Cameron: IŞİD Konusunda Türkiye İle Yakından Çalışıyoruz - Son Dakika
Güncel

Cameron: IŞİD Konusunda Türkiye İle Yakından Çalışıyoruz

İngiltere Başbakan Cameron, "Polise, terör şüphelilerinin pasaportlarına sınırda el koyma yetkisi verilecek. IŞİD ile mücadelede Türkiye ile yakından çalışıyoruz." dedi.

01.09.2014 19:46  Güncelleme: 20:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Başbakanı David Cameron, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) için savaşmaya giden kişilerin pasaportlarına sınırlarda el koyması için polise yetki verileceğini söyledi. Cameron IŞİD ile mücadelede de Türkiye'yle çok yakından çalıştıklarını söyledi.

"500 KİŞİ IŞİD'E KATILDI"

Cameron, İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda hükümetinin IŞİD ile mücadele kapsamındaki yeni planını açıkladı. IŞİD'in tüm Avrupa için doğrudan tehdit oluşturduğunu belirten Cameron, Birleşik Krallık'tan yaklaşık 500 kişinin Suriye'de ve Irak'ta IŞİD saflarında savaşmaya gittiğinin tahmin edildiğini kaydetti.

"IŞİD İLE İSLAMİYETİN İLGİSİ YOK"

"IŞİD'in savunduğu ideolojinin İslamiyetle hiçbir ilgisi olmadığını" belirten İngiltere Başbakanı, "İslami aşırıcılıkla mücadele etmek için sert, akıllıca ve kapsamlı bir yaklaşıma ihtiyacımız var" dedi.

POLİSE ÖNEMLİ YETKİ

Pasaportların otomatik bir hak olmadığını belirten Cameron, "Polis, seyahat eden kişiden şüphe duyuyorsa bu kişinin pasaportuna el koyabilmesi için geçici bir yetki verilmesini istediklerini" dile getirdi. Bu yetkiliyle ilgili yasal düzenlemeye gidileceğini ifade eden Cameron ayrıca, ülkeye dönmek isteyen terör şüphelilerinin engellenme konusunun partiler arasında görüşüleceğini belirtti.

Yeni planlar çerçevesinde ayrıca Cameron, havayollarından yolcu listelerine kendilerine teslim etmelerinin isteneceğini kaydetti. Cameron havayolları bu konuda işbirliğine gitmezse uçaklarının İngiltere'ye inemeyeceğini dile getirdi.

"TÜRKİYE İLE ÇOK YAKINDAN ÇALIŞIYORUZ"

David Cameron'ın açıklamasının ardından söz alan muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Ed Miliband İngiltere Başbakanına, IŞİD ile mücadelede Türkiye'nin sınırında alabileceği önlemler konusunu görüşüp görüşmediğini sordu. Cameron, "Bu konuda, güvenlik istihbaratı ve diğer işbirliği konularında Türkiye ile şimdiye kadar olmadığı kadar, çok daha yakından çalışıyoruz" yanıtını verdi.

Cameron, bu hafta Galler'de yapılacak NATO Zirvesi'nde de IŞİD'le mücadele konusunun ele alınacağını ifade etti.

Birleşik Krallık'tan yaklaşık 500 kişinin Suriye ve Irak'a IŞİD ile birlikte savaşmaya gittiği tahmin ediliyor. İngiliz polisi, Suriye'deki aktivitelerinden dolayı Birleşik Krallık'ta şimdiye kadar 69 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı. İngiltere'deki terör tehdidi seviyesi geçen hafta yükseltilmişti.

Cameron: IŞİD Konusunda Türkiye İle Yakından Çalışıyoruz
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cameron: IŞİD Konusunda Türkiye İle Yakından Çalışıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • melissa akman: daha cok yakından calısın ışide tam destek tam kuvvet lazım 4 5 Yanıtla
  • as: allah allah ya biz işidi ingilterenin beslediğini düşünürken şimdi ingiltere ışid konusunda türkiye ile beraber çalışıyoruz demiş. yani biz bundan şunumu çıkaralım türkiye ile beraber ışidi besliyoruz. 6 3 Yanıtla
  • bbc gibi tarafsız olmak zormu: trt haberlerinde, kurtarılan bölgelerde hiç kürt veya peşmergelerin sayesinde oldu haberleri yapmıyor abd veya ırak ordusu kurtardı haberleri yapıyor mademki ırak ordusu bu kadar kahramandı nedeni şid bırakıp kaçtılar. hatırlıyorumda arjantin ve ingilizler folkland adaları için savaşırken bbc bizim uçaklar değilde ingiliz uçakları haberleri yapıyordu 6 0 Yanıtla
  • Alper: Acaba Hindistan dan Kıbrıs a, Mısır dan Afrika topraklarına kadaR yaptığınız yüzlerce yıllık sömürü nedeniyle ortaya çıkmış olmasın İslam Devleti ve diğer sonuçlar. . . Ulan siz Doğu yu ve Afrika yı sömüren en büyük kafir topluluğusunuz. Sizin derdiniz terör değil, sömürdüğünüz yerlerin elinizden gitmek üzere olması. Benim salak müslüman devletim de kafirle işbirliği yapıyor. niye? kafirin sömürüsü kesilmesin diye. Allah büyük. ne Türk ne Kürt ne arap: Üstün olan ancak TAKVA SAHİPLERİDİR. Siz de İslam Devleti'nden korkmayın. Kafirle işbirliği yapmanın sonuçlarından korkun. 1 4 Yanıtla
  • kayan: ah siz imgilizler bri elinizi ortaduğudan çekseniz , kimseyle yakın plamdan çalışmanıza gerek kamıyacak 2 2 Yanıtla
  • Alper: Ayrıca İslam dan ve şeriattan nefret edenler: siz 1760 lardan bugüne kadar İngilizler in yaptıkları şeyleri en ince ayrıntısına kadar bilseniz, korkarım bunların kafalarını İslam Devleti nden önce keserdiniz. 0 3 Yanıtla
  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement