İngiltere'de Terör Suçu Şüphesiyle Gözaltı - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de Terör Suçu Şüphesiyle Gözaltı

Londra polisi terör suçu şüphesiyle genç bir erkeğin gözaltına alınarak, makhemeye sevk edildiğini bildirdi.

01.04.2015 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Londra polisi terör suçu şüphesiyle genç bir erkeğin gözaltına alınarak, makhemeye sevk edildiğini bildirdi.

Polisten yapılan açıklamada, dün İstanbul-Londra seferini yapan uçaktan inen 19 yaşındaki İngiliz vatandaşı Yahya Rashid'in, başkent Londra yakınlarındaki Luton Havaalanı'nda gözaltına alındığı belirtildi.

Londra'nın merkezindeki bir karakolda gözaltında tutulan Rashid'in "terör eylemi düzenlemeye hazırlık" ile "başkalarının terör eylemi düzenlemelerine yardımcı olmak amacı taşımak" suçlamalarıyla mahkemeye sevk edildiği kaydedildi.

İngiltere'den Suriye'ye ve Irak'a DAEŞ'e katılmak için yaklaşık 600 İngiliz vatandaşının gittiği tahmin ediliyor. İngiliz hükümeti, şubat ayında yürürlüğe giren yeni terör yasasıyla havaalanlarında ve sınır noktalarında önlemlerin artırılacağını, sınır polisinin şüpheli gördüğü kişilerin pasaportlarına el koyabileceğini açıklamıştı.

Geçen ay, İstanbul'da havaalanında yakalanan ve DAEŞ'e katılmak üzere Suriye'ye ulaşmak istedikleri tahmin edilen üç İngiliz erkek gözaltına alınarak, İngiltere'ye geri gönderilmişti. Bu üç kişi Londra'daki sorgularının ardından kefaletle serbest bırakılmıştı.

Yine geçen ay, Türkiye üzerinden Suriye'ye geçerek DAEŞ'e katılmak istediği ileri sürülen ve Ankara'da yakalanan İngiliz vatandaşı 21 yaşındaki bir kadın Türkiye'den sınır dışı edilerek, Londra'ya gelmesinin ardından İngiliz polisi tarafından gözaltına alınmıştı. Jamila Henry isimli kadının 7 Nisan'da Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere'de Terör Suçu Şüphesiyle Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement