İos 9'da Bölünmüş Ekran Özelliği Olacak! - Son Dakika
Teknoloji

İos 9'da Bölünmüş Ekran Özelliği Olacak!

İos 9\'da Bölünmüş Ekran Özelliği Olacak!

Yeni nesil işletim sistemiyle alakalı detaylar arka arkaya gelmeye devam ediyor.

22.05.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Geçtiğimiz sene Apple'ın iPad için bölünmüş ekran ve çoklu görev özelliği üstünde çalıştığını gösteren bazı kodlar iOS 8'de bulunmuştu. Hatta New York Times teknoloji yazarı Brian Chen de bu özelliğin geliştirme aşamasında olduğunu ancak WWDC 2014'te gösterilmeyeceğini vurgulamıştı. Chen haklı çıktı, herhangi bir tanıtım olmadı. Hatta Apple şu zamana kadar bölünmüş ekranı kullanıcılara sunmadı.


Rapor: iOS 9'da Home uygulaması yer alabilir


iOS 9 ve OS X 11'in yeni detayları ortaya çıktı


Son günlerde iOS 9'la alakalı bombaları sıralayan 9to5Mac sitesi yepyeni bir makale daha paylaştı. Sitenin yazdıkları bölünmüş ekran ve çoklu görev üstündeki çalışmaların halen sürdüğünü, bu özelliğin iOS 9'un bir parçası olarak piyasaya sürüleceğini belirtiyor. Mesela kullanıcı Pages uygulamasında birden fazla dokümanı ekranda görebilecek. iOS 8'de gömülü kodlara göre 1/4, 1/2 veya 3/4 boyutlarına izin veriliyor. Teorik olarak da bir uygulama kullanılırken, diğer uygulama ekranın diğer tarafında yer alabilir.


9to5Mac makalesinde her ne kadar bölünmüş ekran/çoklu görev yeteneğinin iOS 9'da olacağını yazsa da, asıl odak noktasının efsanevi iPad Pro olduğunu vurguluyor. Diğer taraftan eğer özellik hazır olmazsa, WWDC'deki tanıtımda yer almaz. Makalede uyarılan asıl nokta da burası.


Çoklu görev birden fazla kullanıcı profilinin olmasını sağlayarak, benzersiz bireysel çözümler sunabilir. Yine iOS 9'un tam sürümüne kadar yetişmezse, iPad Pro'nun tanıtımıyla birlikte büyük güncelleme olarak sunulabilir. Bölünmüş ekran ve çoklu görev yeteneği 12 inç'lik dev ekranıyla iPad Pro'da bir hayli işe yarayacaktır. Tabii ki diğer iPad'lerde de kullanımı büyük ölçüde rahatlatacaktır. Fakat iPhone 6 Plus'a da uyarlanırsa olduk.a işe yarayabilir.


Eski tarihli iOS 8 konsept videosunda bölünmüş ekran ve çoklu görevin nasıl olabileceği gösteriliyordu. İyi seyirler.



Videoyu izlemek için buraya tıklayın.




Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İos 9'da Bölünmüş Ekran Özelliği Olacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement