İnşaat Şirketine Silahlı Baskın! Saldırgan 2 Saatte İkna Edildi - Son Dakika
Güncel

İnşaat Şirketine Silahlı Baskın! Saldırgan 2 Saatte İkna Edildi

İnşaat Şirketine Silahlı Baskın! Saldırgan 2 Saatte İkna Edildi

Bayrampaşa'da bir inşaat firmasına gelen kişi, çalışanları silah tehdidiyle dışarı çıkardı. Olay yerine gelen polis ekipleri 2 saatlik uğraş sonucu saldırganı ikna etmeyi başardı.

06.07.2015 11:07  Güncelleme: 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüp'te kiralık olarak işlettiği fidanlığın, yapımı devam eden bir rezidans ve AVM inşaatına bağlantı yolu yapılacağı gerekçesiyle sözleşmesi uzatılmayan kişi, inşaat firmasının ofisinde silahlı eylem yaptı. Ofise giren Ahmet Kucur silah tehdidiyle çalışanları dışarı çıkardı. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Kucur, 2 saat süren silahlı eylemini sorunun çözüleceği sözünün verilmesi üzerine sona erdirdi.

GÖRÜŞMELER OLUMSUZ SONUÇLANDI

Edinilen bilgiye göre, Ahmet Kucur, 2014 yılında Eyüp Belediyesi'nden fidanlık olarak işletilmek üzere boş bir araziyi kiraladı. 1 buçuk yıl boyunca burayı işleten Kucur'un sözleşmesi bu ay sona erdirildi. Kucur, fidanlığın bulunduğu arazide yapımı devam eden bir rezidans ve AVM inşaatına bağlanacak kavşak yapılacağını öğrenince inşaat firması yetkilileriyle de görüştü. Ancak görüşmeler olumsuz sonuçlanınca sabah 09.00 sıralarında firmanın Eyüp Defterdar Mahallesi'ndeki inşaat alanına geldi.

MÜZAKERECİ POLİSLER OLAY YERİNE GELDİ

Kucur, inşaat firmasının tanıtım ofisine girerek çalışanları silah tehdidiyle dışarı çıkardı. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Polis, eli silahlı kişiyi ikna etmeye çalıştı. Ancak ikna çalışmaları başarısız olunca Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı müzakereci polisler olay yerine geldi. Kapıya çıkarak sık sık müzakereci polisle konuşan Ahmet Kucur , 2 saat eylemini sürdürdü. Sorunun çözüleceği sözünü alan Kucur, eylemini sona erdirdi. Kucur, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

"SIRF HAKKIMIZI SAVUNMAK İÇİN YAPTIK"

Kucur, "Eylemi neden yaptınız sorusuna", "Çoluğumun çocuğumun rızkı için" yanıtını verdi. Kucur'un ortağı İsmail Hakkı Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Buranın sahipleri ya bizimle oturacak anlaşacak ya da bu olayı sonuna kadar götüreceğiz. Nereye kadar dayanacaksa artık. Biz, Eyüp Belediyesi'yle anlaşarak ecrimisil yoluyla burayı kiraladık. Eyüp'e yeşil alan olarak kazandırdık, fidan ektik. Bu şahıslar hiç ilgisi olmayan projede dahil olmayan bir yolu kendi AVM ofislerine rant yolu yapabilmek için bu bölgeye girerek AVM'nin önüne kavşak yaparak içeri girmeye çalışıyorlar. Üst geçit var burada yıkılacak. Biz de mecbur kaldık. Ortağım sabah gitti bu eylemi yaptı. Sırf hakkımızı savunmak için yaptık, silah kullanmaya değil... O da bizim için göstermelikti. Başka türlü orayı işgal edemizdi. Sorunu gereken yerlere ilettik" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnşaat Şirketine Silahlı Baskın! Saldırgan 2 Saatte İkna Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • hdp urfa: Millet aç aç ama devlet ancak Suriyelilere baksın 24 10 Yanıtla
  • aktrol degilim: Halen akpnin halkı ezdigini anlamadinizmi 16 17 Yanıtla
  • sur yapı: benim şirket te aynı yerde adam kesinlikle haklı içkicilerin yerini fidanlık yaptı dünyanın yatırımını yaptı eyüp belediysine güvenerek ve izin alarak şimdide sırf sur yapı istedi diye oradan bu adamı atmak istiyorlar bu ak parti boşa bu kadar oy kaybetmedi gerçekten çok kişiye peşkeş çekiliyor 22 5 Yanıtla
  • adam haklı: dayı haklı çoplük alanı eyüp belediyesinin izniyle fidanlık yaptı şimdide sırf sur yapı yol geçirecek diye adamı ordan kaldırmak istiyorlar benim şirketimin hemen yanında oldu olay 15 1 Yanıtla
  • kral61: alaattin abinin adamlari bunlar 2 7 Yanıtla
  • Nidya: Devlet garantisi olmadan ikna olma belliki canına tak demiş 7 2 Yanıtla
  • VATANDAŞ: 210M2 SATIN ALMAMAMA 400BİNTL İSTEDİ BÜYÜKŞEHİR ALLAHA HAVALE ETTİM İHALE SALONUN ÖNÜNÜ GÖRSENİZ YÜREK DAYANMAZ 6 1 Yanıtla
  • :): Patron çıldırdı :) 4 3 Yanıtla
  • vatandaş : adalet var gardaş davaci ol.bu tur işler adalet hukuk olmayan ülkelerde insanlar kendi adaletlerını sağlarlar.çünkü başka çareleri kalmamiştır ama bizde hakim savci çök git şikayetci ol mutlaka hakım birkarar verir ama se hakkını alırmısın almazmisin orasını allah bilır.çünkü bursı turkıye ve türk adaleti tecellı edecek sonuçta 2 5 Yanıtla
  • xxL: Bayrampasa brl bask. Talanları sira cezaevi arsasinda 3 sene once tvlerde maketle cikip uni yapicaz hastane yapicaz diyolardi gecen hafta gazetede röportaj vermis toki yapilicak hey yavrum hey yemeye yiyinde cikarmasi acı olucak öteki tarafta 6 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sur Belediyesi'nden Hakaret İddialarıyla İlgili Açıklama: Tarafımıza Yöneltilen İddialar Asılsızdır
    18:29 Sur Belediyesi'nden Hakaret İddialarıyla İlgili Açıklama: Tarafımıza Yöneltilen İddialar Asılsızdır

    Sur Belediyesi, mazbata töreninin ardından belediyede DEM Parti yöneticilerinin Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sözler söyledikleri iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlatması üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, “Parti Yönetimimiz ve Eş Başkanlarımız tarafından söylendiği iddia edilen sözler, bizlerden bağımsız bir yurttaşın söylemi olup, tarafımıza yöneltilen iddialar asılsızdır” denildi.

  • Samandağ'da dikiş kursiyerleri tasarladıkları kıyafetleri anaokulu öğrencilerine hediye etti
    18:24 Samandağ'da dikiş kursiyerleri tasarladıkları kıyafetleri anaokulu öğrencilerine hediye etti

    Hatay'ın Samandağ ilçesinde dikiş eğitimi alan kursiyerler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet İlkokulu'nu ziyaret ederek, diktikleri kıyafetleri ana sınıfına giden öğrencilere hediye etti. Merkezin dikiş kursu öğretmeni Nuray Aslan, etkinliğe destek verenlere teşekkür etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında düzenlenen 'Lezzet Treni' turizm gezisi
    18:24 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında düzenlenen 'Lezzet Treni' turizm gezisi

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, turizm gezisi için tasarlanan 'Lezzet Treni' ile Adana'nın yöresel lezzetleri tanıtıldı. Tren, Adana Tren Garı'ndan hareket ederek Pozantı ilçesine ulaştı ve Belemedik Tabiat Parkı'nda kahvaltı organizasyonu düzenlendi. Davetliler, doğa yürüyüşü yaparken tarihi Varda Köprüsü'nde mola verip hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinliğe, Vali Yardımcısı, Belediye Başkanı, gazeteciler ve sosyal medya fenomenleri de katıldı.

  • Türkmen Şair ve Filozof Mahtumkulu Firaki Ankara'da Anıldı
    18:23 Türkmen Şair ve Filozof Mahtumkulu Firaki Ankara'da Anıldı

    Türkmen şair ve filozof Mahtumkulu Firaki'nin doğumunun 300. yılı, Ankara'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. TÜRKSOY tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Firaki heykelinin açılışı yapıldı, kitap tanıtımı programı düzenlendi ve bir konser gerçekleştirildi. Törenlere Türkmenistan Büyükelçisi, TÜRKSOY Genel Sekreteri ve davetliler katıldı. Firaki'nin Türkmenistan edebiyatındaki önemi vurgulanan konuşmalarda, onun şiirlerinin Türkmen halkının ruhunu yansıttığı ve Türk Dünyası'nın edebi mirasında derin izler bıraktığı belirtildi. Ayrıca, Türk Dünyası Kültür Başkenti Anev ve Mahtumkulu Firaki'nin doğumunun 300. yılına özel bir konser düzenlendi.

  • Konya Ereğli'de Fırtına Etkili Oldu: Ağaçlar Devrildi, Çatılar Uçtu
    18:21 Konya Ereğli'de Fırtına Etkili Oldu: Ağaçlar Devrildi, Çatılar Uçtu

    Konya'nın Ereğli ilçesinde etkili olan fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu. Cadde kenarındaki bir ağaç ise park halinde cipin üzerine devrildi. Fırtına nedeniyle kazalar da meydana geldi.

  • Samsun Havza'da Orman Yangını: 2 Dekarlık Alan Zarar Gördü
    18:20 Samsun Havza'da Orman Yangını: 2 Dekarlık Alan Zarar Gördü

    Samsun'un Havza ilçesinde meydana gelen orman yangınında 2 dekarlık alan zarar gördü. Yangın, hızla yayılarak kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Karabük'te meydana gelen trafik kazalarında 2 kişi yaralandı
    18:19 Karabük'te meydana gelen trafik kazalarında 2 kişi yaralandı

    Karabük'te meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında 2 kişi yaralandı. İlk kazada M.Ö. (65) idaresindeki otomobil kontrolden çıkarak yol kenarına devrildi ve sürücü yaralandı. İkinci kazada ise A.G. idaresindeki traktör önce park halindeki bir otomobile çarptı, ardından yol kenarındaki duvara çarptı ve traktör sürücüsü yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

  • Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara Garı'ndan Diyarbakır'a Ulaştı
    18:18 Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara Garı'ndan Diyarbakır'a Ulaştı

    Turistik Diyarbakır Ekspresi, tarihi Ankara Garı'ndan başlayan seferi sonucunda Diyarbakır'a ulaştı. 180 kişi kapasiteli tren, yolculara tarihi ve kültürel değerler ile doğa harikası manzaraları görme imkanı sağladı. Diyarbakır'a gelen tren, protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından çiçeklerle karşılandı. Yarın ise tren Ankara'ya doğru yolculuğuna devam edecek.

  • Kastamonu'da Şiddetli Fırtına: Ağaçlar Devrildi, Çatılar Uçtu
    18:18 Kastamonu'da Şiddetli Fırtına: Ağaçlar Devrildi, Çatılar Uçtu

    Kastamonu'da saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan fırtına ağaçları devirdi, apartmanların çatıları uçtu, araçlarda hasara neden oldu. Bir evin uçan çatısı ise, bir apartmanın duvarına ok gibi saplandı. Büyük korkuya yol açan fırtınada 2 kişi yaralandı.


Advertisement