İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore Açıklaması

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara ilişkin, "Türkiye, mülteciler sorununu inanılmaz bir şekilde çözdü, cömertçe bu ihtiyacı karşıladı.

25.03.2015 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara ilişkin, "Türkiye, mülteciler sorununu inanılmaz bir şekilde çözdü, cömertçe bu ihtiyacı karşıladı. Bunun için herkesin, özelikle uluslararası toplumun Türkiye teşekkür etmesi lazım" dedi.

Moore, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 1990'lı yıllarda da görev yaptığını hatırlatarak, o döneme göre ülkenin çok değişip geliştiğini söyledi.

Bir gazetecinin, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılarla ilgili sorusunu yanıtlayan Moore, şöyle konuştu:

"Türkiye, zor bir bölgede bulunuyor. Bu bölgede Türkiye, çok istikrarlı bir rol oynuyor. Tabii ki Britanya için çok çok önemli bir müttefiktir. İkimiz NATO üyesiyiz. Beraber bu zor sorunlarla ilgileniyoruz. Türkiye, mülteciler sorununu inanılmaz bir şekilde çözdü, cömertçe bu ihtiyacı karşıladı. Bunun için herkesin, özelikle uluslararası toplumun Türkiye teşekkür etmesi lazım."

Tuna ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Eskişehir'in doğu ile batıyı birbirine bağlayan, medeniyetlerin kesiştiği bir noktada yer aldığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement