spor' programına katılan İpekoğlu, Serkan Şenyürek, Adnan Ercan ve Kerim Hoşfikirer'in sorularını yanıtladı. İpekoğlu, PTT 1. Lig'de orta saha oyuncularının maçın sonucuna etki ettiğini kaydederek, "Orta saha ne kadar güçlüyse ve oyunu iki yönlü oynayan oyuncu varsa sıkıntı yaşamıyorsunuz. Top rakibe geçtiğinde takım savunması yapamazsanız sıkıntılar oluyor. Aslında bizim düşüncemiz 35-40 metrelik alanda blok halinde oynamak. Bu 35-40 metrenin bozulmaması lazım ki orta sahadaki oyuncular daha ekonomik oynasın. 70 metre oynarsan orta saha oyuncuları biter. Sadece koşmayacaksınız. Topa sahip olduktan sonra keyif alabileceğimiz bir oyun oynamanız lazım. Bunu da pas trafiğini iyi yaparak keyifli hale getiririz. Biz keyif veren bir oyun oynatma düşüncesindeyiz. Duran toplar üzerine ciddi çalışmalar yapacağız. Her şeyi bir anda yapamıyorsunuz" diye konuştu.

Her takım gibi kendilerinin de puan hesapları yaptığını belirten İpekoğlu, "Ama maç maç gitmekte fayda var. Önümüzde kupa maçımız var. Diyarbakırspor maçı var. Kupada işin mali boyutu var. Gruplara kalınca kulübümüz para kazanıyor. Adanaspor'un her kuruşa ihtiyacı var. Grupta muhtemelen iki Süper Lig takımı olacak. Bu bize büyük katkı sağlayacak diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"HEDEFİMİZ HER ZAMAN YUKARISI"

Transfer konusuna da değinen Engin İpekoğlu, "Devre arasında her takıma transfer sorulur. Eğer bir transfer yapılacaksa bu transferi futbolcular belirler. Mevcut takım istediğinizi veriyorsa herhangi bir transfer yapmanın, kulübü yük altına sokmanın anlamı yok. Ara transfer dönemi bitene kadar oyunculardan istediklerimizi alamazsak biz de oturur başkanla konuşuruz. İlk yarının bitimine kadar alınacak puanlar önemli. Alacağımız puanlar doğrultusunda hedefimize göre mutlaka takviye yapılacaktır" şeklinde konuştu.

İpekoğlu, ligde puanların birbirine çok yakın olduğunu vurgulayarak, "İki maç üst üste kazandığınız zaman play-off'a kalabilirsiniz. İki maç kaybederseniz düşme potasına girersiniz. Hedefimiz her zaman yukarısı. Ama bu eylemin sahaya gösterilmesi gerekiyor. Biz kaliteli futbolculardan oluşan bir takımız. Oyuncular bunu sahaya yansıtırsa hedefimiz tabi ki yukarı olur" dedi.

"MİLLİ TAKIMA GİTMEK DEĞİL, OYNAMAK ÖNEMLİ"

Milli takıma giden oyuncularda bir takım problemler olduğunu ifade eden Engin İpekoğlu, şunları söyledi:

"Hayrullah ile geldiğimiz günden beri 2 defa sohbet ettik. Genç oyuncularda milli takıma gidip gelme surecinde bazen problem oluyor. Bu Sabit Hakan'da da var. Milli takıma giden oyuncu ben oldum bittim diye düşünüyor. Milli takıma gitmek değil, orada oynamak önemli. A milli takıma giden bir oyuncu farklı bir misyon üstlenmiş oluyor. Bu artı sorumluluk yüklüyor. Görev aldıkları zaman en iyisini yapmakla mükelleftir. Çünkü milli takıma giden bir oyuncusun, saha içinde takımın lideri olacaktır. Bu arkadaşlarımızla konuşarak bunları halledeceğiz diye düşünüyorum. Hayrullah daha da iyi olacak" diye konuştu.

Geçen hafta altyapıyı ziyaret ettiğini hatırlatan İpekoğlu, "Tesis demeye dilim varmıyor. Bu kadar olumsuz şartlarda, bu genç oyuncuları takıma kazandırdığı için Eyüp Arın Hoca'yı kutlamak lazım" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İpekoğlu: 'Transferi Oyuncular Belirleyecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement