İnşaat Boyacılarına Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunlu Oluyor - Son Dakika
Güncel

İnşaat Boyacılarına Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunlu Oluyor

İnşaat Boyacılarına Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunlu Oluyor

DYO Akademi'nin sınavlarını geçen ustalar Mesleki Yeterlilik Belgelerini aldı

22.07.2014 10:40  Güncelleme: 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boya ustalık, ustalık ise belge istiyor… 2015 yılından itibaren boya ustaları için zorunlu hale gelecek olan Mesleki Yeterlilik Belgesi konusunda MYK tarafından yetkilendirilmiş DYO Akademi Belgelendirme Bölümü, ilk sınavını yaptı. Teorik ve uygulamalı sınavları başarıyla geçen boya ustaları Mesleki Yeterlilik Belgelerine kavuşurken artık herkese gururla gösterebilecekleri bir Mesleki Yeterlilik Kimlik Kartları da var… Belgeyi sorgulamak için üzerinde yer alan kare kodun okutulması yeterli.

DYO boya sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Türkiye çapında sayıları 35 bini aşan boya ustasına, mesleki becerilerini ve yeterliliklerini ispatlayarak belge sahibi olma imkânı tanıyor.

TS-EN ISO/IEC 17024 Standardı kapsamında Türk Akreditasyon Kurumu'ndan (TÜRKAK) akredite edilerek, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen DYO Akademi Belgelendirme Bölümü, çalışmalarına hızlı başladı ve ilk belgelerini verdi.

Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için DYO Akademi Bölümü'ne başvuran ustalar için iş sağlığı ve güvenliğinin yanı sıra bilgi ve becerilerinin ölçülmesini hedefleyen teorik ve uygulamalı sınavlar yapıldı. Sınavları başarıyla geçen ustaları, MYK onaylı 11UY0023-3 Ulusal Yeterliliği Kapsamında İnşaat Boyacısı Seviye 3 Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazandı. Belge 5 yıl boyunca geçerli olacak... Beş yılın sonunda mesleğini yaptığını kanıtladığı takdirde, geçerlilik süresi 5 yıl daha uzatılarak 10 yıla çıkacak.

Mesleki Yeterlilik Belgesi ve Mesleki Kimlik Kartlarının arka yüzünde bir hologram ve kare kod yer alıyor. Kare kod okutulduğunda, MYK ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sisteminde, Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip usta olarak kayıtları ve onayları görünüyor. Böylece sahte belgenin de önüne geçiliyor.

Mesleki Yeterlilik Belgesi, ustalara işe alımlarda önemli bir avantaj sağlarken, 2015 yılından sonra zorunlu olarak aranacak. DYO Akademi Bölümü'nün 11UY0023-3 Ulusal Yeterliliği Kapsamında inşaat boyacılarına yönelik ikinci sınavı 23 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak. Sınava başvurmak isteyen ustalar detaylı bilgiye www.dyo.com.tr adresinden ulaşabilir.

DYO Akademi Belgelendirme Bölümü Hakkında…

DYO tarafından boya uygulamasında kalite düzeyini artırmak, ustaların mesleki gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra 2015 yılından sonra zorunlu olacak Mesleki Yeterlilik Belgesi konusunda ustalara destek ve güvenilir bir adres olmak amacıyla hayata geçirildi.

DYO'nun bu konudaki çalışmaları 2013 yılında başladı. DYO Akademi Belgelendirme Bölümü ilk olarak TS EN ISO/IEC 17024 standardı şartlarına uygun MYK11UY0023-3 Ulusal Yeterliliği kapsamında Mesleki Yeterlilik Belgesi vermek üzere Türk Akreditasyon Kurumu'ndan (TÜRKAK) Akreditasyon Sertifikasını aldı. Ardından Mesleki Yeterlilik Kurumu'na yaptığı yetkilendirme başvurusu da kabul edilerek, 2014 yılı Mayıs ayında inşaat boyacılarına yönelik 11UY0023-3 Ulusal Yeterliliklere dayalı sınav ve belgelendirme yapma konusunda resmen yetkilendirildi ve bu alanda ülkemizdeki 21'inci kuruluş oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İnşaat Boyacılarına Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunlu Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afrika Düşünce Platformu, Türkiye'de 1. Prafrica Çalıştayı düzenledi
    15:50 Afrika Düşünce Platformu, Türkiye'de 1. Prafrica Çalıştayı düzenledi

    Afrika Düşünce Platformu tarafından düzenlenen 1. Prafrica Çalıştayı'nda Afrika'da sağlıktan yapay zekaya, ekonomiden siyasete farklı alanlarda konular ele alındı. Programda sunumlar Türkiye'de okuyan Afrikalı öğrenciler tarafından Türkçe yapıldı. Çalıştayın amacı, Türkiye'deki Afrika çalışmalarına yeni perspektifler sunmak ve Afrika sorunlarına çözümler üretmektir.

  • İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, lise öğrencileriyle futbol oynadı
    15:50 İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, lise öğrencileriyle futbol oynadı

    İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, Akşemseddin Anadolu Lisesi Pansiyonu'nda kalan öğrencilerle futbol maçı yaptı. Maçta İskilipspor Teknik Direktörü Galip Gül de yer aldı. Gül, öğrencilerin keyifli bir gün geçirdiğini belirterek Polat'a teşekkür etti.

  • Hizmet İhracatçıları Birliği, sektörün sorunlarını masaya yatırdı
    15:49 Hizmet İhracatçıları Birliği, sektörün sorunlarını masaya yatırdı

    Hizmet İhracatçılar Birliği (HİB) düzenlediği Hizmet İhracatı Strateji Toplantısı ile sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırdı. Toplantıda, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın da katılımıyla sektörün yol haritası ve stratejisi belirlendi. HİB Başkanı Şekib Avdagiç, hizmet ihracatının Türkiye'nin yumuşak gücü olmasını hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, sektörün istihdam ve cari açığa pozitif katkı sağladığı vurgulandı. Hizmet İhracatı Sürdürülebilirlik Eylem Planı Strateji Çalışması gerçekleştirildi ve ihracatçıların devlet desteklerinden yararlanması için çalışmalar yapıldığı ifade edildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe ise hizmet sektörünün dış ticaret dengesini etkileyeceğini ve 2028 yılında 200 milyar dolarlık hizmet ihracatı hedefi olduğunu belirtti.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    15:49 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada hedeflerinin UEFA Avrupa Kupası'na katılmak olduğunu belirtti. Uygun ayrıca hakemlerin profesyonel olmasını ve adaletli bir şekilde maç yönetmelerini istedi. Taraftarları da maça davet eden Uygun, tribünlerin dolmasını ve coşkuyu birlikte yaşamayı umduklarını söyledi. Antrenmanda sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ayrı çalışmalarına devam etti.

  • Siirt'te 18 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Zanlısı Yakalandı
    15:48 Siirt'te 18 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Zanlısı Yakalandı

    Siirt'te 18 yıl önce işlenen cinayete karışan ve firar eden zanlı, Ankara'nın Keçiören ilçesinde yakalandı. Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu tutuklanan zanlı, adli makama sevk edildi.

  • Şahinbey Belediyesi Çocuk Şenliği Başladı
    15:48 Şahinbey Belediyesi Çocuk Şenliği Başladı

    Şahinbey Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği ve 9 gün sürecek olan 'Çocuk Şenliği' başladı. Şenlikte çocuklar birbirinden renkli gösterileri izleyebilecek ve çeşitli etkinliklere katılabilecekler.

  • İstanbulspor, Süper Lig'in bitimine 5 hafta kala küme düştü.
    15:43 İstanbulspor, Süper Lig'in bitimine 5 hafta kala küme düştü.

    İstanbulspor, Süper Lig'in bitimine 5 hafta kala küme düştü.


Advertisement